Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Duhul Sfânt ne folosește

  „Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” Romani 8:14

  Ce este oare mai important – să încercăm să primim mai multă putere de la Duhul Sfânt ori să lăsăm Duhul Sfânt să ne stăpânească mai mult? În religiile păgâne, obţinerea puterii pare să fie ţinta. Un vraci este cineva care se presupune a fi primit cea mai mare putere a zeilor păgâni, şi în felul acesta are mai multă putere asupra celorlalţi oameni din satul lui. Însă Dumnezeu nu lucrează în felul acesta. Secretul celei mai mari puteri este de a-L lăsa pe El să aibă cea mai mare putere asupra noastră. Cu cât ne predăm mai mult conducerii divine, cu cât vom depinde mai constant de El, cu atât mai mult va fi El în stare să lucreze în vieţile noastre.

  Acesta este felul unic în care creştinismul abordează religia. Creştinismul nu are ca scop dominarea altora, aşa cum se întâmplă în păgânism. A permite Duhului să aibă control şi putere asupra noastră, înseamnă să ajungem la subordonare şi supunere. Aceasta aduce cu sine umilinţă. Dacă vă puteţi gândi la Duhul Sfânt cu toată puterea şi dragostea şi mila Sa, ca fiind unul din reprezentanţii Dumnezeirii, care coboară şi locuieşte în noi, acesta este în sine un gând care ne smereşte şi ne poate feri de pericolul de a deveni îmbătaţi de putere. Satana foloseşte întotdeauna puterea pe care o are, pentru ca să-i forţeze pe cei care sunt sub controlul său să-i asculte ordinele. Nu există libertate pentru cei care sunt controlaţi de puterea lui Satana. Scopul său principal este de a ţine pe toţi oamenii sub controlul său şi în sclavie pentru totdeauna. Unul dintre reperele după care putem recunoaşte religiile false este lipsa de libertate a conştiinţei. Sub directivele lui Satana au avut loc cele mai crude persecuţii, ca rezultat al încercării de a forţa minţile altora să se conformeze. Dar controlul Duhului Sfânt nu este niciodată de acest fel. Duhul Sfânt, ca parte integrală a Dumnezeirii, împărtăşeşte respectul pe care întreaga Dumnezeire o are pentru puterea omului de a alege. Omul este oricând liber să iasă de sub controlul Duhului Sfânt, şi puterea Duhului Sfânt se va manifesta în viaţa omului doar atâta timp cât el va continua să aleagă acel control.

  Pe Dumnezeu nu-L interesează o credincioşie ori o ascultare falsă. Dumnezeu ştie că ascultarea nu poate fi niciodată forţată, ci doar trezită de către dragoste. În măsura în care vom răspunde dragostei Duhului Sfânt, aşa cum El încearcă să ne atragă către El, vom ajunge să cunoaştem pacea şi libertatea care vin atunci când suntem controlaţi de Dumnezeu.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...