Articolul precedentRenunțând la umflături
  Articolul următorDarul neputinței

  Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

  Iertarea lui Dumnezeu este cu totul diferită de iertarea noastră. Când tu mă ierţi, nu vei uita uşor câinele meu care ţi-a stricat răsadurile. Dar când Dumnezeu mă iartă, eu stau înaintea Lui ca şi când n-aş fi păcătuit niciodată. În Calea către Hristos, pag. 62 ni se împărtăşeşte următoarea făgăduinţă: „El a murit pentru noi, iar acum El se oferă să ia păcatele noastre şi să ne dea în schimb îndreptăţirea Lui. Dacă te vei preda Lui şi-L vei accepta ca Mântuitor al tău personal, oricât de păcătoasă ar fi fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit pe baza a ceea ce Isus a făcut pentru tine. Caracterul lui Hristos este pus în locul caracterului tău, şi eşti primit în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ai fi păcătuit niciodată.”

  Înainte ca Petru să-L tăgăduiască pe Isus şi ca ceilalţi ucenici să-L părăsească şi să fugă, pe când erau cu toţii în camera de sus, Isus le-a spus: „Acum sunteţi curaţi” (Ioan 15:3). Sunteţi curaţi. Însemna oare aceasta că ei nu urmau să mai cadă niciodată? Nu, dar în acel moment ei stăteau în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ar fi păcătuit niciodată. Ei erau curaţi prin ceea ce Isus urma să facă pentru ei. Si noi putem avea această pace cu Dumnezeu astăzi. Isus a zis: „Ca să aveţi pace în Mine” (Ioan 16:33). „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Împăcaţi cu Dumnezeu? Da! Fără nicio îndoială.

  Pentru mulţi acest adevăr pare prea frumos ca să fie acceptat. Cu toate acestea, lucrul acesta este un adevăr indiferent dacă noi îl acceptăm sau nu. Este vreunul dintre noi care să spună: „Da, pare grozav, dar nu este pentru mine; eu m-am îndepărtat prea tare de Dumnezeu!” Unii ca aceştia ar trebui să ia seama la următoarele cuvinte de încurajare: „Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos. Nimeni nu este atât de păcătos ca să nu poată găsi putere, neprihănire, şi îndreptăţire în Isus, care a murit pentru noi. El aşteaptă să-i dezbrace de hainele lor pătate şi mânjite de păcat, şi să-i îmbrace cu hainele albe ale neprihănirii; El îi invită stăruitor să trăiască, şi să nu accepte moartea.” Calea către Hristos, pag. 52-53. Pacea, acceptarea, şi iertarea ne sunt oferite astăzi de Isus dacă vrem să le primim.

  Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată - 2017. Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...