Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  A te căsători și a rămâne căsătorit

  „Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare, și au zis: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar El, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!’” Matei 25:11-12

  Este o mare diferenţă între a „crede numai” şi o adevărată relaţie de credinţă cu Dumnezeu. Aşa-zisa lume creştină a susţinut principiul „crede numai” ca pe o marcă a credinţei ei. Dar numai un consimţămint al intelectului n-a fost niciodată suficient pentru mântuire. Acela care are o legătură vie cu Dumnezeu, legătură din care izvorăşte o reală credinţă, numai acela va accepta în mod real şi continuu jertfa lui Hristos ca bază a mântuirii.

  În ce priveşte primirea vieţii veşnice, legătura noastră cu El, a-L cunoaşte, a-L iubi şi a ne încrede în El, constituie întreaga temelie a vieţii creştine. Viaţa veşnică se bazează pe Isus şi ceea ce El a înfăptuit, dar şi noi avem un rol. Noi trebuie să acceptăm, să primim ceea ce El a realizat, sau altfel nu vom avea nici un beneficiu.

  Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit? În final trebuie să recunoşti că întrebarea n-are sens! Nu poţi să rămâi căsătorit dacă nu eşti deja căsătorit, şi a te căsători nu face doi bani dacă nu rămâi căsătorit. Amândouă aspectele sunt importante şi necesare. A veni la Isus este important. A rămâne cu Isus este la fel de important. Amândouă aspectele sunt de o importanţă vitală.

  În Matei 25 Isus ne vorbeşte despre ospăţul de nuntă. Ajunse în faţa faptului împlinit, când cele cinci fecioare neînţelepte au cerut să fie şi ele primite la ospăţ, Isus le-a răspuns: Nu vă cunosc. În Matei 7:23 ni spune: „Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’” Cei cărora le-au fost adresate aceste cuvinte au făcut o grămadă de lucruri. Ei au zis: „Doamne, Doamne.” Ei ştiau să cheme numele lui Isus. Ei scoseseră demoni şi făcuseră multe minuni. Dar ei nu-L cunoşteau pe El.

  Aceia care se vor pierde la ziua de apoi vor fi cei care nu L-au cunoscut pe El. Îl cunoşti tu astăzi pe Isus? Ai acceptat tu şi astăzi jertfa Sa? Ai petrecut timp în comuniune cu El?

  A te căsători și a rămâne căsătorit - 2017. Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...