Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  Prietenul tău, Duhul Sfânt

  „Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.” Ioan 15:26

  Când spunem că Duhul Sfânt este o persoană, nu ne referim neapărat la un corp fizic ci vorbim despre cunoştinţă, sentimente, emoţii şi voinţă – puterea de alegere. Ca să fii o persoană nu trebuie neapărat să ai picioare şi mâini. Există unii care au personalitate dar nu au mâini şi picioare. Elementele esenţiale ale personalităţii sunt cunoştinţa, emoţiile şi puterea voinţei.

  În Corinteni 2:11 se vorbeşte despre Duhul: „În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, care sunt în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrările lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.” Deci Duhul lui Dumnezeu cunoaşte. Avem aici dovada că Duhul lui Dumnezeu posedă cunoştinţă, una din ingredientele personalităţii.

  În 1 Corinteni 2:11 ni se prezintă dovada că Duhul Sfânt are putere de a alege şi de aceea este o fiinţă inteligentă, ceva mai mult decât o simplă influenţă. El împarte oamenilor daruri spirituale „după cum voieşte”. După cum El voieşte. Numai o fiinţă inteligentă poate avea putere de alegere.

  Unul dintre motivele pentru care putem fi siguri că Duhul Sfânt este o persoană este că doar faţă de o persoană poţi arăta împotrivire, răscoală. Doar o persoană cu inteligenţă şi personalitate poate fi supărată şi necăjită. Duhul Sfânt este o persoană pentru că este posibil să-L rănim, să-L mâhnim ori să-i refuzăm dragostea (Efeseni 4:30).

  În Romani 15:30 citim: „Vă îndemn dar fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos, şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine, în rugăciunile voastre către Dumnezeu pentru mine.” Când vă gândiţi la Duhul Sfânt vă gândiţi ca la o Persoană iubitoare? Sau vă gândiţi ca la o Fiinţă tainică, care se ascunde undeva în umbră, nu prea aproape, inspectându-vă de acolo. Vă gândiţi la Duhul Sfânt ca la Cineva care este foarte sensibil şi care poate fi cu uşurinţă rănit? Vi-L imaginaţi mâhnindu-se cu uşurinţă, ori fiind nerăbdător? Sau când vă gândiţi la El vă imaginaţi o Persoană plină de iubire? Duhul Sfânt este Cel care rămâne cu voi şi nu renunţă cu uşurinţă la voi. Dumnezeu este iubire. Duhul Sfânt este iubire. El rămâne de partea voastră încercând să aducă mângâiere. El este Prietenul vostru.

  Prietenul tău, Duhul Sfânt - 2017. Duhul Sfânt este Cel care rămâne cu noi şi nu renunţă cu uşurinţă la noi. Dumnezeu este iubire. Duhul Sfânt este iubire. El rămâne de partea noastră încercând să aducă mângâiere. El este Prietenul nostru.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...