Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Marele nostru apărător

  „’Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta’, a răspuns Isus. ‘Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat..’” Ioan 18:36

  Prin ce metodă se poate ajunge la sfinţire? Numai prin credinţă. În Ioan 15:5 Isus a zis: „Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.” El vorbeşte despre roada Duhului şi despre roadele ascultării. Dacă despărţiţi de El nu putem face nimic, atunci totul trebuie făcut prin credinţă în El.

  În textul nostru de azi, Isus zice: „Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat.” Fie că este vorba de lupta împotriva păcatului, sau împotriva agenţilor Satanei, aşa cum erau conducătorii Iudei, Isus nu ne cere să ne apărăm singuri. Partea noastră este să rămânem în legătură cu El, să fim în totală dependenţă de El pentru izbăvirea noastră.

  Au fost unii care L-au întrebat pe Isus cum să săvârşească lucrările lui Dumnezeu. Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El.” (Ioan 6:29). Isus spune: „Cine mă mănîncă pe Mine, va trăi prin Mine.” Ce înseamnă aceasta? Versetul 63, „Cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viaţă.” În Marcu 14;38, El a zis: „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Iată că avem aici un alt indiciu despre cum trebuie să depindem de El.

  Metodele sfinţirii sunt următoarele: prin Cuvântul Său, prin rugăciune, prin a veghea la menţinerea legăturii cu El, şi prin totală dependenţă de El. Ioan 1:29 citim că s-a spus despre Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”

  Acest text poate fi interpretat în mai multe feluri. În primul rând el se poate referi la moartea lui Isus ca Miel al lui Dumnezeu pentru păcatele lumii. În al doilea rând, el evidenţiază necesitatea unei relaţii: „Iată (priviţi; contemplaţi; meditaţi la) Mielul lui Dumnezeu. Făcând aşa vom fi schimbaţi, în al treilea rând, acest text se poate referi la sfinţire. „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.” În Luca 10,42, Isus i-a spus Mariei că este un singur lucru care trebuieşte, şi anume de a sta la picioarele lui Isus. Aceasta se realizează prin studiu şi rugăciune.

  Intrând într-o astfel de relaţie, noi de fapt acceptăm harul Lui îndreptăţitor, şi tot prin această relaţie noi suntem făcuţi în stare să-L contemplăm pe El, iar ca rezultat să fim schimbaţi după chipul Său.

  Marele nostru apărător - 2017. Metodele sfinţirii sunt următoarele: prin Cuvântul Său, prin rugăciune, prin a veghea la menţinerea legăturii cu El, şi prin totală dependenţă de El. Ioan 1:29 citim că s-a spus despre Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...