Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Prietenul tău, Duhul Sfânt

  „Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.” Ioan 15:26

  Când spunem că Duhul Sfânt este o persoană, nu ne referim neapărat la un corp fizic ci vorbim despre cunoştinţă, sentimente, emoţii şi voinţă – puterea de alegere. Ca să fii o persoană nu trebuie neapărat să ai picioare şi mâini. Există unii care au personalitate dar nu au mâini şi picioare. Elementele esenţiale ale personalităţii sunt cunoştinţa, emoţiile şi puterea voinţei.

  În Corinteni 2:11 se vorbeşte despre Duhul: „În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, care sunt în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrările lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.” Deci Duhul lui Dumnezeu cunoaşte. Avem aici dovada că Duhul lui Dumnezeu posedă cunoştinţă, una din ingredientele personalităţii.

  În 1 Corinteni 2:11 ni se prezintă dovada că Duhul Sfânt are putere de a alege şi de aceea este o fiinţă inteligentă, ceva mai mult decât o simplă influenţă. El împarte oamenilor daruri spirituale „după cum voieşte”. După cum El voieşte. Numai o fiinţă inteligentă poate avea putere de alegere.

  Unul dintre motivele pentru care putem fi siguri că Duhul Sfânt este o persoană este că doar faţă de o persoană poţi arăta împotrivire, răscoală. Doar o persoană cu inteligenţă şi personalitate poate fi supărată şi necăjită. Duhul Sfânt este o persoană pentru că este posibil să-L rănim, să-L mâhnim ori să-i refuzăm dragostea (Efeseni 4:30).

  În Romani 15:30 citim: „Vă îndemn dar fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos, şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine, în rugăciunile voastre către Dumnezeu pentru mine.” Când vă gândiţi la Duhul Sfânt vă gândiţi ca la o Persoană iubitoare? Sau vă gândiţi ca la o Fiinţă tainică, care se ascunde undeva în umbră, nu prea aproape, inspectându-vă de acolo. Vă gândiţi la Duhul Sfânt ca la Cineva care este foarte sensibil şi care poate fi cu uşurinţă rănit? Vi-L imaginaţi mâhnindu-se cu uşurinţă, ori fiind nerăbdător? Sau când vă gândiţi la El vă imaginaţi o Persoană plină de iubire? Duhul Sfânt este Cel care rămâne cu voi şi nu renunţă cu uşurinţă la voi. Dumnezeu este iubire. Duhul Sfânt este iubire. El rămâne de partea voastră încercând să aducă mângâiere. El este Prietenul vostru.

  Prietenul tău, Duhul Sfânt - 2017. Duhul Sfânt este Cel care rămâne cu noi şi nu renunţă cu uşurinţă la noi. Dumnezeu este iubire. Duhul Sfânt este iubire. El rămâne de partea noastră încercând să aducă mângâiere. El este Prietenul nostru.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...