Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Duhul Sfânt este o persoană

  „Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7

  V-aţi simţit vreodată ca un obiect? Am auzit oameni zicând: „Nu mă simt ca o persoană; parcă aş fi un lucru.” De câte ori nu ne referim noi la Duhul Sfânt ca la un obiect? Indiferent de teologia noastră, ori dacă credem sau nu că Duhul Sfânt este o persoană, noi vorbim despre El ca şi când nu ar fi o persoană. Noi trebuie să ne dăm seama mai des atunci când Îl numim, că El este o persoană. Trebuie să ne gândim la Duhul Sfânt ca fiind o persoană pur şi simplu. Duhul Sfânt este o persoană.

  Sunt unii care cred că Duhul Sfânt este spiritul lui Dumnezeu sau al lui Hristos şi nu cu adevărat o a treia persoană a dumnezeirii. El este considerat a fi în primul rând o influenţă şi nu o persoană reală, o entitate separată. Dar Biblia ne învaţă că Duhul Sfânt este o persoană separată. Luca 3:21-22 este unul din textele care vorbesc despre acest subiect când se descrie coborirea Duhului Sfânt asupra lui Isus în forma unui corp. Matei 28:19 arată Duhul Sfânt ca Fiind o persoană separată. Ioan 14:16 aminteşte cererea lui Isus ca Tatăl să trimită un alt Mângâietor în afară de El însuşi. Ioan 16:7 ne spune că Duhul Sfânt nu a putut veni până după înălţarea la cer a lui Isus. Iar Luca, în Fapte 2:33, numeşte Duhul Sfânt „făgăduinţa” primită de la Tatăl.

  Ioan 14:26 ne spune că lucrarea Duhului este de a ne aduce aminte de învăţătura lui Isus. Ioan 15:26 spune că Duhul Sfânt mărturiseşte despre Isus. Romani 8:9 descrie locuirea Duhului în noi. Fapte 16:7 ne spune despre faptul că Duhul conduce. Ioan 16:13 ne aminteşte că Duhul ne conduce la adevăr. Deasemenea, în Ioan 16:14 ni se spune că Duhul Îl proslăveşte pe Isus.

  Dacă veţi studia aceste referinţe şi altele asemănătoare, veţi descoperi că sunt indicate trei persoane distincte ale Dumnezeirii. Veţi vedea că Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, şi că Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte şi caută să ne aducă mântuirea.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...