Articolul precedentEvită „EFOS”
  Articolul următorDin cenuşa vieţii mele

  Isus, un exemplu minunat

  „Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi, și v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui” 1 Petru 2:21.

  Pe tot parcursul vieţii Sale, Hristos a depins de puterea primită de sus. O trăire fără pată, minunile, Ghetsemanii şi crucea au fost realizate pe baza legăturii de credinţă pe care Isus a întreţinut-o cu Tatăl prin rugăciune.

  El n-a cedat ispitei nici mărar în cuget. Aceasta este posibil şi pentru noi (Hristos Lumina Lumii, p.123). Viaţa Sa fără păcat este modelul de urmat pentru noi (ibid., p. 49). Prin ascultarea Lui de lege, Hristos a dovedit că, prin harul Său, legea putea fi împlinită de orice fiu sau fiică a lui Adam (Cugetări de pe muntele fericirilor, p. 49, 78). Dacă Isus trăieşte în noi, El nu poate trăi decât o viaţă de ascultare de lege. Noi trebuie să biruim întocmai cum şi Isus a biruit (Hristos Lumina Lumii, p. 389). „Mântuitorul a dorit foarte mult ca ucenicii să înţeleagă scopul pentru care Divinitatea S-a unit cu umanitatea… Dumnezeu Se descoperea în Hristos, pentru ca El să Se poată descoperi în ei. Isus n-a avut nici o calitate şi n-a exercitat nici o putere care să nu fie, prin credinţă, accesibilă şi omului. Urmaşii lui Isus pot trăi o viaţă tot atât de curată ca şi El, dacă se vor supune lui Dumnezeu în aceiaşi măsură.” (ibid., p. 664).

  Nu permiteţi nimănui să vă spună că nu puteţi asculta în mod desăvârşit de legea lui Dumnezeu. Sunt prea multe dovezi care susţin contrariul. Şi totul porneşte de la felul de viaţă trăit de Isus, şi de la învăţăturile pe care El ni le-a lăsat cu privire la modul în care El Şi-a trăit viaţa.

  Isus devine un exemplu pentru noi mai ales când considerăm problema păcatului ca pe o chestiune de relaţie şi nu de comportament. Problema de bază este legătura cu Dumnezeu, şi dependenţa de El, şi nu faptul că trebuie să ne controlăm mai bine. Exemplul lui Isus ne spune în primul rând că El şi-a trăit viaţa în totală dependenţă de Dumnezeu.

  Când studiez acest subiect, mă simt ca pe un teritoriu Sfânt. Este umilitor să-mi dau seama că Isus a venit şi a trăit aşa cum eu ar trebui să trăiesc. Mă face asta să mă simt cu mult în urmă? Cu siguranţă. Mă descurajează asta? Nu, pentru că Isus mi-a dat prea multe dovezi că El mă iubeşte mult, aşa cum sunt, şi că El va continua să mă ajute să înţeleg cum a câştigat El biruinţa, astfel ca ea să fie posibilă şi pentru mine. Aceasta îmi dă curaj pentru cel puţin încă o zi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...