Sfinții nu pretind a fi desăvârșiți

  „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.” 1 Timotei 1:15

  Scopul desăvârșirii noastre este de a se aduce slavă și cinste lui Dumnezeu. Aceia care ascultă de Dumnezeu, constituie o răsplată pentru suferința Sa (Cugetări de pe muntele fericirilor, p. 89). Aceia care ascultă de Dumnezeu, și care prin harul Său înțeleg doctrina desăvârșirii caracterului, aduc onoare lui Dumnezeu (Parabole, p. 102). Aceia care ascultă de Dumnezeu aduc onoare lui Hristos, pentru că onoarea Lui este în joc în problema desăvârșirii caracterelor urmașilor Săi (HLL, p. 671). „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru” Matei 6:16

  Desăvârșirea nu constituie baza mântuirii noastre. Moartea lui Isus pe cruce, acceptată în dreptul fiecăruia, este temelia mântuirii noastre. Dar ascultarea și desăvârșirea nu poate avea loc independent de Dumnezeu. Totuși, desăvârșirea nu poate avea loc independent de Dumnezeu; de aceea, de fapt, nu noi aducem onoare lui Dumnezeu, ci El Însuși realizează aceasta în noi. Dacă Hristos locuiește în noi, El va realiza aceasta. Îl îndreptățim noi pe Dumnezeu prin viețile noastre sfinte? Nu, Dumnezeu Se îndreptățește singur prin ceea ce noi Îi permitem să realizeze în viețile noastre.

  Dar noi trebuie să avem permanent în atenția noastră faptul că religia lui Hristos presupune mai mult decât iertare. Ea include eliberarea noastră de sub puterea păcatului aici și acum. Aceasta nu înseamnă că noi nu vom mai fi păcătoși. Chiar și apostolul Pavel a admis că era cel cel dintâi dintre păcătoși. El nu vrea să spună că el păcătuia într-una, ci că el își recunoștea natura lui păcătoasă. Și noi trebuie să ne alăturăm lui într-o astfel de recunoaștere.

  Oricine pretinde că este desăvârșit, sau liber de păcat își face de fapt reclama păcătoșeniei lui. Noi nu putem pretinde niciodată că suntem desăvârșiți, pentru că pe măsură ce ne apropuem de Hristos, vom vedea mai clar cât suntem de păcătoși. Apostolul Pavel a dovedit asta. „Pe măsură ce ne apropiem de Isus și ne dăm mai bine seama de desăvârșirea caracterului Său, cu atât vom vedea mai limpede cât de teribil este păcatul, și cu atât ne vom simți mai puțin înclinați spre a ne înălța pe noi înșine. Aceia pe care cerul îi recunoaște ca sfinți, sunt ultimii în a face paradă de sfințenia lor.” (Parabole, p. 160) Dar, deși noi nu putem pretinde că suntem desăvârșiți, totuși, având ochii ațintiți la Isus, noi putem fi desăvârșiți în orice stadiu al creșterii în care ne-am putea afla.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...