Articolul precedentPrevenind înşelăciunea
  Articolul următorDiamante de crăciun

  Cum e cu desăvârșirea?

  „Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit” Matei 5:48

  Există o diferenţă imensă între a studia în mod legitim subiectul desăvârşirii, şi a fi implicat în perfecţionism. Perfecţionistul este acela care e tot timpul ocupat cu a fi perfect. Prea puţin se mai gândeşte el la altceva, întreaga atenţie este concentrată la desăvârşirea lui, şi a celor din jur. Perfecţionistul este acela care insistă că natura noastră păcătoasă trebuie eradicată înainte de venirea Domnului, şi că nu numai că noi putem birui păcatul, dar că noi putem deveni fără pată în noi înşine. Doresc să resping orice identificare cu perfecţionismul – dar trebuie să subliniez că doctrina desăvârşirii este o sănătoasă doctrină biblică, o bună învăţătură a Sfintelor Scripturi, pe care însuşi Isus ne-a lăsat-o în dar.

  Textul nostru de astăzi spune: „Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.” Sunt unii care vor să spună că Cuvântul desăvârşit nu înseamnă decât matur. Şi este adevărat că cuvântul din original include înţelesul de matur. Dar Cuvântul matur este un cuvînt MAI TARE decât desăvârşit. El sugerează ideea de desăvârşire absolută. Dar Isus a lăsat loc şi pentru creştere în vieţuirea creştină. Aceasta este făcut limpede în Marcu 4:28: „… întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic.” Un fir verde poate fi un fir verde desăvârşit, şi un spic poate fi un spic desăvârşit. Dar grâu deplin în spic nu este numai desăvârşit, dar şi matur. La fel ni se spune şi despre noi că putem fi desăvârşiţi în stadiul de creştere la care ne aflăm. Un prunc poate fi desăvârşit chiar dacă bolboroseşte şi gângureşte. Un copil de un an poate fi desăvârşit chiar dacă se poticneşte şi se bâlbâie. Dar dacă cineva gângureşte, se bâlbâie şi rosteşte sunete nearticulate la 20 de ani, ceva nu este în regulă.

  Eu unul aduc slavă lui Dumnezeu pentru învăţătura desăvârşirii lăsată de Isus, şi cred că se cuvine. Este foarte probabil ca mulţi dintre noi să se afle încă în diferite stadii de creştere. Dar vestea cea bună este că noi putem fi desăvârşiţi în stadiul în care ne aflăm.

  Să nu ne fabricăm însă scuze din creşterea noastră în Hristos. Să nu căutăm să scuzăm păcatul sau să tragem concluzia că dacă n-am reuşit încă să ajungem la desăvârşire aceasta nu se poate atinge – şi că n-avem decât să continuăm cu modul nostru de viaţă actual. Desăvârşirea – ajungerea la maturitate în desăvârşire – este idealul divin pentru fiecare dintre noi.

  Cum e cu desăvârșirea? - 2017. Aduc slavă lui Dumnezeu pentru învăţătura desăvârşirii lăsată de Isus, şi cred că se cuvine. Este foarte probabil ca mulţi dintre noi să se afle încă în diferite stadii de creştere. Dar vestea cea bună este că noi putem fi desăvârşiţi în stadiul în care ne aflăm.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...