Articolul precedentCine m-a învaţat să mă tem
  Articolul următorTrebuia să mor?

  Temelia și zidurile

  „Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?” Luca 14:28

  Acuzaţia de căpătâi a Satanei este că legea lui Dumnezeu nu poate fi păstrată. Când Adam a călcat această lege Satana s-a bucurat mult şi pe deasupra a declarat că omul nu putea fi iertat pentru ceea ce făcuse. Habar nu avea el că Dumnezeu Însuşi avea să sufere pedeapsa păcatului pentru noi toţi. Viaţa şi moartea lui Isus au dovedit că Legea putea fi păzită prin credinţă, şi că păcătoşii puteau fi iertaţi.

  Acest dublu mesaj al iertării şi ascultării constituie miezul soliei rămăşiţei poporului lui Dumnezeu din timpul soliei celor trei îngeri, şi al slujbei lui Hristos în Sanctuarul ceresc. Isus, Marele nostru Preot, oferă fiecărui păcătos iertare şi puterea necesară pentru ascultare. Aceste două adevăruri sunt de egală importanţă şi necesitate. Este de o importanţă capitală ca biserica rămăşiţei să înţeleagă dubla misiune a lui Hristos în sanctuarul ceresc; altfel ea nu-şi va putea împlini misiunea. Îndreptăţirea prin credinţă, adică lucrarea lui Dumnezeu pentru noi, şi neprihănirea prin credinţă, adică lucrarea lui Dumnezeu în noi, sunt cele două mari teme care trebuiesc prezentate celor aflaţi pe calea pierzării.

  Pentru mulţi este o surpriză să descopere, studiind temeinic viaţa şi învăţătura lui Isus, că El a avut mult mai multe de spus despre lucrarea lui Dumnezeu în noi decât despre lucrarea lui Dumnezeu pentru noi. Analogia cu temelia şi zidurile unei case ne poate ajuta să înţelegem aceasta. Îndreptăţirea prin credinţă este temelia mântuirii, iar sfinţirea prin credinţă reprezintă înălţarea zidurilor. Zidurile nu pot rezista fără temelia potrivită, iar temelia însăşi nu-ţi poate sluji ca adăpost.

  În Luca 14:29 Isus ne spune despre un om care a început o lucrare prin a-i pune temeliile, dar acest om n-a izbutit să ducă la capăt acea lucrare. Lumea creştină este în această situaţie de foarte multă vreme. Ea are numai o temelie, dar nu a reuşit să închege o clădire în toată regula. De partea cealaltă, problema noastră ca adventişti de ziua a şaptea este că am irosit prea multe eforturi încercând să înălţăm o construcţie neacordând importanţa cuvenită temeliei. O clădire durabilă are nevoie atât de temelie cât şi de ziduri.

  Temelia și zidurile - 2017. Îndreptăţirea prin credinţă este temelia mântuirii, iar sfinţirea prin credinţă reprezintă înălţarea zidurilor. Zidurile nu pot rezista fără temelia potrivită, iar temelia însăşi nu-ţi poate sluji ca adăpost.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...