Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Marele nostru apărător

  „’Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta’, a răspuns Isus. ‘Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat..’” Ioan 18:36

  Prin ce metodă se poate ajunge la sfinţire? Numai prin credinţă. În Ioan 15:5 Isus a zis: „Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.” El vorbeşte despre roada Duhului şi despre roadele ascultării. Dacă despărţiţi de El nu putem face nimic, atunci totul trebuie făcut prin credinţă în El.

  În textul nostru de azi, Isus zice: „Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat.” Fie că este vorba de lupta împotriva păcatului, sau împotriva agenţilor Satanei, aşa cum erau conducătorii Iudei, Isus nu ne cere să ne apărăm singuri. Partea noastră este să rămânem în legătură cu El, să fim în totală dependenţă de El pentru izbăvirea noastră.

  Au fost unii care L-au întrebat pe Isus cum să săvârşească lucrările lui Dumnezeu. Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El.” (Ioan 6:29). Isus spune: „Cine mă mănîncă pe Mine, va trăi prin Mine.” Ce înseamnă aceasta? Versetul 63, „Cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viaţă.” În Marcu 14;38, El a zis: „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Iată că avem aici un alt indiciu despre cum trebuie să depindem de El.

  Metodele sfinţirii sunt următoarele: prin Cuvântul Său, prin rugăciune, prin a veghea la menţinerea legăturii cu El, şi prin totală dependenţă de El. Ioan 1:29 citim că s-a spus despre Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”

  Acest text poate fi interpretat în mai multe feluri. În primul rând el se poate referi la moartea lui Isus ca Miel al lui Dumnezeu pentru păcatele lumii. În al doilea rând, el evidenţiază necesitatea unei relaţii: „Iată (priviţi; contemplaţi; meditaţi la) Mielul lui Dumnezeu. Făcând aşa vom fi schimbaţi, în al treilea rând, acest text se poate referi la sfinţire. „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.” În Luca 10,42, Isus i-a spus Mariei că este un singur lucru care trebuieşte, şi anume de a sta la picioarele lui Isus. Aceasta se realizează prin studiu şi rugăciune.

  Intrând într-o astfel de relaţie, noi de fapt acceptăm harul Lui îndreptăţitor, şi tot prin această relaţie noi suntem făcuţi în stare să-L contemplăm pe El, iar ca rezultat să fim schimbaţi după chipul Său.

  Marele nostru apărător - 2017. Metodele sfinţirii sunt următoarele: prin Cuvântul Său, prin rugăciune, prin a veghea la menţinerea legăturii cu El, şi prin totală dependenţă de El. Ioan 1:29 citim că s-a spus despre Isus: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...