Articolul precedentVenind acasă
  Articolul următorMagicul moment al Crăciunului

  Pârâșul a fost aruncat jos

  „Şi am auzit în cer un glas tare, care zicea: ’Acum a venit mântuirea, puterea și împărăţia Dumnezeului nostru, și stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâșul fraţilor noștri, care zi și noapte îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.’” Apocalipsa 12:10

  Acuzaţiei Satanei, că Dumnezeu nu poate fi drept, şi în acelaşi timp să-i ierte pe păcătoşi, i s-a dat răspuns la cruce. O altă acuzaţie pe care el I-a adus-o lui Dumnezeu a fost că chiar dacă păcătoşii ar putea fi iertaţi, legea lui Dumnezeu era imposibil de păzit El L-a acuzat pe Dumnezeu de instituirea unei legi de care nu se putea asculta. În Parabole, p. 314, această acuzaţie este descrisă astfel: „Satana… a pretins că este imposibil pentru om să asculte de poruncile lui Dumnezeu.” Să nu uităm de către cine este ridicată această acuzaţie. De însăşi Satana: aceasta este acuzaţia lui. Şi oricine care zice că nu se poate asculta de poruncile lui Dumnezeu, nu face altceva decât ecoul declaraţiei lui Satana. Este adevărat că noi nu suntem în stare să ascultăm prin propriile noastre puteri. „Dar Hristos a luat trup de om, şi prin ascultarea Sa desăvârşită El a dovedit că prin unirea lui Dumnezeu cu omul, oricare dintre poruncile lui Dumnezeu se poate păzi… când un suflet îl primeşte pe Hristos, el primeşte putere să trăiască viaţa lui Hristos”.

  După Golgota, acuzaţia lui Satana că omenirea nu poate păzi poruncile lui Dumnezeu, a devenit un subiect major în controversa dintre cele două tabere. Această chestiune nu poate fi rezolvată numai de Hristos; la această acuzaţie este necesar şi răspunsul poporului lui Dumnezeu. Şi aceasta este o problemă pentru creştinătatea de azi. Şi de fapt este aşa de multă vreme încoace. Când oamenii aud despre viaţa şi jertfa lui Hristos şi despre asigurarea mântuirii prin mijlocirea crucii, ei zic „Amin” şi „Domnul să fie lăudat.” Dar când aud şi despre puterea lui Dumnezeu care ne este pusă la dispoziţie pentru biruirea păcatului, se lasă o linişte ciudată.

  Mulţi oameni se înspăimântă când aud de posibilitatea obţinerii biruinţei. Pentru anumite motive se pare că pe oameni îi apucă spaima când vine vorba de ascultare şi biruinţă. Acest subiect devine nepopular până şi în bisericile noastre, şi o astfel de tendinţă ar trebui să ne spună ceva, nouă, poporul cu o misiune care o depăşeşte pe cea a reformatorilor. Noi avem de adus o contribuţie unică lumii religioase, şi ascultarea prin credinţă este un aspect important al acestei contribuţii. Rolul nostru în susţinerea onoarei Numelui lui Dumnezeu înaintea lumii aşteaptă încă să fie jucat.

  Pârâșul a fost aruncat jos - 2017. „Hristos a luat trup de om, şi prin ascultarea Sa desăvârşită El a dovedit că prin unirea lui Dumnezeu cu omul, oricare dintre poruncile lui Dumnezeu se poate păzi... când un suflet îl primeşte pe Hristos, el primeşte putere să trăiască viaţa lui Hristos”.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...