Articolul precedentCine m-a învaţat să mă tem
  Articolul următorTrebuia să mor?

  Temelia și zidurile

  „Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?” Luca 14:28

  Acuzaţia de căpătâi a Satanei este că legea lui Dumnezeu nu poate fi păstrată. Când Adam a călcat această lege Satana s-a bucurat mult şi pe deasupra a declarat că omul nu putea fi iertat pentru ceea ce făcuse. Habar nu avea el că Dumnezeu Însuşi avea să sufere pedeapsa păcatului pentru noi toţi. Viaţa şi moartea lui Isus au dovedit că Legea putea fi păzită prin credinţă, şi că păcătoşii puteau fi iertaţi.

  Acest dublu mesaj al iertării şi ascultării constituie miezul soliei rămăşiţei poporului lui Dumnezeu din timpul soliei celor trei îngeri, şi al slujbei lui Hristos în Sanctuarul ceresc. Isus, Marele nostru Preot, oferă fiecărui păcătos iertare şi puterea necesară pentru ascultare. Aceste două adevăruri sunt de egală importanţă şi necesitate. Este de o importanţă capitală ca biserica rămăşiţei să înţeleagă dubla misiune a lui Hristos în sanctuarul ceresc; altfel ea nu-şi va putea împlini misiunea. Îndreptăţirea prin credinţă, adică lucrarea lui Dumnezeu pentru noi, şi neprihănirea prin credinţă, adică lucrarea lui Dumnezeu în noi, sunt cele două mari teme care trebuiesc prezentate celor aflaţi pe calea pierzării.

  Pentru mulţi este o surpriză să descopere, studiind temeinic viaţa şi învăţătura lui Isus, că El a avut mult mai multe de spus despre lucrarea lui Dumnezeu în noi decât despre lucrarea lui Dumnezeu pentru noi. Analogia cu temelia şi zidurile unei case ne poate ajuta să înţelegem aceasta. Îndreptăţirea prin credinţă este temelia mântuirii, iar sfinţirea prin credinţă reprezintă înălţarea zidurilor. Zidurile nu pot rezista fără temelia potrivită, iar temelia însăşi nu-ţi poate sluji ca adăpost.

  În Luca 14:29 Isus ne spune despre un om care a început o lucrare prin a-i pune temeliile, dar acest om n-a izbutit să ducă la capăt acea lucrare. Lumea creştină este în această situaţie de foarte multă vreme. Ea are numai o temelie, dar nu a reuşit să închege o clădire în toată regula. De partea cealaltă, problema noastră ca adventişti de ziua a şaptea este că am irosit prea multe eforturi încercând să înălţăm o construcţie neacordând importanţa cuvenită temeliei. O clădire durabilă are nevoie atât de temelie cât şi de ziduri.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...