Isus, înlocuitorul nostru

  „Ce urmează deci? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege ci sub har? Nicidecum.” Romani 9:15

  Într-una din zilele activităţii mele ca pastor în Oregon, fiind reţinut de alte activităţi am întârziat de la un serviciu funerar pe care trebuia să-l oficiez. Încercând să recuperez din timp, mergeam cam tare pe un drum de pietriş. Deodată am constatat că pe lângă norul de praf stârnit de mine. În urma mea mai era un nor de praf. Aţi ghicit: un ofiţer de politie era pe urmele mele. După ce m-a tras pe dreapta, ofiţerul mi s-a adresat minios: „Cine te crezi de mergi aşa? La un moment dat am crezut că conduci o maşină furată.”

  I-am spus cine eram şi unde mergeam. Când a auzit s-a calmat şi mi-a zis: „Nu ştiu ce să fac cu dumneata. Dacă te amendez ştirea va fi publicată în ziarul de mâine, după obiceiul locului, şi enoriaşii dumitale vor afla. Pe deasupra, nu cred că amenda va rezolva ceva oricum.”

  „Aşa cred şi eu”, am răspuns eu.

  După ce s-a mai clătinat de vreo câteva ori de pe un picior pe altul mi-a zis: „De data asta am să te las în pace. Vezi-ţi de drum.”

  Cred că n-am respectat niciodată legile circulaţiei cu mai multă tragere de inimă decât în restul acelei călătorii. Cred însă că am manifestat acea atitudine în primul rând din cauză că până atunci nu mai fusesem niciodată tratat în felul acela de autorităţi. Ştiam ce mi s-ar fi cuvenit după lege şi aceasta mă făcea în stare să apreciez iertarea care mi se acordase.

  Ilustraţia aceasta este destul de palidă însă. Potrivit cu modelul răscumpărării divine, ofiţerul nu ar fi trebuit numai să mă lase să plec. Dumnezeu nu face asta. Dumnezeu nu-şi poate permite să treacă cu vederea nici un păcat. El iartă pe păcătoşi, dar nu poate ierta păcatul. De aceea a trebuit să moară Isus. Pentru ca analogia noastră să fi fost perfectă, ofiţerul ar fi trebuit să plătească amenda el însuşi, din banii săi. Aşa a făcut Isus – El a plătit pentru noi prin jertfa Sa preţul fărădelegilor noastre.

  Tocmai pentru că este un Dumnezeu iubitor. El este şi un Dumnezeu drept. Dar, pentru că este un Dumnezeu al iubirii, El este de asemeni şi un Dumnezeu al milei. Satana n-a putut pricepe aceasta. când l-a făcut pe om să păcătuiască, el s-a bucurat peste măsură. A crezut că dovedise că legea nu putea fi păzită şi că în cazul în care omului nu i se aplica pedeapsa cuvenită Satana ar fi trebuit să fie şi el iertat. Dar Isus a venit ca înlocuitor al nostru ca să ne ofere o posibilitate de salvare. Iubirea şi dreptatea lui Dumnezeu s-au manifestat astfel în egală măsură.

  Isus, înlocuitorul nostru - 2017. Dumnezeu nu-şi poate permite să treacă cu vederea nici un păcat. El iartă pe păcătoşi, dar nu poate ierta păcatul. De aceea a trebuit să moară Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...