Tatăl a suferit și El

  „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine.” 2 Corinteni 5:19

  Tatăl şi Fiul au fost implicaţi în egală măsură în lucrarea de ispăşire. Tatăl a suferit împreună cu Fiul. El era la cruce, deşi Isus nu-I simţea prezenta. De aceea spune Pavel „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine.” Dumnezeu nu-Şi putea schimba legea, dar El S-a jertfit pe Sine prin Hristos.

  Te-ai întrebat vreodată de ce, dacă a iubit atât de mult lumea, nu a venit aici El însuşi? De ce Şi-a trimis Fiul? Dacă eşti părinte, nici nu trebuie să dai vreun răspuns. Tatăl suferă mai mult atunci când vede pe fiul său suferind. Ți s-a întâmplat să stai lângă patul de suferinţă al unui membru al familiei, dorind din toată inima să-i poţi lua locul? Este mai greu să asişti la suferinţă decât s-o suporţi. Dacă judecăm în felul acesta putem spune că şi Tatăl a murit pentru noi împreună cu Fiul. La o parte cu ideea pagină că Tatăl era mânios şi avea nevoie de o jertfa care să-L împace.

  Isus ne-a luat locul. Moartea Lui n-a fost o întâmplare. El n-a fost un simplu martir. Isus a suferit chinurile psihice ale morţii celei de a doua în locul tău şi în locul mea. Acestea au fost chinuri care i-au rupt inima, facând suferinţa fizică, prin comparaţie, aproape neglijabilă. Eu Îi mulţumesc pentru că S-a lăsat străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre, şi sunt recunoscător pentru că este un Dumnezeu al dreptăţii. Acest lucru ne dă garanţia unui viitor de o siguranţă veşnică. Sunt bucuros să constat că dreptatea Sa nu s-a manifestat în paguba milei şi iubirii Sale.

  Jertfa lui Hristos este deplină şi îndestulătoare. Există iertare asigurată pentru orice persoană care răspunde invitaţiei de a veni la El pentru a primi odihnă. Şi nu-i destul să vii odată pentru totdeauna, ci în fiecare zi noi trebuie să cădem la picioarele Lui în adâncă pocăinţă şi umilinţă, acceptând din nou şi din nou jertfa Sa mântuitoare în dreptul nostru. Făcând aceasta în mod continuu, noi putem avea siguranţa vieţii veşnice, pentru că El a plătit preţul păcatului în dreptul nostru. El a murit pentru ca noi să nu trebuiască să murim. Şi pentru că El trăieşte, şi noi vom trăi împreună cu El dacă acceptăm meritele Sale. Nimic din ce putem face noi nu poate adăuga ceva la plinătatea mântuirii ce ni se oferă. Contemplând iubirea Lui atotcuprinzătoare, inimile noastre vor vibra ca într-un ecou al acestei iubiri minunate. Şi El va săvârşi în noi tot ceea ce a plănuit pentru fiecare în parte, şi anume izbăvirea noastră de sub pedeapsa, puterea şi în cele din urmă prezența păcatului.

  Tatăl a suferit și El - 2017. El a murit pentru ca noi să nu trebuiască să murim. Şi pentru că El trăieşte, şi noi vom trăi împreună cu El dacă acceptăm meritele Sale. Nimic din ce putem face noi nu poate adăuga ceva la plinătatea mântuirii ce ni se oferă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...