Articolul precedentÎnțelept cu inima
  Articolul următorIntoleranța

  Creștere în supunere

  „Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos” 2 Petru 3:18

  Prima fază a lucrării Duhului Sfânt este de a dovedi lumea vinovată de păcat. A doua fază este aceea de a-l converti pe păcătos. A treia este de a-l curăţi pe credincios, iar a patra, de a-l împuternici pentru slujire. În timpul lucrării de curăţire, în viaţa creştinului se dezvoltă şi se manifestă roadele Duhului. Nu darurile Spiritului sunt ceea ce ne schimbă vieţile. Ele ne sunt date cu scopul de a ne face folositori în slujba lui Dumnezeu. Vieţile noastre trebuie să fie curăţite înainte de a fi împuterniciţi pentru slujire. Când o persoană este convertită, acea persoană a ajuns la punctul în care renunţă la sine şi depinde total de Hristos. Dacă ar fi să rămână în această stare pentru restul zilelor sale, şi să depindă cu totul de Hristos şi niciodată de sine, nu ar greşi ori cădea niciodată. Atâta timp cât ne bazăm pe puterea lui Dumnezeu, nu cădem. Cel rău nu are putere asupra noastră. Dar în procesul de creştere, creştinii sunt foarte conştienţi de faptul că ei greşesc şi cad. Aceasta se întâmplă pentru că noi nu rămânem în dependenţă totală faţă de puterea lui Dumnezeu. Noi depindem de El doar uneori, iar alteori ne întoarcem la vechiul obicei de a ne baza pe noi înşine.

  La începutul vieţii creştine, când cineva este născut din nou, el experimentează o pregustare a ceea ce Dumnezeu doreşte să realizeze cu acea persoană. Parcurgând procesul de creştere, acea persoană învaţă să depindă în mod constant, şi crescând, de puterea lui Dumnezeu. Noi suntem desăvârşiţi la naştere, atunci când suntem născuţi din nou. Crescând în credinţă, noi putem fi desăvârşiţi în acest proces. Când vom învăţa să fim dependenţi de puterea lui Dumnezeu tot timpul, şi niciodată să nu ne bazăm pe noi înşine, vom ajunge desăvârşiţi în maturitatea creştină.

  Lucrarea de curăţire a Duhului Sfânt începe odată cu convertirea, şi aduce creştere prin continuă supunere. Referitor la supunere, în orice situaţie ea înseamnă totul sau nimic. Noi nu putem niciodată depinde doar parţial de Dumnezeu, iar restul să facem noi înşine. Situaţia în care avem o supunere incompletă este atunci când ne bazăm doar uneori pe Dumnezeu. Creşterea în viaţa creştină este un continuu progres către o mai constantă dependenţă de puterea Lui. Aceasta este lucrarea noastră, pentrucă, „nimeni nu se poate goli pe sine însuşi de eul personal. Noi putem doar consimţi ca Hristos să împlinească această lucrare.” Parabole p. 159. Hristos face această lucrare prin puterea Duhului Sfânt în măsura în care continuăm relaţia noastră cu El.

  Creștere în supunere - 2017. În procesul de creştere, creştinii sunt foarte conştienţi de faptul că ei greşesc şi cad. Aceasta se întâmplă pentru că noi nu rămânem în dependenţă totală faţă de puterea lui Dumnezeu. Noi depindem de El doar uneori, iar alteori ne întoarcem la vechiul obicei de a ne baza pe noi înşine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!