Duhul Sfânt, călăuza noastră

  „El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.” Ioan 16:14

  Duhul Sfânt ne este dat pentru a ne conduce la Isus. Lucrarea Sa este de a-L proslăvi pe Hristos. Când devenim mai interesaţi şi mai preocupaţi de manifestările Duhului Sfânt decât de Isus, Duhul Sfânt însuşi nu este mulţumit. Si aceasta se întâmplă pentru că lucrarea Lui este de a da mărturie despre Isus. Când auzi pe cineva vorbind în primul rând despre Duhul Sfânt şi lucrările Sale supranaturale, şi prea puţin despre Isus, putem suspecta, bazaţi pe Cuvântul lui Dumnezeu, că acea persoană nu este condusă de un spirit bun. Dacă este un spirit rău cum ar fi unul prezent în manifestările spiritiste, putem fi siguri că lui nu-i va place ca Isus să fie proslăvit. Doar o manifestare falsă a Duhului va atrage atenţia mai mult la duh, decât la Hristos. „Duhul Sfânt nu va vorbi de la El” (Ioan 16:13).

  Duhul Sfânt de asemenea ne călăuzeşte în ce priveşte adevărul. „Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul” (versetul 13). Noi nu depindem în nici o situaţie de slaba noastră înţelegere omenească. Duhul Sfânt este doritor şi gata să asigure călăuzire divină, să ne conducă gândurile, să ne insufle rugăciunile, să ne arate mai mult despre Isus şi voinţa Sa cu privire la noi. „Nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă” (Ieremia 10:23). Despărţiţi de conducerea Duhului Sfânt, noi nu avem înţelepciunea de a face alegeri corecte. În măsura în care depindem de El ca să ne conducă, Duhul Sfânt ne ajută să înţelegem voia lui Dumnezeu pentru noi.

  Duhul Sfânt doreşte să ne conducă nu numai în trăirea vieţii creştine ci şi în mărturisirea adevărului. Dacă suntem în sfera Sa de influenţă. Duhul Sfânt poate să ne dea sensibilitatea pe care o avea Isus, de a şti când să vorbim şi ce să spunem. Noi nu trebuie să ne bazăm pe puterea noastră proprie, ci să fim încredinţaţi că Duhul Sfânt ne va da putere de la El pentru a şti cum „să înviorezi cu vorba pe cel doborît de întristare” (Isaia 50:4).

  Cel mai de seamă lucru în legătură cu felul în care Isus a mărturisit adevărul este acela că El a depins de putere de sus pentru a putea şti cum să ajungă la alţii. El nu s-a bazat pe înţelepciunea Lui de Dumnezeu, ci ne-a dat un exemplu ca şi noi să ne lăsăm conduşi şi călăuziţi de Duhul Sfânt pentru a ajunge la inimile oamenilor.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...