Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Zidind pe temelie

  „Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.” Ioan 17:19

  Misiunea poporului rămăşiţei a fost să zidească pe temelia pusă de Reformatiune. De aceea avem atât de multe cunoştinţe despre sfinţire. Lumea încă aşteaptă să audă mesajul dublu al îndreptăţirii şi sfinţirii prin credinţă.

  Unii consideră că vestea cea bună despre sfinţire este că Isus e înlocuitorul nostru în vieţuire ca şi în moarte. Dar nu este aşa. Vă rog să constataţi diferenţa, pentru că este important. Aceia care cred că Isus continuă să fie înlocuitorul nostru în vieţuire, aşa după cum El ne înlocuieşte în moarte, consideră că este imposibil pentru noi să ascultăm – aşa că El ascultă pentru noi. Sfinţirea Lui, ţine locul sfinţirii noastre. Dacă aceasta este adevărat, atunci noi vom continua să păcătuim şi să cădem chiar până în momentul în care vom fi proslăviţi; atunci, zic ei, vieţuirea lui Isus va substitui vieţuirea noastră, iar lipsa noastră de ascultare va fi compensată de ascultarea Lui.

  Sfinţirea prin credinţă, pe de altă parte, acceptă pe Isus ca exemplu al nostru. El devine modelul nostru în sfinţire, ca şi noi să fim sfinţiţi în acelaş fel în care şi El a fost sfinţit. În sfinţirea prin credinţă, noi suntem invitaţi să trăim aşa cum a trăit şi Isus, depinzînd de puterea divină. Aceiaşi ascultare pe care a experimentat-o El, o putem experimenta şi noi, printr-o relaţie de credinţă în Dumnezeu.

  „Hristos a declarat că S-a sfinţit pe El însuşi pentru ca şi noi să fim sfinţiţi. El a luat natura noastră asupra Lui, şi a devenit un model fără pată pentru toţi oamenii. El nu a făcut greşeli pentru ca şi noi să devenim biruitori, şi să intrăm în împărăţia Lui ca biruitori… Noi trebuie să ajungem într-o relaţie de intimitate Sfântă cu Răscumpărătorul lumii. Noi trebuie să devenim una cu Hristos, după cum El este una cu Tatăl. Ce minunată transformare ar putea experimenta poporul lui Dumnezeu dacă ar trăi în comuniune cu Fiul lui Dumnezeu! Trebuie ca gusturile, înclinaţiile, ambiţiile şi pasiunile noastre să fie aduse în armonie cu Spiritul lui Hristos. Aceasta este ceea ce Domnul aşteaptă să facă pentru cei ce cred în El. Spiritul lui Hristos trebuie să aibă o influenţă stăpânitoare asupra vieţilor urmaşilor Săi… Harul lui Hristos trebuie să îndeplinească o lucrare de minunată transformare în viaţa şi caracterul aceluia în care El locuieşte prin Duhul Său cel Sfânt.” My Life Today, p. 252.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...