Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Marele nostru apărător

  „’Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta’, a răspuns Isus. ‘Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat..’” Ioan 18:36

  Prin ce metodă se poate ajunge la sfinţire? Numai prin credinţă. În Ioan 15:5 Isus a zis: „Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.” El vorbeşte despre roada Duhului şi despre roadele ascultării. Dacă despărţiţi de El nu putem face nimic, atunci totul trebuie făcut prin credinţă în El.

  În textul nostru de azi, Isus zice: „Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat.” Fie că este vorba de lupta împotriva păcatului, sau împotriva agenţilor Satanei, aşa cum erau conducătorii Iudei, Isus nu ne cere să ne apărăm singuri. Partea noastră este să rămânem în legătură cu El, să fim în totală dependenţă de El pentru izbăvirea noastră.

  Au fost unii care L-au întrebat pe Isus cum să săvârşească lucrările lui Dumnezeu. Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El.” (Ioan 6:29). Isus spune: „Cine mă mănîncă pe Mine, va trăi prin Mine.” Ce înseamnă aceasta? Versetul 63, „Cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viaţă.” În Marcu 14;38, El a zis: „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Iată că avem aici un alt indiciu despre cum trebuie să depindem de El.

  Metodele sfinţirii sunt următoarele: prin Cuvântul Său, prin rugăciune, prin a veghea la menţinerea legăturii cu El, şi prin totală dependenţă de El. Ioan 1:29 citim că s-a spus despre Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”

  Acest text poate fi interpretat în mai multe feluri. În primul rând el se poate referi la moartea lui Isus ca Miel al lui Dumnezeu pentru păcatele lumii. În al doilea rând, el evidenţiază necesitatea unei relaţii: „Iată (priviţi; contemplaţi; meditaţi la) Mielul lui Dumnezeu. Făcând aşa vom fi schimbaţi, în al treilea rând, acest text se poate referi la sfinţire. „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.” În Luca 10,42, Isus i-a spus Mariei că este un singur lucru care trebuieşte, şi anume de a sta la picioarele lui Isus. Aceasta se realizează prin studiu şi rugăciune.

  Intrând într-o astfel de relaţie, noi de fapt acceptăm harul Lui îndreptăţitor, şi tot prin această relaţie noi suntem făcuţi în stare să-L contemplăm pe El, iar ca rezultat să fim schimbaţi după chipul Său.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...