Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Duhul Sfânt este o persoană

  „Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7

  V-aţi simţit vreodată ca un obiect? Am auzit oameni zicând: „Nu mă simt ca o persoană; parcă aş fi un lucru.” De câte ori nu ne referim noi la Duhul Sfânt ca la un obiect? Indiferent de teologia noastră, ori dacă credem sau nu că Duhul Sfânt este o persoană, noi vorbim despre El ca şi când nu ar fi o persoană. Noi trebuie să ne dăm seama mai des atunci când Îl numim, că El este o persoană. Trebuie să ne gândim la Duhul Sfânt ca fiind o persoană pur şi simplu. Duhul Sfânt este o persoană.

  Sunt unii care cred că Duhul Sfânt este spiritul lui Dumnezeu sau al lui Hristos şi nu cu adevărat o a treia persoană a dumnezeirii. El este considerat a fi în primul rând o influenţă şi nu o persoană reală, o entitate separată. Dar Biblia ne învaţă că Duhul Sfânt este o persoană separată. Luca 3:21-22 este unul din textele care vorbesc despre acest subiect când se descrie coborirea Duhului Sfânt asupra lui Isus în forma unui corp. Matei 28:19 arată Duhul Sfânt ca Fiind o persoană separată. Ioan 14:16 aminteşte cererea lui Isus ca Tatăl să trimită un alt Mângâietor în afară de El însuşi. Ioan 16:7 ne spune că Duhul Sfânt nu a putut veni până după înălţarea la cer a lui Isus. Iar Luca, în Fapte 2:33, numeşte Duhul Sfânt „făgăduinţa” primită de la Tatăl.

  Ioan 14:26 ne spune că lucrarea Duhului este de a ne aduce aminte de învăţătura lui Isus. Ioan 15:26 spune că Duhul Sfânt mărturiseşte despre Isus. Romani 8:9 descrie locuirea Duhului în noi. Fapte 16:7 ne spune despre faptul că Duhul conduce. Ioan 16:13 ne aminteşte că Duhul ne conduce la adevăr. Deasemenea, în Ioan 16:14 ni se spune că Duhul Îl proslăveşte pe Isus.

  Dacă veţi studia aceste referinţe şi altele asemănătoare, veţi descoperi că sunt indicate trei persoane distincte ale Dumnezeirii. Veţi vedea că Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, şi că Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte şi caută să ne aducă mântuirea.

  Duhul Sfânt este o persoană - 2017. Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, iar Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...