Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Zidind pe temelie

  „Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.” Ioan 17:19

  Misiunea poporului rămăşiţei a fost să zidească pe temelia pusă de Reformatiune. De aceea avem atât de multe cunoştinţe despre sfinţire. Lumea încă aşteaptă să audă mesajul dublu al îndreptăţirii şi sfinţirii prin credinţă.

  Unii consideră că vestea cea bună despre sfinţire este că Isus e înlocuitorul nostru în vieţuire ca şi în moarte. Dar nu este aşa. Vă rog să constataţi diferenţa, pentru că este important. Aceia care cred că Isus continuă să fie înlocuitorul nostru în vieţuire, aşa după cum El ne înlocuieşte în moarte, consideră că este imposibil pentru noi să ascultăm – aşa că El ascultă pentru noi. Sfinţirea Lui, ţine locul sfinţirii noastre. Dacă aceasta este adevărat, atunci noi vom continua să păcătuim şi să cădem chiar până în momentul în care vom fi proslăviţi; atunci, zic ei, vieţuirea lui Isus va substitui vieţuirea noastră, iar lipsa noastră de ascultare va fi compensată de ascultarea Lui.

  Sfinţirea prin credinţă, pe de altă parte, acceptă pe Isus ca exemplu al nostru. El devine modelul nostru în sfinţire, ca şi noi să fim sfinţiţi în acelaş fel în care şi El a fost sfinţit. În sfinţirea prin credinţă, noi suntem invitaţi să trăim aşa cum a trăit şi Isus, depinzînd de puterea divină. Aceiaşi ascultare pe care a experimentat-o El, o putem experimenta şi noi, printr-o relaţie de credinţă în Dumnezeu.

  „Hristos a declarat că S-a sfinţit pe El însuşi pentru ca şi noi să fim sfinţiţi. El a luat natura noastră asupra Lui, şi a devenit un model fără pată pentru toţi oamenii. El nu a făcut greşeli pentru ca şi noi să devenim biruitori, şi să intrăm în împărăţia Lui ca biruitori… Noi trebuie să ajungem într-o relaţie de intimitate Sfântă cu Răscumpărătorul lumii. Noi trebuie să devenim una cu Hristos, după cum El este una cu Tatăl. Ce minunată transformare ar putea experimenta poporul lui Dumnezeu dacă ar trăi în comuniune cu Fiul lui Dumnezeu! Trebuie ca gusturile, înclinaţiile, ambiţiile şi pasiunile noastre să fie aduse în armonie cu Spiritul lui Hristos. Aceasta este ceea ce Domnul aşteaptă să facă pentru cei ce cred în El. Spiritul lui Hristos trebuie să aibă o influenţă stăpânitoare asupra vieţilor urmaşilor Săi… Harul lui Hristos trebuie să îndeplinească o lucrare de minunată transformare în viaţa şi caracterul aceluia în care El locuieşte prin Duhul Său cel Sfânt.” My Life Today, p. 252.

  Zidind pe temelie - 2017. Noi trebuie să ajungem într-o relaţie de intimitate Sfântă cu Răscumpărătorul lumii. Noi trebuie să devenim una cu Hristos, după cum El este una cu Tatăl. Ce minunată transformare ar putea experimenta poporul lui Dumnezeu dacă ar trăi în comuniune cu Fiul lui Dumnezeu!
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...