Dumnezeu este supus judecății

  „Temeți-vă de Dumnezeu, și dați-I slavă, căci a venit ceasul judecății Lui; și închinați-vă Celui ce a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor!” Apocalipsa 14:7

  Dumnezeu a fost acuzat înaintea întregului univers. Dumnezeu este în proces legal. Dumnezeu va fi judecat. A sosit ceasul judecății Lui. În timp ce este adevărat că există o judecată a oamenilor, chiar înaintea celei de-a doua veniri a lui Hristos, care implică cercetarea recordurilor cerești și descoperirea numelor celor scriși în cartea vieții, mai există ceva în afară de aceasta. A sosit ceasul judecății lui Dumnezeu; și există o legătură strânsă între judecata lui Dumnezeu și judecata poporului Său.

  Pe scena tribunalului ceresc, unde Dumnezeu este judecat, se află un avocat al acuzării. Apocalipsa 12 ne vorbește despre el. El este balaurul, șarpele cel vechi numit diavolul și el are multe acuzații la adresa lui Dumnezeu. Una dintre cele mai puternice acuzații este că Dumnezeu nu e iubire. Încă de la începutul veacurilor el s-a străduit să convingă oamenii că Dumnezeu nu este iubire. O altă acuzație a fost că Dumnezeu nu are dreptul să ierte pe păcătos. Este adevărat că Dumnezeu nu poate ierta păcatul; Dumnezeu poate însă ierta pe păcătoși din pricina crucii.

  Diavolul cunoștea dreptatea lui Dumnezeu și că întreaga Sa guvernare era bazată pe bune. El știa că dacă Dumnezeu ar fi putut fi determinat să se întoarcă împotriva propriei Sale dreptăți, guvernul Lui ar fi căzut. Ceea ce nu cunoștea el în toată splendoarea ei era iubirea lui Dumnezeu, care încă de la întemeierea lumii concepuse un plan care oferea posibilitate de iertare pentru păcătoși și totodată menținerea dreptății.

  Satana credea că reușise să-L înghesuie pe Dumnezeu la colț. Fie că păcătoșii nu vor fi iertați și omul va pieri, iar Dumnezeu s-ar fi dovedit lipsit de iubire; sau păcătoșii ar fi fost iertați, guvernul lui Dumnezeu ar fi căzut dovedindu-se neîntemeiat pe dreptate, iar Satana și îngerii lui ar fi preluat controlul universului. Dar o cruce pe un deal arid in Iudeea a rezolvat pentru totdeauna această dispută. Când Isus a strigat, „S-a isprăvit”, diavolul a știut că soarta lui era pecetluită. El știa că se isprăvise cu el și că tot ce-i mai rămăsese de făcut era să târască cu el în suferință și moarte pe cât mai mulți oameni.

  Crucea lui Hristos a dat un răspuns definitiv asupra acuzațiilor împotriva milei și dreptății lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a dovedit a fi un Dumnezeu al iubirii, și când oamenii sunt conduși la cruce, ei văd că Dumnezeu a fost judecat, și că dreptatea și iubirea Sa au fost revendicate.

  Dumnezeu este supus judecății - 2017. Crucea lui Hristos a dat un răspuns definitiv asupra acuzațiilor împotriva milei și dreptății lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a dovedit a fi un Dumnezeu al iubirii, și când oamenii sunt conduși la cruce, ei văd că Dumnezeu a fost judecat, și că dreptatea și iubirea Sa au fost revendicate.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...