Articolul precedentPe aripile laudei
  Articolul următorMediul şi sănătatea

  Isus, al doilea Adam

  „Cei ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut” Ioan 8:29

  Deşi născându-Se în această lume Isus a luat trup omenesc. El n-a fost niciodată un păcătos; El n-a păcătuit niciodată. Uneori noi ne întrebăm dacă Isus a fost ca Adam de dinainte de cădere sau de după cădere. Discuţii pe tema aceasta pot continua la nesfârşit. Dar, într-un fel este o întrebare greşită, pentru că în unele privinţe Isus a fost ca Adam de dinainte de cădere, iar în altele ca Adam de după cădere. Şi aşa se face că întrebarea devine complicată. Isus a fost ca Adam de după cădere în privinţa puterilor Lui fizice, mentale şi morale (Hristos Lumina Lumii, p. 117). Dar Isus a fost ca Adam de dinaintea căderii în privinţa desăvârşirii.

  Isus a fost tot atât de vulnerabil ca şi Adam. Asta înseamnă că El putea fi ispitit; că El putea să se lase pradă ispitei; că El putea să cadă şi să păcătuiască. Dar în El nu s-a găsit păcat. „Nici o urmă de păcat n-a mânjit chipul lui Dumnezeu în El [Isus], și totuşi El n-a fost scutit de ispite” Hristos Lumina Lumii, p. 71.

  Aceasta înseamnă că El a avut o natură spirituală, mai bine zis o latură spirituală a naturii Sale, care nu avea în ea nici o înclinaţie spre păcat. Natura spirituală a lui Isus n-a avut tendinţă spre păcat. Aspectul spiritual al naturii lui Isus nu a cuprins dorinţa de a păcătui. Poţi tu să spui asta despre tine? O poţi măcar spune despre oricine altcineva care s-a născut în această lume de la Adam încoace? Nu, natura noastră spirituală este decăzută.

  A avut atunci Isus vreun avantaj asupra noastră? Desigur. Luca 1,35 ne spune că El a fost născut Sfânt. Noi n-am fost născuţi aşa. Isus n-a fost niciodată ispitit să rămână în păcat. Aceasta este una din cele mai puternice ispite pentru noi. Sunt oameni care s-au luptat ani de zile cu pofta de păcat -este o luptă grea. Isus n-a avut de dus o astfel de luptă. Isus a urât păcatul. El a urât păcatul încă din copilărie. Tu nu poţi spune asta despre tine. Acestea au fost avantajele Lui.

  Dar în Hristos Lumina Lumii, pagina 119, ni se spune că Isus n-a avut nici un avantaj faţă de noi! Cum putem explica asta? Isus n-a folosit niciodată avantajul pe care L-a avut de a se fi născut Dumnezeu. El Şi-a trăit viața aşa cum şi noi trebuie să ne-o trăim, depinzind de Tatăl Său şi de legătura cu El.

  Isus, al doilea Adam - 2017. Isus n-a folosit niciodată avantajul pe care L-a avut de a se fi născut Dumnezeu. El Şi-a trăit viața aşa cum şi noi trebuie să ne-o trăim, depinzind de Tatăl Său şi de legătura cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...