Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Duhul Sfânt este o persoană

  „Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7

  V-aţi simţit vreodată ca un obiect? Am auzit oameni zicând: „Nu mă simt ca o persoană; parcă aş fi un lucru.” De câte ori nu ne referim noi la Duhul Sfânt ca la un obiect? Indiferent de teologia noastră, ori dacă credem sau nu că Duhul Sfânt este o persoană, noi vorbim despre El ca şi când nu ar fi o persoană. Noi trebuie să ne dăm seama mai des atunci când Îl numim, că El este o persoană. Trebuie să ne gândim la Duhul Sfânt ca fiind o persoană pur şi simplu. Duhul Sfânt este o persoană.

  Sunt unii care cred că Duhul Sfânt este spiritul lui Dumnezeu sau al lui Hristos şi nu cu adevărat o a treia persoană a dumnezeirii. El este considerat a fi în primul rând o influenţă şi nu o persoană reală, o entitate separată. Dar Biblia ne învaţă că Duhul Sfânt este o persoană separată. Luca 3:21-22 este unul din textele care vorbesc despre acest subiect când se descrie coborirea Duhului Sfânt asupra lui Isus în forma unui corp. Matei 28:19 arată Duhul Sfânt ca Fiind o persoană separată. Ioan 14:16 aminteşte cererea lui Isus ca Tatăl să trimită un alt Mângâietor în afară de El însuşi. Ioan 16:7 ne spune că Duhul Sfânt nu a putut veni până după înălţarea la cer a lui Isus. Iar Luca, în Fapte 2:33, numeşte Duhul Sfânt „făgăduinţa” primită de la Tatăl.

  Ioan 14:26 ne spune că lucrarea Duhului este de a ne aduce aminte de învăţătura lui Isus. Ioan 15:26 spune că Duhul Sfânt mărturiseşte despre Isus. Romani 8:9 descrie locuirea Duhului în noi. Fapte 16:7 ne spune despre faptul că Duhul conduce. Ioan 16:13 ne aminteşte că Duhul ne conduce la adevăr. Deasemenea, în Ioan 16:14 ni se spune că Duhul Îl proslăveşte pe Isus.

  Dacă veţi studia aceste referinţe şi altele asemănătoare, veţi descoperi că sunt indicate trei persoane distincte ale Dumnezeirii. Veţi vedea că Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, şi că Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte şi caută să ne aducă mântuirea.

  Duhul Sfânt este o persoană - 2017. Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, iar Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...