Articolul precedentDarul neputinței
  Articolul următorUn remediu pentru vinovăție

  Noi Îl predicăm pe Hristos cel răstignit

  „S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.” Filipeni 2:8

  Ai simţit vreodată că ai început să te împietreşti faţă de subiectul crucii? Ai simţit vreodată că ai auzit atât de mult despre ea, şi ai văzut atâtea imagini în legătură cu acest subiect, încât ele nu te mai mişcă? În capitolul 1 din 1 Corinteni, începând cu versetul 18, ni se spune: „Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe cale pierzării: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. Căci este scris: ‘Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.’ Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia? Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduiţii crucii. Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune; dar noi Îl propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru neamuri o nebunie; dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.”

  Una din greutăţile pe care biserica primară se pare că le-a avut, a fost aceea că ea trebuia să prezinte un Dumnezeu crucificat. În întreaga istorie a zeilor nu se mai auzise de aşa ceva. Si când creştinii au început să-L predice pe Hristos cel răstignit, aceasta părea să fie împotriva oricărui succes.

  În zilele bisericii primare, oamenii ştiau ce înseamnă o răstignire. Unii oameni sunt împotriva faptului că se vorbeşte atât de mult despre cruce şi sângele vărsat. Este însă nevoie ca noi să recunoaştem că acolo a fost sânge, durere şi suferinţă. Ar fi o tragedie, dacă s-ar întâmpla să uităm realitatea crucii. Poate că detaliile crude ale crucii, şi tot ceea ce a implicat sacrificiul lui Hristos pentru noi, ar trebui să ni se reamintească mai des, întrucât în cultura noastră o privelişte ca aceasta nu este de loc familiară.

  În natura Sa divină, Isus a suferit cu atât mai intens fiecare durere şi fiecare insultă, exact în măsura în care natura Sa este superioară naturii noastre. când începem să înţelegem mai bine jertfa lui Isus pentru noi, vom înţelege mai bine şi marea iubire pe care El ne-o poartă, dacă a fost în stare să-Și dea în felul acesta viaţa pentru mântuirea noastră.

  Noi Îl predicăm pe Hristos cel răstignit - 2017. Ar fi o tragedie, dacă s-ar întâmpla să uităm realitatea crucii. Poate că detaliile crude ale crucii, şi tot ceea ce a implicat sacrificiul lui Hristos pentru noi, ar trebui să ni se reamintească mai des, întrucât în cultura noastră o privelişte ca aceasta nu este de loc familiară.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...