Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Isus n-a fost părăsit

  „Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.” Ioan 14:10

  „Satana prezintă legea iubirii lui Dumnezeu ca şi cum ar fi o lege a egoismului. El susţine că este imposibil ca noi să-i putem împlini cerinţele… Isus trebuia să demaşte această înşelătorie. Ca unul dintre noi, El trebuia să ofere un exemplu de ascultare. În acest scop El a luat asupra Lui natura noastră, şi a trecut prin aceleaşi experienţe prin care trecem şi noi… El a îndurat orice încercare la care suntem noi supuşi. Şi în toate acestea El n-a exercitat nici o putere care să nu ne stea şi nouă la îndemână. Ca om, El a întâmpinat orice fel de ispită, şi a biruit prin putere dăruită de Dumnezeu Tatăl… Viaţa Lui mărturiseşte că este posibil şi pentru noi să ascultăm de legea lui Dumnezeu” Hristos Lumina Lumii, p. 24.

  Cum a reuşit Isus să trăiască o viaţă de ascultare de Dumnezeu? Depinzând de puterea primită de sus, în loc de a depinde de puterea Lui lăuntrică. Puterea omenească pe care El o avea, n-ar fi fost deajuns. El a trăit depinzând de o altă putere, în acelaşi fel în care tu şi cu mine trebuie să trăim. În Ioan 5:30 Isus a zis: „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi.”

  Viaţa lui Isus a fost o viaţă trăită ca rezultat al unei legături de credinţă cu Tatăl. El a devenit un puternic exemplu despre faptul că acelaşi lucru este posibil şi pentru noi. Nici măcar minunile Lui n-au fost înfăptuite prin puterea Lui dumnezeiască. Ele au fost realizate prin credinţă şi rugăciune (ibid., p.536); prin puterea lui Dumnezeu administrată prin slujirea îngerilor (ibid., p. 143).

  Spre sfârșitul vieţii Sale, când Isus se lupta în grădina Ghetsemani cu sudoare de sânge, unii dintre noi am ajuns la concluzia că începând de acolo El a trebuit să meargă înainte de unul singur. Că, deşi întreaga Sa viaţă a fost trăită în dependenţă de Tatăl, de la Ghetsemani la cruce El a trebuit să meargă singur. Dar Luca 22:43 spune că un înger a venit din ceruri în grădină şi L-a întărit pe cruce, când Isus a zis: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”, noi zicem că, de la acel punct încolo, El a fost de unul singur. Dar Dumnezeu şi îngerii erau acolo, la cruce (ibid., p. 754). Isus nu Se simţea ca şi cum Dumnezeu ar fi fost acolo. El se simţea părăsit. Dar Dumnezeu era acolo, în Hristos, împăcând lumea cu Sine.

  Isus n-a fost părăsit - 2017. Viaţa lui Isus a fost o viaţă trăită ca rezultat al unei legături de credinţă cu Tatăl. El a devenit un puternic exemplu despre faptul că acelaşi lucru este posibil şi pentru noi. Nici măcar minunile Lui n-au fost înfăptuite prin puterea Lui dumnezeiască. Ele au fost realizate prin credinţă şi rugăciune.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...