Articolul precedentPrea puțin, prea mult
  Articolul următorÎnchide ușa, dar n-o trânti

  Duhul Sfânt ne folosește

  „Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” Romani 8:14

  Ce este oare mai important – să încercăm să primim mai multă putere de la Duhul Sfânt ori să lăsăm Duhul Sfânt să ne stăpânească mai mult? În religiile păgâne, obţinerea puterii pare să fie ţinta. Un vraci este cineva care se presupune a fi primit cea mai mare putere a zeilor păgâni, şi în felul acesta are mai multă putere asupra celorlalţi oameni din satul lui. Însă Dumnezeu nu lucrează în felul acesta. Secretul celei mai mari puteri este de a-L lăsa pe El să aibă cea mai mare putere asupra noastră. Cu cât ne predăm mai mult conducerii divine, cu cât vom depinde mai constant de El, cu atât mai mult va fi El în stare să lucreze în vieţile noastre.

  Acesta este felul unic în care creştinismul abordează religia. Creştinismul nu are ca scop dominarea altora, aşa cum se întâmplă în păgânism. A permite Duhului să aibă control şi putere asupra noastră, înseamnă să ajungem la subordonare şi supunere. Aceasta aduce cu sine umilinţă. Dacă vă puteţi gândi la Duhul Sfânt cu toată puterea şi dragostea şi mila Sa, ca fiind unul din reprezentanţii Dumnezeirii, care coboară şi locuieşte în noi, acesta este în sine un gând care ne smereşte şi ne poate feri de pericolul de a deveni îmbătaţi de putere. Satana foloseşte întotdeauna puterea pe care o are, pentru ca să-i forţeze pe cei care sunt sub controlul său să-i asculte ordinele. Nu există libertate pentru cei care sunt controlaţi de puterea lui Satana. Scopul său principal este de a ţine pe toţi oamenii sub controlul său şi în sclavie pentru totdeauna. Unul dintre reperele după care putem recunoaşte religiile false este lipsa de libertate a conştiinţei. Sub directivele lui Satana au avut loc cele mai crude persecuţii, ca rezultat al încercării de a forţa minţile altora să se conformeze. Dar controlul Duhului Sfânt nu este niciodată de acest fel. Duhul Sfânt, ca parte integrală a Dumnezeirii, împărtăşeşte respectul pe care întreaga Dumnezeire o are pentru puterea omului de a alege. Omul este oricând liber să iasă de sub controlul Duhului Sfânt, şi puterea Duhului Sfânt se va manifesta în viaţa omului doar atâta timp cât el va continua să aleagă acel control.

  Pe Dumnezeu nu-L interesează o credincioşie ori o ascultare falsă. Dumnezeu ştie că ascultarea nu poate fi niciodată forţată, ci doar trezită de către dragoste. În măsura în care vom răspunde dragostei Duhului Sfânt, aşa cum El încearcă să ne atragă către El, vom ajunge să cunoaştem pacea şi libertatea care vin atunci când suntem controlaţi de Dumnezeu.

  Duhul Sfânt ne folosește - 2017. Secretul celei mai mari puteri este de a-L lăsa pe El să aibă cea mai mare putere asupra noastră. Cu cât ne predăm mai mult conducerii divine, cu cât vom depinde mai constant de El, cu atât mai mult va fi El în stare să lucreze în vieţile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...