Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Nu te chinui să dai roade

  „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” Ioan 14:15

  Câţi dintre noi n-am irosit o grămadă de timp şi efort încercând din greu să ascultăm. În timp ce Isus ne spune: „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi…” Adevărata ascultare, creşterea în credinţă şi biruinţa sunt prezente în mod natural în viaţa creştinului. O părere la care mulţi aderă este că îndreptăţirea este rădăcina, iar sfinţirea constituie roada. Dar dacă aşa stau lucrurile, şi pe deasupra dacă noi nu ne putem îndreptăţi prin eforturi personale, ci numai prin acceptarea îndreptăţirii care vine ca dar de la Dumnezeu, cu cât mai mult este aceasta valabil în privinţa roadei îndreptăţirii.

  În Hristos Lumina Lumii, pag. 677, citim cum Isus le-a spus ucenicilor că eforturile lor nu trebuiau să se îndrepte spre a da roade, ci mai de grabă spre a rămâne lângă El. A crede că sfinţirea este rezultatul îndreptăţirii, şi, în acelaşi timp, că de la tine se aşteaptă eforturi personale în direcţia ascultării şi biruinţei, este un nonsens. Roada constituie efectul unei cauze, şi ca atare nu poţi depune efort în direcţia efectului, ci numai în direcţia cauzei.

  Isus ne-a lăsat multe învăţături în privinţa roadei. Una din ele se găseşte în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune”. Luaţi seama că producerea unor roade bune se petrece în mod natural în cazul pomului bun.

  Tot aşa, în Matei 23:26 Isus ne spune că dacă spălăm interiorul unui vas, şi partea din afară se va curăţi. Câţi dintre noi n-am pierdut ani de zile în a încerca să curăţim partea din afară a vasului în loc să acţionăm asupra cauzei? Dacă ne vom concentra atenţia asupra cauzei, şi vom curăţa interiorul, exteriorul va fi curăţit şi el. Acestea sunt câteva din învăţăturile simple ale lui Hristos care ne arată că ascultarea reală se manifestă în mod natural, spontan, în viaţa creştinului.

  Unde este locul cooperării vom zice? Simplu. Dacă ascultarea este roada credinţei (Calea către Hristos, p. 61), atunci eforturile şi cooperarea noastră se vot direcţiona nu spre producerea de roade ci spre a deveni pomi buni. Singura modalitate de a deveni pomi buni este de a veni la Hristos zi după zi, de a-I permite Lui să înfăptuiască în noi lucrarea harului Său Mântuitor. Pe măsură ce vom face aceasta, roadele vor apare în mod natural, spontan.

  Nu te chinui să dai roade - 2017. Câţi dintre noi n-am pierdut ani de zile în a încerca să curăţim partea din afară a vasului în loc să acţionăm asupra cauzei? Dacă ne vom concentra atenţia asupra cauzei, şi vom curăţa interiorul, exteriorul va fi curăţit şi el.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...