Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  A te căsători și a rămâne căsătorit

  „Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare, și au zis: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar El, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!’” Matei 25:11-12

  Este o mare diferenţă între a „crede numai” şi o adevărată relaţie de credinţă cu Dumnezeu. Aşa-zisa lume creştină a susţinut principiul „crede numai” ca pe o marcă a credinţei ei. Dar numai un consimţămint al intelectului n-a fost niciodată suficient pentru mântuire. Acela care are o legătură vie cu Dumnezeu, legătură din care izvorăşte o reală credinţă, numai acela va accepta în mod real şi continuu jertfa lui Hristos ca bază a mântuirii.

  În ce priveşte primirea vieţii veşnice, legătura noastră cu El, a-L cunoaşte, a-L iubi şi a ne încrede în El, constituie întreaga temelie a vieţii creştine. Viaţa veşnică se bazează pe Isus şi ceea ce El a înfăptuit, dar şi noi avem un rol. Noi trebuie să acceptăm, să primim ceea ce El a realizat, sau altfel nu vom avea nici un beneficiu.

  Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit? În final trebuie să recunoşti că întrebarea n-are sens! Nu poţi să rămâi căsătorit dacă nu eşti deja căsătorit, şi a te căsători nu face doi bani dacă nu rămâi căsătorit. Amândouă aspectele sunt importante şi necesare. A veni la Isus este important. A rămâne cu Isus este la fel de important. Amândouă aspectele sunt de o importanţă vitală.

  În Matei 25 Isus ne vorbeşte despre ospăţul de nuntă. Ajunse în faţa faptului împlinit, când cele cinci fecioare neînţelepte au cerut să fie şi ele primite la ospăţ, Isus le-a răspuns: Nu vă cunosc. În Matei 7:23 ni spune: „Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’” Cei cărora le-au fost adresate aceste cuvinte au făcut o grămadă de lucruri. Ei au zis: „Doamne, Doamne.” Ei ştiau să cheme numele lui Isus. Ei scoseseră demoni şi făcuseră multe minuni. Dar ei nu-L cunoşteau pe El.

  Aceia care se vor pierde la ziua de apoi vor fi cei care nu L-au cunoscut pe El. Îl cunoşti tu astăzi pe Isus? Ai acceptat tu şi astăzi jertfa Sa? Ai petrecut timp în comuniune cu El?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...