Articolul precedentDând slavă lui Dumnezeu
  Articolul următorRenunțând la umflături

  Acceptare deplină și gratuită

  „Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, și crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, după ce a trecut din moarte la viaţă.” Ioan 5:24

  Cuvântul cheie în problema îndreptăţirii prin credinţă este acceptare. Când studiem ceea ce a avut Isus de spus despre îndreptăţire şi când vedem felul în care El trata pe oameni, nu putem trage o altă concluzie. Noi vom fi întotdeauna primiţi aşa cum suntem. Noi nu ne putem schimba pentru a veni la El. Isus doreşte să ne primească exact aşa cum suntem. Si aceasta nu se întâmplă numai la începutul vieţii creştine ci şi în viaţa de zi cu zi.

  În Luca 15:2 ni se spune că: „Omul acesta primeşte pe păcătoşi.” În Ioan 6:37 Isus a spus: „… Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară.” Ioan 3:17 ne spune că: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Isus a spus femeii prinse în adulter: „Nici Eu nu te condamn” (Ioan 8:11). Isus a spus: „Căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea” (Ioan 12:47). În textul de introducere Isus a spus că cei ce se încred în El nu vor veni la judecată.

  Prietene, nu este aceasta o veste bună – a şti că nu trebuie să te înfăţişezi la judecată? Noi suntem acceptaţi pe deplin şi în mod gratuit, iar acest lucru se bazează pe ceea ce Isus a făcut pentru noi. Si această acceptare ne stă la dispoziţie în fiecare zi. Această acceptare l-a împuternicit pe bietul vameş, care nu a îndrăznit să se aşeze nici măcar în ultimul find de bănci al sinagogii, ori să-şi ridice ochii către cer, să fie în stare să meargă către casă cu capul sus. El a înţeles preţul pe care l-a plătit Dumnezeu în dreptul lui. El este acceptat, iertat, şi îndreptăţit.

  Isus a spus că iertarea Sa este inepuizabilă pentru oricine vine la El. Oare nu va conduce o astfel de doctrină la libertinaj? Nu, pentru că, cu cât suntem iertaţi mai mult, cu atât vom iubi mai mult. Și cu cât vom iubi mai mult cu atât vom fi mai ascultători. Când vom înţelege cu adevărat iertarea lui Dumnezeu, nu vom fi tentaţi să ne jucăm cu harul Său, ci vom simţi că trebuie să răspundem cu iubire iubirii Lui. Iar iubirea duce la ascultare. Nimic mai simplu.

  Aş dori să îţi reamintesc că nişte braţe prietenoase sunt încă deschise pentru a ne primi atunci când venim la El. Isus a spus în Luca 23:34: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” Dacă venim la El, vom putea beneficia de iertarea şi de acceptarea pe care El ni le oferă în dar.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...