Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Duhul Sfânt ne folosește

  „Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” Romani 8:14

  Ce este oare mai important – să încercăm să primim mai multă putere de la Duhul Sfânt ori să lăsăm Duhul Sfânt să ne stăpânească mai mult? În religiile păgâne, obţinerea puterii pare să fie ţinta. Un vraci este cineva care se presupune a fi primit cea mai mare putere a zeilor păgâni, şi în felul acesta are mai multă putere asupra celorlalţi oameni din satul lui. Însă Dumnezeu nu lucrează în felul acesta. Secretul celei mai mari puteri este de a-L lăsa pe El să aibă cea mai mare putere asupra noastră. Cu cât ne predăm mai mult conducerii divine, cu cât vom depinde mai constant de El, cu atât mai mult va fi El în stare să lucreze în vieţile noastre.

  Acesta este felul unic în care creştinismul abordează religia. Creştinismul nu are ca scop dominarea altora, aşa cum se întâmplă în păgânism. A permite Duhului să aibă control şi putere asupra noastră, înseamnă să ajungem la subordonare şi supunere. Aceasta aduce cu sine umilinţă. Dacă vă puteţi gândi la Duhul Sfânt cu toată puterea şi dragostea şi mila Sa, ca fiind unul din reprezentanţii Dumnezeirii, care coboară şi locuieşte în noi, acesta este în sine un gând care ne smereşte şi ne poate feri de pericolul de a deveni îmbătaţi de putere. Satana foloseşte întotdeauna puterea pe care o are, pentru ca să-i forţeze pe cei care sunt sub controlul său să-i asculte ordinele. Nu există libertate pentru cei care sunt controlaţi de puterea lui Satana. Scopul său principal este de a ţine pe toţi oamenii sub controlul său şi în sclavie pentru totdeauna. Unul dintre reperele după care putem recunoaşte religiile false este lipsa de libertate a conştiinţei. Sub directivele lui Satana au avut loc cele mai crude persecuţii, ca rezultat al încercării de a forţa minţile altora să se conformeze. Dar controlul Duhului Sfânt nu este niciodată de acest fel. Duhul Sfânt, ca parte integrală a Dumnezeirii, împărtăşeşte respectul pe care întreaga Dumnezeire o are pentru puterea omului de a alege. Omul este oricând liber să iasă de sub controlul Duhului Sfânt, şi puterea Duhului Sfânt se va manifesta în viaţa omului doar atâta timp cât el va continua să aleagă acel control.

  Pe Dumnezeu nu-L interesează o credincioşie ori o ascultare falsă. Dumnezeu ştie că ascultarea nu poate fi niciodată forţată, ci doar trezită de către dragoste. În măsura în care vom răspunde dragostei Duhului Sfânt, aşa cum El încearcă să ne atragă către El, vom ajunge să cunoaştem pacea şi libertatea care vin atunci când suntem controlaţi de Dumnezeu.

  Duhul Sfânt ne folosește - 2017. Secretul celei mai mari puteri este de a-L lăsa pe El să aibă cea mai mare putere asupra noastră. Cu cât ne predăm mai mult conducerii divine, cu cât vom depinde mai constant de El, cu atât mai mult va fi El în stare să lucreze în vieţile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...