Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Isus n-a fost părăsit

  „Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.” Ioan 14:10

  „Satana prezintă legea iubirii lui Dumnezeu ca şi cum ar fi o lege a egoismului. El susţine că este imposibil ca noi să-i putem împlini cerinţele… Isus trebuia să demaşte această înşelătorie. Ca unul dintre noi, El trebuia să ofere un exemplu de ascultare. În acest scop El a luat asupra Lui natura noastră, şi a trecut prin aceleaşi experienţe prin care trecem şi noi… El a îndurat orice încercare la care suntem noi supuşi. Şi în toate acestea El n-a exercitat nici o putere care să nu ne stea şi nouă la îndemână. Ca om, El a întâmpinat orice fel de ispită, şi a biruit prin putere dăruită de Dumnezeu Tatăl… Viaţa Lui mărturiseşte că este posibil şi pentru noi să ascultăm de legea lui Dumnezeu” Hristos Lumina Lumii, p. 24.

  Cum a reuşit Isus să trăiască o viaţă de ascultare de Dumnezeu? Depinzând de puterea primită de sus, în loc de a depinde de puterea Lui lăuntrică. Puterea omenească pe care El o avea, n-ar fi fost deajuns. El a trăit depinzând de o altă putere, în acelaşi fel în care tu şi cu mine trebuie să trăim. În Ioan 5:30 Isus a zis: „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi.”

  Viaţa lui Isus a fost o viaţă trăită ca rezultat al unei legături de credinţă cu Tatăl. El a devenit un puternic exemplu despre faptul că acelaşi lucru este posibil şi pentru noi. Nici măcar minunile Lui n-au fost înfăptuite prin puterea Lui dumnezeiască. Ele au fost realizate prin credinţă şi rugăciune (ibid., p.536); prin puterea lui Dumnezeu administrată prin slujirea îngerilor (ibid., p. 143).

  Spre sfârșitul vieţii Sale, când Isus se lupta în grădina Ghetsemani cu sudoare de sânge, unii dintre noi am ajuns la concluzia că începând de acolo El a trebuit să meargă înainte de unul singur. Că, deşi întreaga Sa viaţă a fost trăită în dependenţă de Tatăl, de la Ghetsemani la cruce El a trebuit să meargă singur. Dar Luca 22:43 spune că un înger a venit din ceruri în grădină şi L-a întărit pe cruce, când Isus a zis: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”, noi zicem că, de la acel punct încolo, El a fost de unul singur. Dar Dumnezeu şi îngerii erau acolo, la cruce (ibid., p. 754). Isus nu Se simţea ca şi cum Dumnezeu ar fi fost acolo. El se simţea părăsit. Dar Dumnezeu era acolo, în Hristos, împăcând lumea cu Sine.

  Isus n-a fost părăsit - 2017. Viaţa lui Isus a fost o viaţă trăită ca rezultat al unei legături de credinţă cu Tatăl. El a devenit un puternic exemplu despre faptul că acelaşi lucru este posibil şi pentru noi. Nici măcar minunile Lui n-au fost înfăptuite prin puterea Lui dumnezeiască. Ele au fost realizate prin credinţă şi rugăciune.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...