Articolul precedentCare este jertfa ta?
  Articolul următorMergând și fiind împreună

  Nu poți câștiga un dar

  „Pentrucă oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va câştiga” Matei 16:25

  În textul nostru de astăzi ceea ca vrea Isus să zică este că nu poţi să accepţi ceva ce îţi este dăruit şi în acelaşi timp să-l consideri ca fiind câştigat prin propriile eforturi. Aceasta este una din întrebările cheie la care noi trebuie să răspundem: Putem noi oare câştiga sau merita harul lui Dumnezeu, atât în ce priveşte îndreptăţirea cât şi în ce priveşte sfinţirea? Răspunsul este NU. Un dar nu este ceva ce se poate câştiga.

  Dacă vom încerca să ne câştigăm mântuirea, vom sfârşi prin a-L pierde pe Isus. Aceasta este ilustrat în Matei 26:51-56. Este vorba despre Petru şi ceilalţi ucenici. Ei avuseseră convingerea că erau în stare să moară pentru Isus. Ei îl iubeau pe Isus. Ei lucraseră şi călătoriseră cu Isus timp de peste trei ani. Dar ei credeau că erau în stare să-şi poarte singuri de grijă. În loc să petreacă timpul din Ghetsemani veghind şi rugându-se, ei şi-au încins săbiile mai bine la brâu şi s-au culcat. Ei credeau că se pregătiseră pentru orice urgenţă. Dar să luăm aminte la comentariul din Hristos Lumina Lumii privitor la evenimentele din acea noapte. Se găseşte la pag. 697: „Ucenicii s-au îngrozit văzându-L pe Isus că se lasă legat şi luat prizonier. Ei s-au simţit jigniţi de faptul că Isus Se lăsase, şi îi lăsase şi pe ei, pradă unei astfel de umiliri. Ei nu puteau înţelege comportarea Lui, şi-L învinuiau pentru că Se supusese gloatei. Cuprins de indignare şi teamă, Petru a propus ca fiecare să se scape pe el însuşi. Urmând această sugestie, „toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit”.

  Dacă eu încerc să mă mântuiesc pe mine însumi bazându-mă pe o îndreptăţire pe care încerc s-o câştig sau s-o merit, sau dacă încerc să mă mântuiesc prin ascultare şi biruinţă (sfinţire), am să sfârşesc prin a-L pierde pe Isus. Dacă vom încerca să ne facem singuri loc în peisaj, indiferent în ce aspect al mântuirii (îndreptăţire, sfinţire, sau proslăvire), aceasta va demonstra că noi vrem să ne mântuim singuri, şi în cele din urmă vom urma exemplul ucenicilor care L-au părăsit pe Isus. Este o blasfemie ca un om să încerce să fie Dumnezeu, şi să încerce să se mântuiască singur, indiferent în care aspect al mântuirii. Noi putem fi mântuiţi numai prin Isus, acceptând meritele Lui şi continuând să avem credinţă în El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...