Duhul Sfânt, călăuza noastră

  „El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.” Ioan 16:14

  Duhul Sfânt ne este dat pentru a ne conduce la Isus. Lucrarea Sa este de a-L proslăvi pe Hristos. Când devenim mai interesaţi şi mai preocupaţi de manifestările Duhului Sfânt decât de Isus, Duhul Sfânt însuşi nu este mulţumit. Si aceasta se întâmplă pentru că lucrarea Lui este de a da mărturie despre Isus. Când auzi pe cineva vorbind în primul rând despre Duhul Sfânt şi lucrările Sale supranaturale, şi prea puţin despre Isus, putem suspecta, bazaţi pe Cuvântul lui Dumnezeu, că acea persoană nu este condusă de un spirit bun. Dacă este un spirit rău cum ar fi unul prezent în manifestările spiritiste, putem fi siguri că lui nu-i va place ca Isus să fie proslăvit. Doar o manifestare falsă a Duhului va atrage atenţia mai mult la duh, decât la Hristos. „Duhul Sfânt nu va vorbi de la El” (Ioan 16:13).

  Duhul Sfânt de asemenea ne călăuzeşte în ce priveşte adevărul. „Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul” (versetul 13). Noi nu depindem în nici o situaţie de slaba noastră înţelegere omenească. Duhul Sfânt este doritor şi gata să asigure călăuzire divină, să ne conducă gândurile, să ne insufle rugăciunile, să ne arate mai mult despre Isus şi voinţa Sa cu privire la noi. „Nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă” (Ieremia 10:23). Despărţiţi de conducerea Duhului Sfânt, noi nu avem înţelepciunea de a face alegeri corecte. În măsura în care depindem de El ca să ne conducă, Duhul Sfânt ne ajută să înţelegem voia lui Dumnezeu pentru noi.

  Duhul Sfânt doreşte să ne conducă nu numai în trăirea vieţii creştine ci şi în mărturisirea adevărului. Dacă suntem în sfera Sa de influenţă. Duhul Sfânt poate să ne dea sensibilitatea pe care o avea Isus, de a şti când să vorbim şi ce să spunem. Noi nu trebuie să ne bazăm pe puterea noastră proprie, ci să fim încredinţaţi că Duhul Sfânt ne va da putere de la El pentru a şti cum „să înviorezi cu vorba pe cel doborît de întristare” (Isaia 50:4).

  Cel mai de seamă lucru în legătură cu felul în care Isus a mărturisit adevărul este acela că El a depins de putere de sus pentru a putea şti cum să ajungă la alţii. El nu s-a bazat pe înţelepciunea Lui de Dumnezeu, ci ne-a dat un exemplu ca şi noi să ne lăsăm conduşi şi călăuziţi de Duhul Sfânt pentru a ajunge la inimile oamenilor.

  Duhul Sfânt, călăuza noastră - 2017. Când auzi pe cineva vorbind în primul rând despre Duhul Sfânt şi lucrările Sale supranaturale, şi prea puţin despre Isus, putem suspecta, bazaţi pe Cuvântul lui Dumnezeu, că acea persoană nu este condusă de un spirit bun.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...