Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Mai este încă timp

  „Căci sunt bine încredinţat căci nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” Romani 8:38-39.

  „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: ’Iată că sunt trei ani decând vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?’” (Luca 13:6-7).

  Proprietarul viei gândeşte astfel, „Acest pom ocupă locul pe care un alt pom folositor l-ar putea ocupa”. Când un pom are o mulţime de frunziş dar n-are rod, o primă decizie ar putea suna cam aşa, „Lasă-l în pace, nu face nici o pagubă.” Dar, potrivit cu pilda citată, el face de fapt pagubă, pentru că răpeşte pământul de beneficiul pe care l-ar fi adus un pom care ar fi rodit. El îl reprezintă greşit pe Dumnezeu, şi nu este numai nefolositor dar chiar o piedică.

  La punctul culminant al acestei pilde, când drama este intensă şi când te întrebi dacă pomul va fi sau nu tăiat, vierul prezintă un argument. El nu intenţionează să contrazică declaraţia stăpânului, pentru că ea este corectă, şi el admite asta, dar el zice: „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, şi am să-i pun gunoi la rădăcină.”

  Aici ne sunt reprezentaţi Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul într-o unitate de scop, „Să-l tăiem (plural) oare?” Şi ei hotărăsc: „Nu. O să-l mai lăsăm şi anul acesta. O să încercăm altfel. O să-i dăm mai multe avantaje”.

  Ascultă prietene. Ţi se pare cumva că ai ajuns la limita la care ai merita să fii tăiat? Ai aici dovada hotărârii lui Dumnezeu în privinţa ta în această zi de milă şi har. „Lasă-l încă. Să mai dăm un an acestui tânăr, sau bătrânului care s-a abătut de la Dumnezeu pentru atât de mulţi ani. Şi apoi încă unul, şi încă unul.”

  Omul abandonează ceva sau pe cineva mult mai repede decât o face Dumnezeu. Ce Dumnezeu minunat avem! El nu ne tratează aşa cum ne tratează semenii noştri, ci continuă să ne ofere nenumărate dovezi ale harului şi iubirii Sale.

  Mai este încă timp - 2017. Omul abandonează ceva sau pe cineva mult mai repede decât o face Dumnezeu. Ce Dumnezeu minunat avem! El nu ne tratează aşa cum ne tratează semenii noştri, ci continuă să ne ofere nenumărate dovezi ale harului şi iubirii Sale.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...