Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Prietenul tău, Duhul Sfânt

  „Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.” Ioan 15:26

  Când spunem că Duhul Sfânt este o persoană, nu ne referim neapărat la un corp fizic ci vorbim despre cunoştinţă, sentimente, emoţii şi voinţă – puterea de alegere. Ca să fii o persoană nu trebuie neapărat să ai picioare şi mâini. Există unii care au personalitate dar nu au mâini şi picioare. Elementele esenţiale ale personalităţii sunt cunoştinţa, emoţiile şi puterea voinţei.

  În Corinteni 2:11 se vorbeşte despre Duhul: „În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, care sunt în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrările lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.” Deci Duhul lui Dumnezeu cunoaşte. Avem aici dovada că Duhul lui Dumnezeu posedă cunoştinţă, una din ingredientele personalităţii.

  În 1 Corinteni 2:11 ni se prezintă dovada că Duhul Sfânt are putere de a alege şi de aceea este o fiinţă inteligentă, ceva mai mult decât o simplă influenţă. El împarte oamenilor daruri spirituale „după cum voieşte”. După cum El voieşte. Numai o fiinţă inteligentă poate avea putere de alegere.

  Unul dintre motivele pentru care putem fi siguri că Duhul Sfânt este o persoană este că doar faţă de o persoană poţi arăta împotrivire, răscoală. Doar o persoană cu inteligenţă şi personalitate poate fi supărată şi necăjită. Duhul Sfânt este o persoană pentru că este posibil să-L rănim, să-L mâhnim ori să-i refuzăm dragostea (Efeseni 4:30).

  În Romani 15:30 citim: „Vă îndemn dar fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos, şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine, în rugăciunile voastre către Dumnezeu pentru mine.” Când vă gândiţi la Duhul Sfânt vă gândiţi ca la o Persoană iubitoare? Sau vă gândiţi ca la o Fiinţă tainică, care se ascunde undeva în umbră, nu prea aproape, inspectându-vă de acolo. Vă gândiţi la Duhul Sfânt ca la Cineva care este foarte sensibil şi care poate fi cu uşurinţă rănit? Vi-L imaginaţi mâhnindu-se cu uşurinţă, ori fiind nerăbdător? Sau când vă gândiţi la El vă imaginaţi o Persoană plină de iubire? Duhul Sfânt este Cel care rămâne cu voi şi nu renunţă cu uşurinţă la voi. Dumnezeu este iubire. Duhul Sfânt este iubire. El rămâne de partea voastră încercând să aducă mângâiere. El este Prietenul vostru.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  „Noi am găsit pe Mesia”

  Roagă-te ca toți cei din casa ta să Îl găsească pe Hristos! Provocare: Fă un plan ca luna aceasta să te rogi în fiecare zi pentru rudele tale care nu Îl cunosc încă pe Isus, amintindu-le cu consecvență numele în rugăciune!

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...