Îndreptățirea prin credință

  „Deci, fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.” Romani 5:1

  Pentru că a murit pe cruce, Isus ne poate oferi fiecăruia iertare şi viaţă. Dar aş dori să vă reamintesc că îndreptăţirea nu foloseşte la nimic dacă nu este acceptată. Deşi jertfa lui Isus a fost completă şi suficientă pentru ca păcatele întregii lumi să fie iertate prin ea, nu toată lumea va fi mântuită. Răscumpărarea prin jertfa lui Hristos nu este de vreun folos pentru cineva decât după ce acea persoană o acceptă în mod personal. Şi răscumpărarea trebuie acceptată zilnic, prin păstrarea unei neîntrerupte relaţii cu Isus. Aceasta nu înseamnă numai o încuviinţare prin plecarea capului în faţa cerului la un anume punct din viaţă. Noi trebuie să venim la Isus în fiecare zi şi să acceptăm moartea sa răscumpărătoare pentru salvarea noastră.

  Când dăruieşti ceva unei persoane, pentru ca acea persoană să aibă un profit de pe urma darului, ea trebuie ca mai întâi de toate să accepte acel dar. Un dar n-are nici o valoare dacă nu este acceptat. Oricât de minunat este adevărul doctrinei îndreptăţirii prin credinţă, oricât de extraordinar este ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, şi oricât de tare ar străluci în istorie jertfa de pe Golgota, acestea nu vor putea face vreun bine cuiva decât dacă sunt primite în mod personal.

  Dar legătura noastră cu El înseamnă mult mai mult decât numai mântuirea noastră. Dumnezeu a creat pe om în primul rând pentru părtăşie cu El. Dar din cauza păcatului lui Adam, omenirea a fost despărţită de Dumnezeu. Moartea lui Hristos însă, ne aduce înapoi la unirea cu Dumnezeu, la situaţia de dinainte de cădere. Legătura ruptă atunci este restabilită în momentul îndreptăţirii.

  Îndreptăţirea însemnează împăcare cu Dumnezeu prin ceea ce Isus a realizat. Este măsura luată de cer pentru răscumpărarea neamului omenesc. Ea are la temelie desăvârşirea lui Hristos. Dar îndreptăţirea nu va fi de nici un folos păcătosului până ce el nu o acceptă. Biblia nu spune că îndreptăţirea este numai prin har. Ea vine prin har şi prin credinţă. Credinţa este esenţială pentru păcătos. Credinţa – sau încrederea – implică doi participanţi, fiecare având încredere în celălalt. Când noi ne încredem în Isus pentru mântuire, o legătură mântuitoare ia fiinţă între noi şi El. Aceasta este mai mult decât o simplă declaraţie legală pronunţată în ceruri. Acesta este începutul unei legături de prietenie cu Dumnezeu. Viaţa creştină poate începe şi continua numai printr-o astfel de legătură cu Dumnezeu „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine…” (Ioan 17:3).

  Îndreptățirea prin credință - 2017. Îndreptăţirea însemnează împăcare cu Dumnezeu prin ceea ce Isus a realizat. Este măsura luată de cer pentru răscumpărarea neamului omenesc. Ea are la temelie desăvârşirea lui Hristos. Dar îndreptăţirea nu va fi de nici un folos păcătosului până ce el nu o acceptă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!