Articolul precedentCând nimic înseamna totul
  Articolul următorZahar dimineaţa…

  Aduceți slavă lui Dumnezeu

  „Tot aşa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca el să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” Matei 5:16

  Persoana care a renunţat la eul personal, are apoi privilegiul de a accepta neprihănirera lui Hristos. Există două aspecte ale neprihănirii lui Hristos – mai întâi neprihănirea lui Hristos pentru noi, şi apoi neprihănirea lui Hristos în noi. Sunt persoane care s-au consacrat şi au acceptat neprihănirea lui Hristos pentru ei dar nu s-au predat în continuare ca să primească neprihănirea lui Hristos în ei. Este posibil să te predai într-unui din aceste două aspecte, dar nu şi în celălalt, şi atunci eşti în faţa celei mai subtile forme de tentativă de mântuire prin fapte. Deşi cred că crucea şi tot ceea ce a realizat Hristos pentru mine sunt suficiente pentru a mă mântui, nu am renunţat la a încerca să-mi schimb viaţa prin propriile strădanii; eu continui să încerc să dobândesc biruinţa prin eforturi personale, şi, făcând aceasta, în domeniul acela sunt încă o victimă a mântuirii prin fapte. Acceptând neprihănirea Lui în amândouă domeniile amintite este un privilegiu extraordinar, pe care nu-l putem ascunde sau trece cu vederea în studiul nostru asupra neprihănirii ce se dobândeşte numai prin credinţa în Hristos.

  Scopul trăirii creştine este reproducerea caracterului lui Hristos în urmaşii Lui: aducerea de roadă pentru slava numelui lui Dumnezeu (Parabole, p. 67) Este oare scopul trăirii creştine de a reproduce caracterul lui Hristos spre a ne mântui? Nu. Noi urmărim acest scop pentru a aduce onoare şi slavă lui Dumnezeu. În Matei 5:16 Isus spune clar că roadele neprihănirii sunt destinate proslăvirii lui Dumnezeu. Ioan 15:8: „Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit.” Ioan 17:10: Hristos este proslăvit în noi. Faptele noastre, sfinţirea noastră, ascultarea noastră, biruinţele noastre, nu sunt pentru a ne duce pe noi în ceruri, ci pentru a se aduce slavă lui Dumnezeu. Dacă o persoană este interesată numai în a ajunge în ceruri, şi nu în a aduce slavă lui Dumnezeu, atunci putem avea dubii serioase cu privire la mântuirea acelei persoane.

  În Parabolele Domnului Hristos, p. 384, ni se spune că sfinţirea este de fapt Hristos trăind în viaţa credinciosului. Care este scopul pentru care Hristos trebuie să trăiască în mine? De a se aduce slavă lui Dumnezeu, pe măsură ce semenii noştri îl văd pe Hristos vieţuind în noi. La mijloc este ceva mai mult decât numai mântuirea noastră, şi anume de a se aduce slavă lui Dumnezeu, pe măsură ce noi facem cunoscută iubirea Lui.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...