Hristos a murit pentru noi

  „V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit și eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după scripturi.” 1 Corinteni 15:3

  Astăzi primim ca veste bună ştirea că Hristos a murit pentru păcatele noastre. Străduindu-ne să înţelegem tema răscumpărării noastre este ceva care ne depăşeşte. Tema aceasta este ceva peste puterile noastre de înţelegere. O veşnicie întreagă o vom studia fără s-o putem epuiza.

  Crucea a fost ceva real, ceva groaznic, ceva dureros din punct de vedere omenesc. Şi totuşi durerea fizică abia a fost simţită de Isus pe cruce, pentru că pe El îl preocupau lucruri de o importanţă mult mai mare. Ce a sfâşiat inima Mântuitorului, şi de ce a murit El de fapt? „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.” Isaia 53:4-5.

  Conceptul că Hristos a murit pentru păcatele noastre, că El a fost înlocuitorul nostru, este o doctrină pe care o găsim în întreaga scriptură, în ciuda faptului că sunt unii care nu vor să recunoască aceasta. Hristos a murit pentru fărădelegile noastre, şi a fost zdrobit pentru păcatele noastre. Hristos a suferit judecata cerească, ca înlocuitor şi garant al omului păcătos. Durerea provocată de povara păcatelor noastre, pe care El le-a purtat pentru noi, a fost cu mult mai mare decât cea fizică (Hristos Lumina Lumii, p. 753.

  Încercând să prezinte un Dumnezeu care nu se mânie niciodată, şi care deci nu trebuie „îmbunat” prin vărsare de sânge, unii zic că crucea nu a fost necesară, şi că doar s-a întâmplat ca Isus să moară aşa. Ei spun că motivul principal pentru care Isus a venit pe pământ, a fost să ne descopere iubirea Tatălui, şi nu ca să plătească vreun preţ cerut de legea călcată.

  Trebuie însă să înţelegem că Dumnezeu este un Dumnezeu al dreptăţii, şi că întrucât Isus este Dumnezeu, El este un Dumnezeu al dreptăţii, întocmai ca şi Tatăl. Orice guvernământ va dura atâta vreme cât se bazează pe nişte legi. Nici un guvern nu este mai tare decât legile după care este organizat şi nici o lege nu este mai tare decât pedeapsa aplicată pentru călcarea ei. Dumnezeu este izvorul justiţiei. Isus a venit să moară pentru noi pentru că legea nu putea fi ignorată şi pedeapsa trebuia aplicată. El ne-a descoperit totodată şi celălalt aspect al caracterului lui Dumnezeu: iubirea şi mila Sa care L-au determinat să Se sacrifice pentru noi, pentru ca să avem viaţă.

  Hristos a murit pentru noi - 2017. Isus a venit să moară pentru noi pentru că legea nu putea fi ignorată şi pedeapsa trebuia aplicată. El ne-a descoperit totodată şi celălalt aspect al caracterului lui Dumnezeu: iubirea şi mila Sa care L-au determinat să Se sacrifice pentru noi, pentru ca să avem viaţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...