Articolul precedentGlaucom spiritual
  Articolul următorCând nimic înseamna totul

  Doamne, scapă-ne!

  „El le-a zis: ‘De ce vă este frică, puţin credincioşilor?’” Matei 8:26

  Esenţa învăţăturii lui Isus a constituit-o predarea de sine (Hristos Lumina Lumii, p. 523). Până ce nu se predă pe el însuşi, nimeni nu poate înţelege cum este posibil ca ascultarea şi biruinţa să se manifeste spontan. Probabil că acesta este unul din motivele pentru care avem atâtea probleme cu întrebarea: este ascultarea ceva care apare spontan, sau ea se generează în mod deliberat? Persoana care insistă că ascultarea trebuie să fie deliberată, că noi trebuie să ne străduim să ascultăm, este de fapt o persoană care nu s-a consacrat pe deplin. Dar cel care a renunţat la eul său şi şi-a dat seama că a asculta aşa cum trebuie este imposibil de realizat prin puteri omeneşti, este acela care va începe să experimenteze ascultarea naturală, spontană. Şi dacă predarea eului a fost miezul învăţăturii lui Hristos, atunci aceasta plasează ascultarea prin credinţă la un înalt nivel prioritar.

  Când ucenicii erau pe punctul de a naufragia, ei n-au zis: „Doamne, ajută-ne!” Ei au strigat: „Doamne, scapă-ne!” Cineva care se uită spre cer şi zice: „Doamne, am nevoie de ajutor” admite de fapt că nu s-a predat. Dacă eu ţi-aş zice: „Aş vrea să vii până la mine, să m-ajuţi să cosesc nişte iarbă”, şi tu, fiind în toane bune, ai accepta, ce te-ai aştepta ca eu să fac? Să-ţi dau coasa mea şi să mă retrag la umbra unui pom? Ce înţelegem noi prin ajutor? Înţelegem că cei doi lucrează împreună. Eu fac o parte, tu faci o parte. De fapt, cuvântul ajutor indică faptul că persoana care este ajutată face partea cea grea, iar cel ce ajută face şi el ce poate.

  Când o persoană se află pe punctul de a se îneca, nu spune: „Doamne, ajută-mă”, ci mai degrabă: „Doamne, scapă-mă!” Ce spui tu de fapt într-o astfel de situaţie? Tu recunoşti: „Doamne, numai tu mă mai poţi salva”. Petru, fiind pe punctul de a se îneca, a spus: „Doamne, scapă-mă!”

  În Matei 13:45-46, Isus, vorbind despre mărgăritarul de mare preţ, a spus că trebuie să vinzi tot ce ai ca să-l capeţi. În Luca 14:33 tot El spune că noi nu putem fi ucenicii Lui decât dacă renunţăm la tot Ca să-L avem pe El, noi trebuie să renunţăm la tot ce avem.

  În fiecare din cele patru evanghelii, Isus vorbeşte despre cruce – crucea noastră – ca fiind moartea faţă de eu. Noi trebuie să murim, să ne lepădăm de noi înşine, ca să putem înţelege cu adevărat ce înseamnă sfinţire, ascultare şi biruinţă.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...