Articolul precedentRenunțând la umflături
  Articolul următorDarul neputinței

  Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

  Iertarea lui Dumnezeu este cu totul diferită de iertarea noastră. Când tu mă ierţi, nu vei uita uşor câinele meu care ţi-a stricat răsadurile. Dar când Dumnezeu mă iartă, eu stau înaintea Lui ca şi când n-aş fi păcătuit niciodată. În Calea către Hristos, pag. 62 ni se împărtăşeşte următoarea făgăduinţă: „El a murit pentru noi, iar acum El se oferă să ia păcatele noastre şi să ne dea în schimb îndreptăţirea Lui. Dacă te vei preda Lui şi-L vei accepta ca Mântuitor al tău personal, oricât de păcătoasă ar fi fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit pe baza a ceea ce Isus a făcut pentru tine. Caracterul lui Hristos este pus în locul caracterului tău, şi eşti primit în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ai fi păcătuit niciodată.”

  Înainte ca Petru să-L tăgăduiască pe Isus şi ca ceilalţi ucenici să-L părăsească şi să fugă, pe când erau cu toţii în camera de sus, Isus le-a spus: „Acum sunteţi curaţi” (Ioan 15:3). Sunteţi curaţi. Însemna oare aceasta că ei nu urmau să mai cadă niciodată? Nu, dar în acel moment ei stăteau în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ar fi păcătuit niciodată. Ei erau curaţi prin ceea ce Isus urma să facă pentru ei. Si noi putem avea această pace cu Dumnezeu astăzi. Isus a zis: „Ca să aveţi pace în Mine” (Ioan 16:33). „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Împăcaţi cu Dumnezeu? Da! Fără nicio îndoială.

  Pentru mulţi acest adevăr pare prea frumos ca să fie acceptat. Cu toate acestea, lucrul acesta este un adevăr indiferent dacă noi îl acceptăm sau nu. Este vreunul dintre noi care să spună: „Da, pare grozav, dar nu este pentru mine; eu m-am îndepărtat prea tare de Dumnezeu!” Unii ca aceştia ar trebui să ia seama la următoarele cuvinte de încurajare: „Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos. Nimeni nu este atât de păcătos ca să nu poată găsi putere, neprihănire, şi îndreptăţire în Isus, care a murit pentru noi. El aşteaptă să-i dezbrace de hainele lor pătate şi mânjite de păcat, şi să-i îmbrace cu hainele albe ale neprihănirii; El îi invită stăruitor să trăiască, şi să nu accepte moartea.” Calea către Hristos, pag. 52-53. Pacea, acceptarea, şi iertarea ne sunt oferite astăzi de Isus dacă vrem să le primim.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...