Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  Stăruința Duhului Sfânt

  „Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.” Efeseni 4:30

  V-aţi gândit vreodată că Duhul Sfânt se ofensează cu uşurinţă? La prima vedere, acest text ne poate da această impresie. Dar este o impresie greşită. Duhul Sfânt nu se jigneşte uşor – de fapt nu cred că El renunţă vreodată la noi. Nu cred că Duhul ne părăseşte vreodată. Este posibil ca noi să ne despărţim de Duhul Sfânt, şi este posibil ca El până la urmă să accepte acest fapt, din cauza respectului pe care îl are faţă de puterea noastră de alegere. Dar Duhul Sfânt nu ajunge niciodată în faza de a spune: „Renunţ, nu mai are nici un rost.” Niciodată nu se întâmplă aceasta. Unul din cele mai mari atribute ale Duhului Sfânt a fost demonstrat faţă de copiii lui Israel. Gândiţi-vă la vieţile lor pline de împotrivire şi apostazie, la progresele şi regresele lor spirituale. Cu toate acestea Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, a continuat să lucreze cu ei, nerenunţînd niciodată.

  Duhul Sfânt nu a renunţat nici astăzi la israeliţi ca indivizi. Nu, n-a făcut-o. Avem asigurarea că, în ciuda a orice, el, Duhul Sfânt, îşi va face lucrarea până la încheierea timpului de har. Una dintre cele mai deosebite caracteristici ale Duhului Sfânt este felul în care lucrează cu o persoană, fiind persistent fără să forţeze nota prin insistenţa Sa. Unii dintre noi am experimentat aceasta în propria noastră viaţă.

  Când cineva începe să devină sigur că a comis un păcat de neiertat, ar trebui să ştie că lucrurile nu stau chiar aşa. Faptul că cineva este încă îngrijorat de starea sa şi-L caută pe Dumnezeu dovedeşte că de fapt Dumnezeu îl caută prin puterea Duhului Sfânt. Un păcat de neiertat este foarte greu de făcut.

  Invitaţia lui Isus că, oricine vine la El va fi primit, nu are limită de timp. Oricine, indiferent cât de departe a ajuns în viaţa sa păcătoasă, dacă vine la Isus şi răspunde dragostei Duhului Sfânt astăzi, va fi primit şi iertat. Dumnezeu nu renunţă uşor la noi. Singurul fel în care aceasta se poate întâmplă este când omul renunţă la Dumnezeu şi renunţă să-şi schimbe această hotărâre. Dragostea lui Dumnezeu, a Lui Isus, şi a Duhului Sfânt continuă până în acea zi. Dacă vei veni la El astăzi, vei fi primit.

  Stăruința Duhului Sfânt - 2017. Dumnezeu nu renunţă uşor la noi. Singurul fel în care aceasta se poate întâmplă este când omul renunţă la Dumnezeu şi renunţă să-şi schimbe această hotărâre. Dragostea lui Dumnezeu, a Lui Isus, şi a Duhului Sfânt continuă până în acea zi. Dacă vei veni la El astăzi, vei fi primit.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...