Moarte de cruce

  „S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.” Fllipeni 2:8

  Astăzi vom studia din nou textul de ieri pentru că sunt multe învăţături în aceste câteva cuvinte.

  Pe vremea lui Hristos, crucificarea era folosită de către romani ca un mijloc de descurajare a călcării legilor imperiului. Călcătorii de lege erau răstigniţi în locurile publice cele mai frecventate pentru a fi văzuţi de câți mai multi cetăţeni. Contrar celor înfăţişate în diverse tablouri, condamnaţii nu erau înveşmântati nici măcar cu un petec de ţesătură.

  Există dovezi că condamnaţii erau culcaţi pe crucea aflată la orizontală. Un piron era înfipt deasupra călcâielor, între tendonul lui Achile şi muşchi şi apoi în lemnul crucii atât de adânc că, în unele cazuri, au fost descoperite morminte care, pe lângă corpul răstignitului, conţineau şi bucăţi mari de lemn care fuseseră smulse din cruce atunci când cadavrul fusese dat jos.

  După înfigerea pironului de la picioare, victima, care pentru operaţiunea amintită fusese culcată pe o parte, era acum întoarsă pe spate, şi alte două piroane erau înfipte prin cele două încheieturi ale palmei în braţele crucii. Dacă vei încerca să stai numai lipit de perete, cu picioarele sucite în poziţia descrisă, după scurt timp vei avea crampe musculare. Şi ca şi cum aceasta n-ar fi fost destul, în unele cazuri un soldat mai sadic mai înfigea un alt piron şi în organele genitale ale victimei.

  În continuare crucea era aşezată într-o groapă pregătită mai dinainte. Trecătorii şi mulţimea priveau scena îndeaproape. Gândeşte-te la Isus cel răstignit de aceia pe care îi crease şi pe care venise să-i răscumpere.

  Dar un lucru şi mai groaznic s-a petrecut la Golgota. Ni se relatează că suferinţa provocată lui Isus de povara păcatelor întregii lumi era atât de grozavă încât durerea fizică era abia simţită simţământul separării de Tatăl era de nesuportat pentru Isus şi aceasta a fost ceea ce i-a sfâşiat inima.

  Privind la crucea de pe Gogota, luând aminte la preţul care a fost plătit pentru răscumpărarea noastră, noi „începem să înţelegem ceva din neprihănirea lui Hristos şi exclamăm: ’Ce grozav lucru este păcatul, dacă pentru ispăşirea lui a fost nevoie de un asemenea sacrificiu!’ O astfel de perspectivă asupra planului de mântuire va conduce pe păcătos la piciorul crucii în adâncă pocăinţă pentru păcatele săvârşite, care au provocat o atât de mare suferinţă Fiului lui Dumnezeu.” Calea către Hristos, p. 27.

  Moarte de cruce - 2017. Suferinţa provocată lui Isus de povara păcatelor întregii lumi era atât de grozavă încât durerea fizică era abia simţită simţământul separării de Tatăl era de nesuportat pentru Isus şi aceasta a fost ceea ce i-a sfâşiat inima.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...