Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Nu te chinui să dai roade

  „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” Ioan 14:15

  Câţi dintre noi n-am irosit o grămadă de timp şi efort încercând din greu să ascultăm. În timp ce Isus ne spune: „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi…” Adevărata ascultare, creşterea în credinţă şi biruinţa sunt prezente în mod natural în viaţa creştinului. O părere la care mulţi aderă este că îndreptăţirea este rădăcina, iar sfinţirea constituie roada. Dar dacă aşa stau lucrurile, şi pe deasupra dacă noi nu ne putem îndreptăţi prin eforturi personale, ci numai prin acceptarea îndreptăţirii care vine ca dar de la Dumnezeu, cu cât mai mult este aceasta valabil în privinţa roadei îndreptăţirii.

  În Hristos Lumina Lumii, pag. 677, citim cum Isus le-a spus ucenicilor că eforturile lor nu trebuiau să se îndrepte spre a da roade, ci mai de grabă spre a rămâne lângă El. A crede că sfinţirea este rezultatul îndreptăţirii, şi, în acelaşi timp, că de la tine se aşteaptă eforturi personale în direcţia ascultării şi biruinţei, este un nonsens. Roada constituie efectul unei cauze, şi ca atare nu poţi depune efort în direcţia efectului, ci numai în direcţia cauzei.

  Isus ne-a lăsat multe învăţături în privinţa roadei. Una din ele se găseşte în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune”. Luaţi seama că producerea unor roade bune se petrece în mod natural în cazul pomului bun.

  Tot aşa, în Matei 23:26 Isus ne spune că dacă spălăm interiorul unui vas, şi partea din afară se va curăţi. Câţi dintre noi n-am pierdut ani de zile în a încerca să curăţim partea din afară a vasului în loc să acţionăm asupra cauzei? Dacă ne vom concentra atenţia asupra cauzei, şi vom curăţa interiorul, exteriorul va fi curăţit şi el. Acestea sunt câteva din învăţăturile simple ale lui Hristos care ne arată că ascultarea reală se manifestă în mod natural, spontan, în viaţa creştinului.

  Unde este locul cooperării vom zice? Simplu. Dacă ascultarea este roada credinţei (Calea către Hristos, p. 61), atunci eforturile şi cooperarea noastră se vot direcţiona nu spre producerea de roade ci spre a deveni pomi buni. Singura modalitate de a deveni pomi buni este de a veni la Hristos zi după zi, de a-I permite Lui să înfăptuiască în noi lucrarea harului Său Mântuitor. Pe măsură ce vom face aceasta, roadele vor apare în mod natural, spontan.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...