Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  Stăruința Duhului Sfânt

  „Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.” Efeseni 4:30

  V-aţi gândit vreodată că Duhul Sfânt se ofensează cu uşurinţă? La prima vedere, acest text ne poate da această impresie. Dar este o impresie greşită. Duhul Sfânt nu se jigneşte uşor – de fapt nu cred că El renunţă vreodată la noi. Nu cred că Duhul ne părăseşte vreodată. Este posibil ca noi să ne despărţim de Duhul Sfânt, şi este posibil ca El până la urmă să accepte acest fapt, din cauza respectului pe care îl are faţă de puterea noastră de alegere. Dar Duhul Sfânt nu ajunge niciodată în faza de a spune: „Renunţ, nu mai are nici un rost.” Niciodată nu se întâmplă aceasta. Unul din cele mai mari atribute ale Duhului Sfânt a fost demonstrat faţă de copiii lui Israel. Gândiţi-vă la vieţile lor pline de împotrivire şi apostazie, la progresele şi regresele lor spirituale. Cu toate acestea Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, a continuat să lucreze cu ei, nerenunţînd niciodată.

  Duhul Sfânt nu a renunţat nici astăzi la israeliţi ca indivizi. Nu, n-a făcut-o. Avem asigurarea că, în ciuda a orice, el, Duhul Sfânt, îşi va face lucrarea până la încheierea timpului de har. Una dintre cele mai deosebite caracteristici ale Duhului Sfânt este felul în care lucrează cu o persoană, fiind persistent fără să forţeze nota prin insistenţa Sa. Unii dintre noi am experimentat aceasta în propria noastră viaţă.

  Când cineva începe să devină sigur că a comis un păcat de neiertat, ar trebui să ştie că lucrurile nu stau chiar aşa. Faptul că cineva este încă îngrijorat de starea sa şi-L caută pe Dumnezeu dovedeşte că de fapt Dumnezeu îl caută prin puterea Duhului Sfânt. Un păcat de neiertat este foarte greu de făcut.

  Invitaţia lui Isus că, oricine vine la El va fi primit, nu are limită de timp. Oricine, indiferent cât de departe a ajuns în viaţa sa păcătoasă, dacă vine la Isus şi răspunde dragostei Duhului Sfânt astăzi, va fi primit şi iertat. Dumnezeu nu renunţă uşor la noi. Singurul fel în care aceasta se poate întâmplă este când omul renunţă la Dumnezeu şi renunţă să-şi schimbe această hotărâre. Dragostea lui Dumnezeu, a Lui Isus, şi a Duhului Sfânt continuă până în acea zi. Dacă vei veni la El astăzi, vei fi primit.

  Stăruința Duhului Sfânt - 2017. Dumnezeu nu renunţă uşor la noi. Singurul fel în care aceasta se poate întâmplă este când omul renunţă la Dumnezeu şi renunţă să-şi schimbe această hotărâre. Dragostea lui Dumnezeu, a Lui Isus, şi a Duhului Sfânt continuă până în acea zi. Dacă vei veni la El astăzi, vei fi primit.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...