Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Zidind pe temelie

  „Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.” Ioan 17:19

  Misiunea poporului rămăşiţei a fost să zidească pe temelia pusă de Reformatiune. De aceea avem atât de multe cunoştinţe despre sfinţire. Lumea încă aşteaptă să audă mesajul dublu al îndreptăţirii şi sfinţirii prin credinţă.

  Unii consideră că vestea cea bună despre sfinţire este că Isus e înlocuitorul nostru în vieţuire ca şi în moarte. Dar nu este aşa. Vă rog să constataţi diferenţa, pentru că este important. Aceia care cred că Isus continuă să fie înlocuitorul nostru în vieţuire, aşa după cum El ne înlocuieşte în moarte, consideră că este imposibil pentru noi să ascultăm – aşa că El ascultă pentru noi. Sfinţirea Lui, ţine locul sfinţirii noastre. Dacă aceasta este adevărat, atunci noi vom continua să păcătuim şi să cădem chiar până în momentul în care vom fi proslăviţi; atunci, zic ei, vieţuirea lui Isus va substitui vieţuirea noastră, iar lipsa noastră de ascultare va fi compensată de ascultarea Lui.

  Sfinţirea prin credinţă, pe de altă parte, acceptă pe Isus ca exemplu al nostru. El devine modelul nostru în sfinţire, ca şi noi să fim sfinţiţi în acelaş fel în care şi El a fost sfinţit. În sfinţirea prin credinţă, noi suntem invitaţi să trăim aşa cum a trăit şi Isus, depinzînd de puterea divină. Aceiaşi ascultare pe care a experimentat-o El, o putem experimenta şi noi, printr-o relaţie de credinţă în Dumnezeu.

  „Hristos a declarat că S-a sfinţit pe El însuşi pentru ca şi noi să fim sfinţiţi. El a luat natura noastră asupra Lui, şi a devenit un model fără pată pentru toţi oamenii. El nu a făcut greşeli pentru ca şi noi să devenim biruitori, şi să intrăm în împărăţia Lui ca biruitori… Noi trebuie să ajungem într-o relaţie de intimitate Sfântă cu Răscumpărătorul lumii. Noi trebuie să devenim una cu Hristos, după cum El este una cu Tatăl. Ce minunată transformare ar putea experimenta poporul lui Dumnezeu dacă ar trăi în comuniune cu Fiul lui Dumnezeu! Trebuie ca gusturile, înclinaţiile, ambiţiile şi pasiunile noastre să fie aduse în armonie cu Spiritul lui Hristos. Aceasta este ceea ce Domnul aşteaptă să facă pentru cei ce cred în El. Spiritul lui Hristos trebuie să aibă o influenţă stăpânitoare asupra vieţilor urmaşilor Săi… Harul lui Hristos trebuie să îndeplinească o lucrare de minunată transformare în viaţa şi caracterul aceluia în care El locuieşte prin Duhul Său cel Sfânt.” My Life Today, p. 252.

  Zidind pe temelie - 2017. Noi trebuie să ajungem într-o relaţie de intimitate Sfântă cu Răscumpărătorul lumii. Noi trebuie să devenim una cu Hristos, după cum El este una cu Tatăl. Ce minunată transformare ar putea experimenta poporul lui Dumnezeu dacă ar trăi în comuniune cu Fiul lui Dumnezeu!
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...