Articolul precedentCare este jertfa ta?
  Articolul următorMergând și fiind împreună

  Nu poți câștiga un dar

  „Pentrucă oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va câştiga” Matei 16:25

  În textul nostru de astăzi ceea ca vrea Isus să zică este că nu poţi să accepţi ceva ce îţi este dăruit şi în acelaşi timp să-l consideri ca fiind câştigat prin propriile eforturi. Aceasta este una din întrebările cheie la care noi trebuie să răspundem: Putem noi oare câştiga sau merita harul lui Dumnezeu, atât în ce priveşte îndreptăţirea cât şi în ce priveşte sfinţirea? Răspunsul este NU. Un dar nu este ceva ce se poate câştiga.

  Dacă vom încerca să ne câştigăm mântuirea, vom sfârşi prin a-L pierde pe Isus. Aceasta este ilustrat în Matei 26:51-56. Este vorba despre Petru şi ceilalţi ucenici. Ei avuseseră convingerea că erau în stare să moară pentru Isus. Ei îl iubeau pe Isus. Ei lucraseră şi călătoriseră cu Isus timp de peste trei ani. Dar ei credeau că erau în stare să-şi poarte singuri de grijă. În loc să petreacă timpul din Ghetsemani veghind şi rugându-se, ei şi-au încins săbiile mai bine la brâu şi s-au culcat. Ei credeau că se pregătiseră pentru orice urgenţă. Dar să luăm aminte la comentariul din Hristos Lumina Lumii privitor la evenimentele din acea noapte. Se găseşte la pag. 697: „Ucenicii s-au îngrozit văzându-L pe Isus că se lasă legat şi luat prizonier. Ei s-au simţit jigniţi de faptul că Isus Se lăsase, şi îi lăsase şi pe ei, pradă unei astfel de umiliri. Ei nu puteau înţelege comportarea Lui, şi-L învinuiau pentru că Se supusese gloatei. Cuprins de indignare şi teamă, Petru a propus ca fiecare să se scape pe el însuşi. Urmând această sugestie, „toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit”.

  Dacă eu încerc să mă mântuiesc pe mine însumi bazându-mă pe o îndreptăţire pe care încerc s-o câştig sau s-o merit, sau dacă încerc să mă mântuiesc prin ascultare şi biruinţă (sfinţire), am să sfârşesc prin a-L pierde pe Isus. Dacă vom încerca să ne facem singuri loc în peisaj, indiferent în ce aspect al mântuirii (îndreptăţire, sfinţire, sau proslăvire), aceasta va demonstra că noi vrem să ne mântuim singuri, şi în cele din urmă vom urma exemplul ucenicilor care L-au părăsit pe Isus. Este o blasfemie ca un om să încerce să fie Dumnezeu, şi să încerce să se mântuiască singur, indiferent în care aspect al mântuirii. Noi putem fi mântuiţi numai prin Isus, acceptând meritele Lui şi continuând să avem credinţă în El.

  Nu poți câștiga un dar - 2017. Isus ne spune că nu poţi să accepţi ceva ce îţi este dăruit şi în acelaşi timp să-l consideri ca fiind câştigat prin propriile eforturi. Putem noi oare câştiga sau merita harul lui Dumnezeu, atât în ce priveşte îndreptăţirea cât şi în ce priveşte sfinţirea? Răspunsul este NU. Un dar nu este ceva ce se poate câştiga.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...