Articolul precedentPe aripile laudei
  Articolul următorMediul şi sănătatea

  Isus, al doilea Adam

  „Cei ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut” Ioan 8:29

  Deşi născându-Se în această lume Isus a luat trup omenesc. El n-a fost niciodată un păcătos; El n-a păcătuit niciodată. Uneori noi ne întrebăm dacă Isus a fost ca Adam de dinainte de cădere sau de după cădere. Discuţii pe tema aceasta pot continua la nesfârşit. Dar, într-un fel este o întrebare greşită, pentru că în unele privinţe Isus a fost ca Adam de dinainte de cădere, iar în altele ca Adam de după cădere. Şi aşa se face că întrebarea devine complicată. Isus a fost ca Adam de după cădere în privinţa puterilor Lui fizice, mentale şi morale (Hristos Lumina Lumii, p. 117). Dar Isus a fost ca Adam de dinaintea căderii în privinţa desăvârşirii.

  Isus a fost tot atât de vulnerabil ca şi Adam. Asta înseamnă că El putea fi ispitit; că El putea să se lase pradă ispitei; că El putea să cadă şi să păcătuiască. Dar în El nu s-a găsit păcat. „Nici o urmă de păcat n-a mânjit chipul lui Dumnezeu în El [Isus], și totuşi El n-a fost scutit de ispite” Hristos Lumina Lumii, p. 71.

  Aceasta înseamnă că El a avut o natură spirituală, mai bine zis o latură spirituală a naturii Sale, care nu avea în ea nici o înclinaţie spre păcat. Natura spirituală a lui Isus n-a avut tendinţă spre păcat. Aspectul spiritual al naturii lui Isus nu a cuprins dorinţa de a păcătui. Poţi tu să spui asta despre tine? O poţi măcar spune despre oricine altcineva care s-a născut în această lume de la Adam încoace? Nu, natura noastră spirituală este decăzută.

  A avut atunci Isus vreun avantaj asupra noastră? Desigur. Luca 1,35 ne spune că El a fost născut Sfânt. Noi n-am fost născuţi aşa. Isus n-a fost niciodată ispitit să rămână în păcat. Aceasta este una din cele mai puternice ispite pentru noi. Sunt oameni care s-au luptat ani de zile cu pofta de păcat -este o luptă grea. Isus n-a avut de dus o astfel de luptă. Isus a urât păcatul. El a urât păcatul încă din copilărie. Tu nu poţi spune asta despre tine. Acestea au fost avantajele Lui.

  Dar în Hristos Lumina Lumii, pagina 119, ni se spune că Isus n-a avut nici un avantaj faţă de noi! Cum putem explica asta? Isus n-a folosit niciodată avantajul pe care L-a avut de a se fi născut Dumnezeu. El Şi-a trăit viața aşa cum şi noi trebuie să ne-o trăim, depinzind de Tatăl Său şi de legătura cu El.

  Isus, al doilea Adam - 2017. Isus n-a folosit niciodată avantajul pe care L-a avut de a se fi născut Dumnezeu. El Şi-a trăit viața aşa cum şi noi trebuie să ne-o trăim, depinzind de Tatăl Său şi de legătura cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...