Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Isus n-a fost părăsit

  „Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.” Ioan 14:10

  „Satana prezintă legea iubirii lui Dumnezeu ca şi cum ar fi o lege a egoismului. El susţine că este imposibil ca noi să-i putem împlini cerinţele… Isus trebuia să demaşte această înşelătorie. Ca unul dintre noi, El trebuia să ofere un exemplu de ascultare. În acest scop El a luat asupra Lui natura noastră, şi a trecut prin aceleaşi experienţe prin care trecem şi noi… El a îndurat orice încercare la care suntem noi supuşi. Şi în toate acestea El n-a exercitat nici o putere care să nu ne stea şi nouă la îndemână. Ca om, El a întâmpinat orice fel de ispită, şi a biruit prin putere dăruită de Dumnezeu Tatăl… Viaţa Lui mărturiseşte că este posibil şi pentru noi să ascultăm de legea lui Dumnezeu” Hristos Lumina Lumii, p. 24.

  Cum a reuşit Isus să trăiască o viaţă de ascultare de Dumnezeu? Depinzând de puterea primită de sus, în loc de a depinde de puterea Lui lăuntrică. Puterea omenească pe care El o avea, n-ar fi fost deajuns. El a trăit depinzând de o altă putere, în acelaşi fel în care tu şi cu mine trebuie să trăim. În Ioan 5:30 Isus a zis: „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi.”

  Viaţa lui Isus a fost o viaţă trăită ca rezultat al unei legături de credinţă cu Tatăl. El a devenit un puternic exemplu despre faptul că acelaşi lucru este posibil şi pentru noi. Nici măcar minunile Lui n-au fost înfăptuite prin puterea Lui dumnezeiască. Ele au fost realizate prin credinţă şi rugăciune (ibid., p.536); prin puterea lui Dumnezeu administrată prin slujirea îngerilor (ibid., p. 143).

  Spre sfârșitul vieţii Sale, când Isus se lupta în grădina Ghetsemani cu sudoare de sânge, unii dintre noi am ajuns la concluzia că începând de acolo El a trebuit să meargă înainte de unul singur. Că, deşi întreaga Sa viaţă a fost trăită în dependenţă de Tatăl, de la Ghetsemani la cruce El a trebuit să meargă singur. Dar Luca 22:43 spune că un înger a venit din ceruri în grădină şi L-a întărit pe cruce, când Isus a zis: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”, noi zicem că, de la acel punct încolo, El a fost de unul singur. Dar Dumnezeu şi îngerii erau acolo, la cruce (ibid., p. 754). Isus nu Se simţea ca şi cum Dumnezeu ar fi fost acolo. El se simţea părăsit. Dar Dumnezeu era acolo, în Hristos, împăcând lumea cu Sine.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...