Sfinții nu pretind a fi desăvârșiți

  „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.” 1 Timotei 1:15

  Scopul desăvârșirii noastre este de a se aduce slavă și cinste lui Dumnezeu. Aceia care ascultă de Dumnezeu, constituie o răsplată pentru suferința Sa (Cugetări de pe muntele fericirilor, p. 89). Aceia care ascultă de Dumnezeu, și care prin harul Său înțeleg doctrina desăvârșirii caracterului, aduc onoare lui Dumnezeu (Parabole, p. 102). Aceia care ascultă de Dumnezeu aduc onoare lui Hristos, pentru că onoarea Lui este în joc în problema desăvârșirii caracterelor urmașilor Săi (HLL, p. 671). „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru” Matei 6:16

  Desăvârșirea nu constituie baza mântuirii noastre. Moartea lui Isus pe cruce, acceptată în dreptul fiecăruia, este temelia mântuirii noastre. Dar ascultarea și desăvârșirea nu poate avea loc independent de Dumnezeu. Totuși, desăvârșirea nu poate avea loc independent de Dumnezeu; de aceea, de fapt, nu noi aducem onoare lui Dumnezeu, ci El Însuși realizează aceasta în noi. Dacă Hristos locuiește în noi, El va realiza aceasta. Îl îndreptățim noi pe Dumnezeu prin viețile noastre sfinte? Nu, Dumnezeu Se îndreptățește singur prin ceea ce noi Îi permitem să realizeze în viețile noastre.

  Dar noi trebuie să avem permanent în atenția noastră faptul că religia lui Hristos presupune mai mult decât iertare. Ea include eliberarea noastră de sub puterea păcatului aici și acum. Aceasta nu înseamnă că noi nu vom mai fi păcătoși. Chiar și apostolul Pavel a admis că era cel cel dintâi dintre păcătoși. El nu vrea să spună că el păcătuia într-una, ci că el își recunoștea natura lui păcătoasă. Și noi trebuie să ne alăturăm lui într-o astfel de recunoaștere.

  Oricine pretinde că este desăvârșit, sau liber de păcat își face de fapt reclama păcătoșeniei lui. Noi nu putem pretinde niciodată că suntem desăvârșiți, pentru că pe măsură ce ne apropuem de Hristos, vom vedea mai clar cât suntem de păcătoși. Apostolul Pavel a dovedit asta. „Pe măsură ce ne apropiem de Isus și ne dăm mai bine seama de desăvârșirea caracterului Său, cu atât vom vedea mai limpede cât de teribil este păcatul, și cu atât ne vom simți mai puțin înclinați spre a ne înălța pe noi înșine. Aceia pe care cerul îi recunoaște ca sfinți, sunt ultimii în a face paradă de sfințenia lor.” (Parabole, p. 160) Dar, deși noi nu putem pretinde că suntem desăvârșiți, totuși, având ochii ațintiți la Isus, noi putem fi desăvârșiți în orice stadiu al creșterii în care ne-am putea afla.

  Sfinții nu pretind a fi desăvârșiți - 2017. Pe măsură ce ne apropiem de Isus și ne dăm mai bine seama de desăvârșirea caracterului Său, cu atât vom vedea mai limpede cât de teribil este păcatul, și cu atât ne vom simți mai puțin înclinați spre a ne înălța pe noi înșine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...