Articolul precedentEvită „EFOS”
  Articolul următorDin cenuşa vieţii mele

  Isus, un exemplu minunat

  „Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi, și v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui” 1 Petru 2:21.

  Pe tot parcursul vieţii Sale, Hristos a depins de puterea primită de sus. O trăire fără pată, minunile, Ghetsemanii şi crucea au fost realizate pe baza legăturii de credinţă pe care Isus a întreţinut-o cu Tatăl prin rugăciune.

  El n-a cedat ispitei nici mărar în cuget. Aceasta este posibil şi pentru noi (Hristos Lumina Lumii, p.123). Viaţa Sa fără păcat este modelul de urmat pentru noi (ibid., p. 49). Prin ascultarea Lui de lege, Hristos a dovedit că, prin harul Său, legea putea fi împlinită de orice fiu sau fiică a lui Adam (Cugetări de pe muntele fericirilor, p. 49, 78). Dacă Isus trăieşte în noi, El nu poate trăi decât o viaţă de ascultare de lege. Noi trebuie să biruim întocmai cum şi Isus a biruit (Hristos Lumina Lumii, p. 389). „Mântuitorul a dorit foarte mult ca ucenicii să înţeleagă scopul pentru care Divinitatea S-a unit cu umanitatea… Dumnezeu Se descoperea în Hristos, pentru ca El să Se poată descoperi în ei. Isus n-a avut nici o calitate şi n-a exercitat nici o putere care să nu fie, prin credinţă, accesibilă şi omului. Urmaşii lui Isus pot trăi o viaţă tot atât de curată ca şi El, dacă se vor supune lui Dumnezeu în aceiaşi măsură.” (ibid., p. 664).

  Nu permiteţi nimănui să vă spună că nu puteţi asculta în mod desăvârşit de legea lui Dumnezeu. Sunt prea multe dovezi care susţin contrariul. Şi totul porneşte de la felul de viaţă trăit de Isus, şi de la învăţăturile pe care El ni le-a lăsat cu privire la modul în care El Şi-a trăit viaţa.

  Isus devine un exemplu pentru noi mai ales când considerăm problema păcatului ca pe o chestiune de relaţie şi nu de comportament. Problema de bază este legătura cu Dumnezeu, şi dependenţa de El, şi nu faptul că trebuie să ne controlăm mai bine. Exemplul lui Isus ne spune în primul rând că El şi-a trăit viaţa în totală dependenţă de Dumnezeu.

  Când studiez acest subiect, mă simt ca pe un teritoriu Sfânt. Este umilitor să-mi dau seama că Isus a venit şi a trăit aşa cum eu ar trebui să trăiesc. Mă face asta să mă simt cu mult în urmă? Cu siguranţă. Mă descurajează asta? Nu, pentru că Isus mi-a dat prea multe dovezi că El mă iubeşte mult, aşa cum sunt, şi că El va continua să mă ajute să înţeleg cum a câştigat El biruinţa, astfel ca ea să fie posibilă şi pentru mine. Aceasta îmi dă curaj pentru cel puţin încă o zi.

  Isus, un exemplu minunat - 2017. Isus devine un exemplu pentru noi mai ales când considerăm problema păcatului ca pe o chestiune de relaţie şi nu de comportament. Problema de bază este legătura cu Dumnezeu, şi dependenţa de El, şi nu faptul că trebuie să ne controlăm mai bine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...