Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  Stăruința Duhului Sfânt

  „Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.” Efeseni 4:30

  V-aţi gândit vreodată că Duhul Sfânt se ofensează cu uşurinţă? La prima vedere, acest text ne poate da această impresie. Dar este o impresie greşită. Duhul Sfânt nu se jigneşte uşor – de fapt nu cred că El renunţă vreodată la noi. Nu cred că Duhul ne părăseşte vreodată. Este posibil ca noi să ne despărţim de Duhul Sfânt, şi este posibil ca El până la urmă să accepte acest fapt, din cauza respectului pe care îl are faţă de puterea noastră de alegere. Dar Duhul Sfânt nu ajunge niciodată în faza de a spune: „Renunţ, nu mai are nici un rost.” Niciodată nu se întâmplă aceasta. Unul din cele mai mari atribute ale Duhului Sfânt a fost demonstrat faţă de copiii lui Israel. Gândiţi-vă la vieţile lor pline de împotrivire şi apostazie, la progresele şi regresele lor spirituale. Cu toate acestea Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, a continuat să lucreze cu ei, nerenunţînd niciodată.

  Duhul Sfânt nu a renunţat nici astăzi la israeliţi ca indivizi. Nu, n-a făcut-o. Avem asigurarea că, în ciuda a orice, el, Duhul Sfânt, îşi va face lucrarea până la încheierea timpului de har. Una dintre cele mai deosebite caracteristici ale Duhului Sfânt este felul în care lucrează cu o persoană, fiind persistent fără să forţeze nota prin insistenţa Sa. Unii dintre noi am experimentat aceasta în propria noastră viaţă.

  Când cineva începe să devină sigur că a comis un păcat de neiertat, ar trebui să ştie că lucrurile nu stau chiar aşa. Faptul că cineva este încă îngrijorat de starea sa şi-L caută pe Dumnezeu dovedeşte că de fapt Dumnezeu îl caută prin puterea Duhului Sfânt. Un păcat de neiertat este foarte greu de făcut.

  Invitaţia lui Isus că, oricine vine la El va fi primit, nu are limită de timp. Oricine, indiferent cât de departe a ajuns în viaţa sa păcătoasă, dacă vine la Isus şi răspunde dragostei Duhului Sfânt astăzi, va fi primit şi iertat. Dumnezeu nu renunţă uşor la noi. Singurul fel în care aceasta se poate întâmplă este când omul renunţă la Dumnezeu şi renunţă să-şi schimbe această hotărâre. Dragostea lui Dumnezeu, a Lui Isus, şi a Duhului Sfânt continuă până în acea zi. Dacă vei veni la El astăzi, vei fi primit.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...