Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

Iertarea lui Dumnezeu este cu totul diferită de iertarea noastră. Când tu mă ierţi, nu vei uita uşor câinele meu care ţi-a stricat răsadurile. Dar când Dumnezeu mă iartă, eu stau înaintea Lui ca şi când n-aş fi păcătuit niciodată. În Calea către Hristos, pag. 62 ni se împărtăşeşte următoarea făgăduinţă: „El a murit pentru noi, iar acum El se oferă să ia păcatele noastre şi să ne dea în schimb îndreptăţirea Lui. Dacă te vei preda Lui şi-L vei accepta ca Mântuitor al tău personal, oricât de păcătoasă ar fi fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit pe baza a ceea ce Isus a făcut pentru tine. Caracterul lui Hristos este pus în locul caracterului tău, şi eşti primit în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ai fi păcătuit niciodată.”

Înainte ca Petru să-L tăgăduiască pe Isus şi ca ceilalţi ucenici să-L părăsească şi să fugă, pe când erau cu toţii în camera de sus, Isus le-a spus: „Acum sunteţi curaţi” (Ioan 15:3). Sunteţi curaţi. Însemna oare aceasta că ei nu urmau să mai cadă niciodată? Nu, dar în acel moment ei stăteau în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ar fi păcătuit niciodată. Ei erau curaţi prin ceea ce Isus urma să facă pentru ei. Si noi putem avea această pace cu Dumnezeu astăzi. Isus a zis: „Ca să aveţi pace în Mine” (Ioan 16:33). „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Împăcaţi cu Dumnezeu? Da! Fără nicio îndoială.

Pentru mulţi acest adevăr pare prea frumos ca să fie acceptat. Cu toate acestea, lucrul acesta este un adevăr indiferent dacă noi îl acceptăm sau nu. Este vreunul dintre noi care să spună: „Da, pare grozav, dar nu este pentru mine; eu m-am îndepărtat prea tare de Dumnezeu!” Unii ca aceştia ar trebui să ia seama la următoarele cuvinte de încurajare: „Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos. Nimeni nu este atât de păcătos ca să nu poată găsi putere, neprihănire, şi îndreptăţire în Isus, care a murit pentru noi. El aşteaptă să-i dezbrace de hainele lor pătate şi mânjite de păcat, şi să-i îmbrace cu hainele albe ale neprihănirii; El îi invită stăruitor să trăiască, şi să nu accepte moartea.” Calea către Hristos, pag. 52-53. Pacea, acceptarea, şi iertarea ne sunt oferite astăzi de Isus dacă vrem să le primim.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor