Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Sfințire prin îndreptățire

  „’Fiindcă n-aveau cu ce plăti, i-a iertat pe amândoi. Spune-Mi dar, care din el îi va iubi mai mult?’ Simon l-a răspuns: ’Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult’ Isus l-a zis: ’Drept ai judecat” Luca 7:42-43

  Care este scopul studierii Bibliei, al rugăciunii, şi al relaţiei devoţionale cu Dumnezeu? El este de a studia iertarea Sa, iubirea Sa, şi ceea ce El a făcut pentru noi pe cruce. Sfinţirea se petrece de la sine când noi studiem şi contemplăm marea Lui iubire, şi acceptarea noastră de către El. Cu cât ţi se iartă mai mult cu atât iubeşti mai mult; şi cu cât iubeşti mai mult, cu atât vei asculta mai mult (Ioan 14:15). Este un proces logic să descoperi că sfinţirea vine prin îndreptăţire.

  În Ioan 8:11, când femeia desfrânată a fost adusă la Hristos, El i-a zis: „… nu te osândesc”. Nimeni nu este osândit de Isus astăzi. Isus n-a venit să osândească lumea, ci s-o mântuiască. Numai când înţelegem aceasta putem să plecăm şi să nu mai păcătuim. Avem de a face aici cu o succesiune logică. Nu putem să mergem şi să nu mai păcătuim prin a încerca din greu să nu păcătuim. Acesta este un drum înfundat. Singura modalitate prin care putem spera că vom fi în stare să mergem şi să nu mai păcătuim este prin a descoperi, şi apoi prin a ni se reaminti zi după zi, că Dumnezeu nu ne osândeşte. Şi pentru noi cei de astăzi este o veste deosebit de bună să ştim că nu este osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus.

  Pentru a înţelege sfinţirea în mod corespunzător, este necesar ca mai întâi să avem o noţiune clară a ceea ce este îndreptăţirea. Dacă nu ne este limpede că noi suntem bine primiţi înaintea lui Dumnezeu atunci când acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi la cruce, vom cădea pradă vrăjmaşului; noi vom crede că ascultarea noastră este ceea ce ne face acceptabili înaintea lui Dumnezeu, şi, dacă suntem sinceri, vom fi descurajaţi când vom descoperi că, bazaţi pe acest sistem de gândire, nu vom putea birui păcatul. Dar noi putem sta astăzi neosândiţi înaintea lui Dumnezeu, dacă acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi. În această lume, noi vom avea întotdeauna nevoie de acoperirea oferită de sângele lui Hristos.

  Deşi ascultarea nu este o condiţie a acceptării noastre de către Dumnezeu, ea este totuşi o condiţie a mântuirii. Dar, dacă noi venim la El, şi continuăm s-o facem zi după zi, El este împuternicât să lucreze în noi împlinirea condiţiilor necesare pentru mântuire. El a promis că este în stare să isprăvească în noi această bună lucrare pe care a început-o (Filipeni 1:6).

  Sfințire prin îndreptățire - 2017. Singura modalitate prin care putem spera că vom fi în stare să mergem şi să nu mai păcătuim este prin a descoperi, şi apoi prin a ni se reaminti zi după zi, că Dumnezeu nu ne osândeşte. Şi pentru noi cei de astăzi este o veste deosebit de bună să ştim că nu este osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...