Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Onoarea lui Dumnezeu

  „Pentruca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului” Romani 8:4

  De ce ne-ar înspăimînta posibilitatea biruinţei asupra păcatului? De ce ne-ar nelinişti ideea că Dumnezeu vrea să-Şi manifeste dreptatea prin poporul Său? Cuvântul dezvinovăţire este folosit adesea în legătură cu acest subiect. Unii se întreabă dacă există cu adevărat ceva ce noi putem face ca să-L dezvinovăţim pe Dumnezeu. Dar întrebarea capitală este de fapt aceasta: „Este Dumnezeu drept sau nu? Este Dumnezeu ceea ce pretinde că este sau nu? Este El în stare să împlinească ceea ce a promis sau nu?” Acestea sunt de fapt acuzaţiile pe care I le aduce Satana.

  Motivul principal pentru care pe oameni îi irită şi îi sperie problema biruinţei asupra păcatului este că ei sunt încă stăpâniţi de ideea că destinul lor veşnic depinde de comportamentul lor. Aceasta îi conduce la pierderea asigurării mântuirii. Dacă noi am crede cu adevărat că soarta noastră veşnică este hotărâtă atâta vreme cât noi continuăm să acceptăm jertfa lui Hristos, nu am avea nici o problemă în a ne obişnui cu ideea biruinţei. Acest gând ar trebui să ne umple de bucurie! Numai legalistul, care într-un fel sau altul încă mai încearcă să se mântuiască singur, se mai poate teme când aude ce vrea Dumnezeu să realizeze cu poporul Său în ce priveşte biruinţa.

  Ni se spune că „chipul lui Dumnezeu trebuie reprodus în om. Onoarea lui Dumnezeu şi onoarea lui Hristos sunt în joc în privinţa desăvârşirii de caracter a poporului Său.” Hristos Lumina Lumii, p. 671. Aceasta este o chestiune cheie în cadrul judecăţii lui Dumnezeu.

  „Legea cere dreptate – o viaţă neprihănită, un caracter desăvârşit; dar omul nu are de unde să ofere aşa ceva. El nu poate satisface cerinţele Sfinte ale legii lui Dumnezeu. Dar Hristos, venind pe pământ ca om, a trăit o viaţă Sfântă, şi a manifestat un caracter desăvârşit. Şi El le oferă în dar oricui este dispus să le primească. Viaţa Sa stă în dreptul vieţii oricărui om. Astfel, ei primesc iertare pentru păcatele săvîrşite în trecut.” Luaţi seama la ce urmează: „Mai mult decât atât, Hristos implantează în om atributele lui Dumnezeu. El zideşte caracterul omului după asemănarea caracterului divin, o ţesătură nobilă de tărie şi frumuseţe spirituală. Astfel neprihănirea legii este împlinită în cel ce crede în Hristos. Dumnezeu poate fi drept şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus (Romani 3,26). Hristos Lumina Lumii, pagina 762.

  Onoarea lui Dumnezeu - 2017. Hristos implantează în om atributele lui Dumnezeu. El zideşte caracterul omului după asemănarea caracterului divin, o ţesătură nobilă de tărie şi frumuseţe spirituală. Astfel neprihănirea legii este împlinită în cel ce crede în Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...