Isus, înlocuitorul nostru

  „Ce urmează deci? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege ci sub har? Nicidecum.” Romani 9:15

  Într-una din zilele activităţii mele ca pastor în Oregon, fiind reţinut de alte activităţi am întârziat de la un serviciu funerar pe care trebuia să-l oficiez. Încercând să recuperez din timp, mergeam cam tare pe un drum de pietriş. Deodată am constatat că pe lângă norul de praf stârnit de mine. În urma mea mai era un nor de praf. Aţi ghicit: un ofiţer de politie era pe urmele mele. După ce m-a tras pe dreapta, ofiţerul mi s-a adresat minios: „Cine te crezi de mergi aşa? La un moment dat am crezut că conduci o maşină furată.”

  I-am spus cine eram şi unde mergeam. Când a auzit s-a calmat şi mi-a zis: „Nu ştiu ce să fac cu dumneata. Dacă te amendez ştirea va fi publicată în ziarul de mâine, după obiceiul locului, şi enoriaşii dumitale vor afla. Pe deasupra, nu cred că amenda va rezolva ceva oricum.”

  „Aşa cred şi eu”, am răspuns eu.

  După ce s-a mai clătinat de vreo câteva ori de pe un picior pe altul mi-a zis: „De data asta am să te las în pace. Vezi-ţi de drum.”

  Cred că n-am respectat niciodată legile circulaţiei cu mai multă tragere de inimă decât în restul acelei călătorii. Cred însă că am manifestat acea atitudine în primul rând din cauză că până atunci nu mai fusesem niciodată tratat în felul acela de autorităţi. Ştiam ce mi s-ar fi cuvenit după lege şi aceasta mă făcea în stare să apreciez iertarea care mi se acordase.

  Ilustraţia aceasta este destul de palidă însă. Potrivit cu modelul răscumpărării divine, ofiţerul nu ar fi trebuit numai să mă lase să plec. Dumnezeu nu face asta. Dumnezeu nu-şi poate permite să treacă cu vederea nici un păcat. El iartă pe păcătoşi, dar nu poate ierta păcatul. De aceea a trebuit să moară Isus. Pentru ca analogia noastră să fi fost perfectă, ofiţerul ar fi trebuit să plătească amenda el însuşi, din banii săi. Aşa a făcut Isus – El a plătit pentru noi prin jertfa Sa preţul fărădelegilor noastre.

  Tocmai pentru că este un Dumnezeu iubitor. El este şi un Dumnezeu drept. Dar, pentru că este un Dumnezeu al iubirii, El este de asemeni şi un Dumnezeu al milei. Satana n-a putut pricepe aceasta. când l-a făcut pe om să păcătuiască, el s-a bucurat peste măsură. A crezut că dovedise că legea nu putea fi păzită şi că în cazul în care omului nu i se aplica pedeapsa cuvenită Satana ar fi trebuit să fie şi el iertat. Dar Isus a venit ca înlocuitor al nostru ca să ne ofere o posibilitate de salvare. Iubirea şi dreptatea lui Dumnezeu s-au manifestat astfel în egală măsură.

  Isus, înlocuitorul nostru - 2017. Dumnezeu nu-şi poate permite să treacă cu vederea nici un păcat. El iartă pe păcătoşi, dar nu poate ierta păcatul. De aceea a trebuit să moară Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...