Articolul precedentÎnțelept cu inima
  Articolul următorIntoleranța

  Creștere în supunere

  „Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos” 2 Petru 3:18

  Prima fază a lucrării Duhului Sfânt este de a dovedi lumea vinovată de păcat. A doua fază este aceea de a-l converti pe păcătos. A treia este de a-l curăţi pe credincios, iar a patra, de a-l împuternici pentru slujire. În timpul lucrării de curăţire, în viaţa creştinului se dezvoltă şi se manifestă roadele Duhului. Nu darurile Spiritului sunt ceea ce ne schimbă vieţile. Ele ne sunt date cu scopul de a ne face folositori în slujba lui Dumnezeu. Vieţile noastre trebuie să fie curăţite înainte de a fi împuterniciţi pentru slujire. Când o persoană este convertită, acea persoană a ajuns la punctul în care renunţă la sine şi depinde total de Hristos. Dacă ar fi să rămână în această stare pentru restul zilelor sale, şi să depindă cu totul de Hristos şi niciodată de sine, nu ar greşi ori cădea niciodată. Atâta timp cât ne bazăm pe puterea lui Dumnezeu, nu cădem. Cel rău nu are putere asupra noastră. Dar în procesul de creştere, creştinii sunt foarte conştienţi de faptul că ei greşesc şi cad. Aceasta se întâmplă pentru că noi nu rămânem în dependenţă totală faţă de puterea lui Dumnezeu. Noi depindem de El doar uneori, iar alteori ne întoarcem la vechiul obicei de a ne baza pe noi înşine.

  La începutul vieţii creştine, când cineva este născut din nou, el experimentează o pregustare a ceea ce Dumnezeu doreşte să realizeze cu acea persoană. Parcurgând procesul de creştere, acea persoană învaţă să depindă în mod constant, şi crescând, de puterea lui Dumnezeu. Noi suntem desăvârşiţi la naştere, atunci când suntem născuţi din nou. Crescând în credinţă, noi putem fi desăvârşiţi în acest proces. Când vom învăţa să fim dependenţi de puterea lui Dumnezeu tot timpul, şi niciodată să nu ne bazăm pe noi înşine, vom ajunge desăvârşiţi în maturitatea creştină.

  Lucrarea de curăţire a Duhului Sfânt începe odată cu convertirea, şi aduce creştere prin continuă supunere. Referitor la supunere, în orice situaţie ea înseamnă totul sau nimic. Noi nu putem niciodată depinde doar parţial de Dumnezeu, iar restul să facem noi înşine. Situaţia în care avem o supunere incompletă este atunci când ne bazăm doar uneori pe Dumnezeu. Creşterea în viaţa creştină este un continuu progres către o mai constantă dependenţă de puterea Lui. Aceasta este lucrarea noastră, pentrucă, „nimeni nu se poate goli pe sine însuşi de eul personal. Noi putem doar consimţi ca Hristos să împlinească această lucrare.” Parabole p. 159. Hristos face această lucrare prin puterea Duhului Sfânt în măsura în care continuăm relaţia noastră cu El.

  Creștere în supunere - 2017. În procesul de creştere, creştinii sunt foarte conştienţi de faptul că ei greşesc şi cad. Aceasta se întâmplă pentru că noi nu rămânem în dependenţă totală faţă de puterea lui Dumnezeu. Noi depindem de El doar uneori, iar alteori ne întoarcem la vechiul obicei de a ne baza pe noi înşine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...