Articolul precedentRenunțând la umflături
  Articolul următorDarul neputinței

  Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

  Iertarea lui Dumnezeu este cu totul diferită de iertarea noastră. Când tu mă ierţi, nu vei uita uşor câinele meu care ţi-a stricat răsadurile. Dar când Dumnezeu mă iartă, eu stau înaintea Lui ca şi când n-aş fi păcătuit niciodată. În Calea către Hristos, pag. 62 ni se împărtăşeşte următoarea făgăduinţă: „El a murit pentru noi, iar acum El se oferă să ia păcatele noastre şi să ne dea în schimb îndreptăţirea Lui. Dacă te vei preda Lui şi-L vei accepta ca Mântuitor al tău personal, oricât de păcătoasă ar fi fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit pe baza a ceea ce Isus a făcut pentru tine. Caracterul lui Hristos este pus în locul caracterului tău, şi eşti primit în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ai fi păcătuit niciodată.”

  Înainte ca Petru să-L tăgăduiască pe Isus şi ca ceilalţi ucenici să-L părăsească şi să fugă, pe când erau cu toţii în camera de sus, Isus le-a spus: „Acum sunteţi curaţi” (Ioan 15:3). Sunteţi curaţi. Însemna oare aceasta că ei nu urmau să mai cadă niciodată? Nu, dar în acel moment ei stăteau în faţa lui Dumnezeu ca şi cum n-ar fi păcătuit niciodată. Ei erau curaţi prin ceea ce Isus urma să facă pentru ei. Si noi putem avea această pace cu Dumnezeu astăzi. Isus a zis: „Ca să aveţi pace în Mine” (Ioan 16:33). „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Împăcaţi cu Dumnezeu? Da! Fără nicio îndoială.

  Pentru mulţi acest adevăr pare prea frumos ca să fie acceptat. Cu toate acestea, lucrul acesta este un adevăr indiferent dacă noi îl acceptăm sau nu. Este vreunul dintre noi care să spună: „Da, pare grozav, dar nu este pentru mine; eu m-am îndepărtat prea tare de Dumnezeu!” Unii ca aceştia ar trebui să ia seama la următoarele cuvinte de încurajare: „Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos. Nimeni nu este atât de păcătos ca să nu poată găsi putere, neprihănire, şi îndreptăţire în Isus, care a murit pentru noi. El aşteaptă să-i dezbrace de hainele lor pătate şi mânjite de păcat, şi să-i îmbrace cu hainele albe ale neprihănirii; El îi invită stăruitor să trăiască, şi să nu accepte moartea.” Calea către Hristos, pag. 52-53. Pacea, acceptarea, şi iertarea ne sunt oferite astăzi de Isus dacă vrem să le primim.

  Ca și cum n-am fi păcătuit niciodată - 2017. Îndepărtaţi orice îndoială referitoare la faptul că făgăduinţele lui Dumnezeu n-ar fi pentru voi. Ele sunt valabile pentru orice păcătos pocăit. Pentru orice suflet care crede, îngerii lucrători ai lui Dumnezeu aduc putere şi har, asigurate prin Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...