Articolul precedentPrevenind înşelăciunea
  Articolul următorDiamante de crăciun

  Cum e cu desăvârșirea?

  „Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit” Matei 5:48

  Există o diferenţă imensă între a studia în mod legitim subiectul desăvârşirii, şi a fi implicat în perfecţionism. Perfecţionistul este acela care e tot timpul ocupat cu a fi perfect. Prea puţin se mai gândeşte el la altceva, întreaga atenţie este concentrată la desăvârşirea lui, şi a celor din jur. Perfecţionistul este acela care insistă că natura noastră păcătoasă trebuie eradicată înainte de venirea Domnului, şi că nu numai că noi putem birui păcatul, dar că noi putem deveni fără pată în noi înşine. Doresc să resping orice identificare cu perfecţionismul – dar trebuie să subliniez că doctrina desăvârşirii este o sănătoasă doctrină biblică, o bună învăţătură a Sfintelor Scripturi, pe care însuşi Isus ne-a lăsat-o în dar.

  Textul nostru de astăzi spune: „Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.” Sunt unii care vor să spună că Cuvântul desăvârşit nu înseamnă decât matur. Şi este adevărat că cuvântul din original include înţelesul de matur. Dar Cuvântul matur este un cuvînt MAI TARE decât desăvârşit. El sugerează ideea de desăvârşire absolută. Dar Isus a lăsat loc şi pentru creştere în vieţuirea creştină. Aceasta este făcut limpede în Marcu 4:28: „… întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic.” Un fir verde poate fi un fir verde desăvârşit, şi un spic poate fi un spic desăvârşit. Dar grâu deplin în spic nu este numai desăvârşit, dar şi matur. La fel ni se spune şi despre noi că putem fi desăvârşiţi în stadiul de creştere la care ne aflăm. Un prunc poate fi desăvârşit chiar dacă bolboroseşte şi gângureşte. Un copil de un an poate fi desăvârşit chiar dacă se poticneşte şi se bâlbâie. Dar dacă cineva gângureşte, se bâlbâie şi rosteşte sunete nearticulate la 20 de ani, ceva nu este în regulă.

  Eu unul aduc slavă lui Dumnezeu pentru învăţătura desăvârşirii lăsată de Isus, şi cred că se cuvine. Este foarte probabil ca mulţi dintre noi să se afle încă în diferite stadii de creştere. Dar vestea cea bună este că noi putem fi desăvârşiţi în stadiul în care ne aflăm.

  Să nu ne fabricăm însă scuze din creşterea noastră în Hristos. Să nu căutăm să scuzăm păcatul sau să tragem concluzia că dacă n-am reuşit încă să ajungem la desăvârşire aceasta nu se poate atinge – şi că n-avem decât să continuăm cu modul nostru de viaţă actual. Desăvârşirea – ajungerea la maturitate în desăvârşire – este idealul divin pentru fiecare dintre noi.

  Cum e cu desăvârșirea? - 2017. Aduc slavă lui Dumnezeu pentru învăţătura desăvârşirii lăsată de Isus, şi cred că se cuvine. Este foarte probabil ca mulţi dintre noi să se afle încă în diferite stadii de creştere. Dar vestea cea bună este că noi putem fi desăvârşiţi în stadiul în care ne aflăm.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...