Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Nu te chinui să dai roade

  „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” Ioan 14:15

  Câţi dintre noi n-am irosit o grămadă de timp şi efort încercând din greu să ascultăm. În timp ce Isus ne spune: „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi…” Adevărata ascultare, creşterea în credinţă şi biruinţa sunt prezente în mod natural în viaţa creştinului. O părere la care mulţi aderă este că îndreptăţirea este rădăcina, iar sfinţirea constituie roada. Dar dacă aşa stau lucrurile, şi pe deasupra dacă noi nu ne putem îndreptăţi prin eforturi personale, ci numai prin acceptarea îndreptăţirii care vine ca dar de la Dumnezeu, cu cât mai mult este aceasta valabil în privinţa roadei îndreptăţirii.

  În Hristos Lumina Lumii, pag. 677, citim cum Isus le-a spus ucenicilor că eforturile lor nu trebuiau să se îndrepte spre a da roade, ci mai de grabă spre a rămâne lângă El. A crede că sfinţirea este rezultatul îndreptăţirii, şi, în acelaşi timp, că de la tine se aşteaptă eforturi personale în direcţia ascultării şi biruinţei, este un nonsens. Roada constituie efectul unei cauze, şi ca atare nu poţi depune efort în direcţia efectului, ci numai în direcţia cauzei.

  Isus ne-a lăsat multe învăţături în privinţa roadei. Una din ele se găseşte în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune”. Luaţi seama că producerea unor roade bune se petrece în mod natural în cazul pomului bun.

  Tot aşa, în Matei 23:26 Isus ne spune că dacă spălăm interiorul unui vas, şi partea din afară se va curăţi. Câţi dintre noi n-am pierdut ani de zile în a încerca să curăţim partea din afară a vasului în loc să acţionăm asupra cauzei? Dacă ne vom concentra atenţia asupra cauzei, şi vom curăţa interiorul, exteriorul va fi curăţit şi el. Acestea sunt câteva din învăţăturile simple ale lui Hristos care ne arată că ascultarea reală se manifestă în mod natural, spontan, în viaţa creştinului.

  Unde este locul cooperării vom zice? Simplu. Dacă ascultarea este roada credinţei (Calea către Hristos, p. 61), atunci eforturile şi cooperarea noastră se vot direcţiona nu spre producerea de roade ci spre a deveni pomi buni. Singura modalitate de a deveni pomi buni este de a veni la Hristos zi după zi, de a-I permite Lui să înfăptuiască în noi lucrarea harului Său Mântuitor. Pe măsură ce vom face aceasta, roadele vor apare în mod natural, spontan.

  Nu te chinui să dai roade - 2017. Câţi dintre noi n-am pierdut ani de zile în a încerca să curăţim partea din afară a vasului în loc să acţionăm asupra cauzei? Dacă ne vom concentra atenţia asupra cauzei, şi vom curăţa interiorul, exteriorul va fi curăţit şi el.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...