Articolul precedent„Ce faci tu aici?”
  Articolul următorGranițe

  Două feluri de pomi

  „El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe duce la bun sfârşit” Psalm 1:3

  Israel şi poporul lui Dumnezeu au fost adesea asemănaţi in Biblie cu copacii. Isaia 61:3 spune: „ca să fie numiţi ’terebinti ai neprihănirii’, ’un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.’” Copaci minunaţi care să aducă rod şi frunziş, adăpost şi speranţă.

  Cei din timpul vieţii lui Isus pe acest pământ făceau mare paradă de sfinţenie. Ei aveau o gramadă de frunze, o mulţime de frunziş. Vă aduceţi aminte de întâmplarea cu smochinul? Iudeii din vremea lui Hristos făceau paradă de sfinţenie mai mult decât oricare din generaţiile anterioare. Dar ei erau de fapt „mai lipsiţi ca oricând de influența dătătoare de viaţă a Duhului” (Parabole, pag. 215).

  În înţelesul acesta spiritual, de multe ori se crează confuzie despre ce este de fapt roada. Statisticianul spune că roada înseamnă un anume număr de suflete mântuite; că roada creştinului se măsoară în numărul de persoane convertite de pe lista lui, sau în numărul de stele din coroana lui. Dar nu aceasta este de fapt roada. Roada de care vorbea Hristos este roada Duhului.

  Care este însă această roadă. Galateni 5:22-23 ne dă răspunsul. „Dragostea, bucuria”. Când vezi pe cineva cu o faţă lungă, este foarte probabil că roada Duhului nu este acolo. Sau că cel puţin una din roade lipseşte. „Pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.” Cei din vremea lui Hristos aveau multe frunze, dar prea puţine din aceste roade.

  Pe măsură ce ne apropiem de încheierea istoriei păcatului, descoperim că răbdarea lui Dumnezeu continuă până la momentul descris în Apocalipsa 11:18. Acolo găsim ceea ce va pune capăt stării prezente a lucrurilor, ceea ce va face ca pomii neroditori să fie retezaţi. Citind aceste cuvinte, ne dăm seama că răbdarea lui Dumnezeu va continua până când omenirea va fi pe punctul de a se autodistruge. Dacă priveşti cu atenţie, vei constata că nu suntem departe de acel punct al istoriei. Ca urmare, ceea ce încă nu s-a împlinit se poate împlini în foarte scurt timp.

  Până atunci este încă valabilă declaraţia lui Hristos din Luca 9:56: „Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor”. Când ucenicii au zis: „să poruncim să se pogoare foc din cer”, Isus le-a răspuns, „Nu ştiti de ce duh sunteţi însufleţiţi. Eu n-am venit ca să distrug ci ca să mântuiesc”.

  Două feluri de pomi - 2017. Răbdarea lui Dumnezeu va continua până când omenirea va fi pe punctul de a se autodistruge. Dacă priveşti cu atenţie, vei constata că nu suntem departe de acel punct al istoriei. Ca urmare, ceea ce încă nu s-a împlinit se poate împlini în foarte scurt timp.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...