Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Sfințire prin îndreptățire

  „’Fiindcă n-aveau cu ce plăti, i-a iertat pe amândoi. Spune-Mi dar, care din el îi va iubi mai mult?’ Simon l-a răspuns: ’Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult’ Isus l-a zis: ’Drept ai judecat” Luca 7:42-43

  Care este scopul studierii Bibliei, al rugăciunii, şi al relaţiei devoţionale cu Dumnezeu? El este de a studia iertarea Sa, iubirea Sa, şi ceea ce El a făcut pentru noi pe cruce. Sfinţirea se petrece de la sine când noi studiem şi contemplăm marea Lui iubire, şi acceptarea noastră de către El. Cu cât ţi se iartă mai mult cu atât iubeşti mai mult; şi cu cât iubeşti mai mult, cu atât vei asculta mai mult (Ioan 14:15). Este un proces logic să descoperi că sfinţirea vine prin îndreptăţire.

  În Ioan 8:11, când femeia desfrânată a fost adusă la Hristos, El i-a zis: „… nu te osândesc”. Nimeni nu este osândit de Isus astăzi. Isus n-a venit să osândească lumea, ci s-o mântuiască. Numai când înţelegem aceasta putem să plecăm şi să nu mai păcătuim. Avem de a face aici cu o succesiune logică. Nu putem să mergem şi să nu mai păcătuim prin a încerca din greu să nu păcătuim. Acesta este un drum înfundat. Singura modalitate prin care putem spera că vom fi în stare să mergem şi să nu mai păcătuim este prin a descoperi, şi apoi prin a ni se reaminti zi după zi, că Dumnezeu nu ne osândeşte. Şi pentru noi cei de astăzi este o veste deosebit de bună să ştim că nu este osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus.

  Pentru a înţelege sfinţirea în mod corespunzător, este necesar ca mai întâi să avem o noţiune clară a ceea ce este îndreptăţirea. Dacă nu ne este limpede că noi suntem bine primiţi înaintea lui Dumnezeu atunci când acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi la cruce, vom cădea pradă vrăjmaşului; noi vom crede că ascultarea noastră este ceea ce ne face acceptabili înaintea lui Dumnezeu, şi, dacă suntem sinceri, vom fi descurajaţi când vom descoperi că, bazaţi pe acest sistem de gândire, nu vom putea birui păcatul. Dar noi putem sta astăzi neosândiţi înaintea lui Dumnezeu, dacă acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi. În această lume, noi vom avea întotdeauna nevoie de acoperirea oferită de sângele lui Hristos.

  Deşi ascultarea nu este o condiţie a acceptării noastre de către Dumnezeu, ea este totuşi o condiţie a mântuirii. Dar, dacă noi venim la El, şi continuăm s-o facem zi după zi, El este împuternicât să lucreze în noi împlinirea condiţiilor necesare pentru mântuire. El a promis că este în stare să isprăvească în noi această bună lucrare pe care a început-o (Filipeni 1:6).

  Sfințire prin îndreptățire - 2017. Singura modalitate prin care putem spera că vom fi în stare să mergem şi să nu mai păcătuim este prin a descoperi, şi apoi prin a ni se reaminti zi după zi, că Dumnezeu nu ne osândeşte. Şi pentru noi cei de astăzi este o veste deosebit de bună să ştim că nu este osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...