Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  A te căsători și a rămâne căsătorit

  „Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare, și au zis: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar El, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!’” Matei 25:11-12

  Este o mare diferenţă între a „crede numai” şi o adevărată relaţie de credinţă cu Dumnezeu. Aşa-zisa lume creştină a susţinut principiul „crede numai” ca pe o marcă a credinţei ei. Dar numai un consimţămint al intelectului n-a fost niciodată suficient pentru mântuire. Acela care are o legătură vie cu Dumnezeu, legătură din care izvorăşte o reală credinţă, numai acela va accepta în mod real şi continuu jertfa lui Hristos ca bază a mântuirii.

  În ce priveşte primirea vieţii veşnice, legătura noastră cu El, a-L cunoaşte, a-L iubi şi a ne încrede în El, constituie întreaga temelie a vieţii creştine. Viaţa veşnică se bazează pe Isus şi ceea ce El a înfăptuit, dar şi noi avem un rol. Noi trebuie să acceptăm, să primim ceea ce El a realizat, sau altfel nu vom avea nici un beneficiu.

  Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit? În final trebuie să recunoşti că întrebarea n-are sens! Nu poţi să rămâi căsătorit dacă nu eşti deja căsătorit, şi a te căsători nu face doi bani dacă nu rămâi căsătorit. Amândouă aspectele sunt importante şi necesare. A veni la Isus este important. A rămâne cu Isus este la fel de important. Amândouă aspectele sunt de o importanţă vitală.

  În Matei 25 Isus ne vorbeşte despre ospăţul de nuntă. Ajunse în faţa faptului împlinit, când cele cinci fecioare neînţelepte au cerut să fie şi ele primite la ospăţ, Isus le-a răspuns: Nu vă cunosc. În Matei 7:23 ni spune: „Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’” Cei cărora le-au fost adresate aceste cuvinte au făcut o grămadă de lucruri. Ei au zis: „Doamne, Doamne.” Ei ştiau să cheme numele lui Isus. Ei scoseseră demoni şi făcuseră multe minuni. Dar ei nu-L cunoşteau pe El.

  Aceia care se vor pierde la ziua de apoi vor fi cei care nu L-au cunoscut pe El. Îl cunoşti tu astăzi pe Isus? Ai acceptat tu şi astăzi jertfa Sa? Ai petrecut timp în comuniune cu El?

  A te căsători și a rămâne căsătorit - 2017. Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...