Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Onoarea lui Dumnezeu

  „Pentruca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului” Romani 8:4

  De ce ne-ar înspăimînta posibilitatea biruinţei asupra păcatului? De ce ne-ar nelinişti ideea că Dumnezeu vrea să-Şi manifeste dreptatea prin poporul Său? Cuvântul dezvinovăţire este folosit adesea în legătură cu acest subiect. Unii se întreabă dacă există cu adevărat ceva ce noi putem face ca să-L dezvinovăţim pe Dumnezeu. Dar întrebarea capitală este de fapt aceasta: „Este Dumnezeu drept sau nu? Este Dumnezeu ceea ce pretinde că este sau nu? Este El în stare să împlinească ceea ce a promis sau nu?” Acestea sunt de fapt acuzaţiile pe care I le aduce Satana.

  Motivul principal pentru care pe oameni îi irită şi îi sperie problema biruinţei asupra păcatului este că ei sunt încă stăpâniţi de ideea că destinul lor veşnic depinde de comportamentul lor. Aceasta îi conduce la pierderea asigurării mântuirii. Dacă noi am crede cu adevărat că soarta noastră veşnică este hotărâtă atâta vreme cât noi continuăm să acceptăm jertfa lui Hristos, nu am avea nici o problemă în a ne obişnui cu ideea biruinţei. Acest gând ar trebui să ne umple de bucurie! Numai legalistul, care într-un fel sau altul încă mai încearcă să se mântuiască singur, se mai poate teme când aude ce vrea Dumnezeu să realizeze cu poporul Său în ce priveşte biruinţa.

  Ni se spune că „chipul lui Dumnezeu trebuie reprodus în om. Onoarea lui Dumnezeu şi onoarea lui Hristos sunt în joc în privinţa desăvârşirii de caracter a poporului Său.” Hristos Lumina Lumii, p. 671. Aceasta este o chestiune cheie în cadrul judecăţii lui Dumnezeu.

  „Legea cere dreptate – o viaţă neprihănită, un caracter desăvârşit; dar omul nu are de unde să ofere aşa ceva. El nu poate satisface cerinţele Sfinte ale legii lui Dumnezeu. Dar Hristos, venind pe pământ ca om, a trăit o viaţă Sfântă, şi a manifestat un caracter desăvârşit. Şi El le oferă în dar oricui este dispus să le primească. Viaţa Sa stă în dreptul vieţii oricărui om. Astfel, ei primesc iertare pentru păcatele săvîrşite în trecut.” Luaţi seama la ce urmează: „Mai mult decât atât, Hristos implantează în om atributele lui Dumnezeu. El zideşte caracterul omului după asemănarea caracterului divin, o ţesătură nobilă de tărie şi frumuseţe spirituală. Astfel neprihănirea legii este împlinită în cel ce crede în Hristos. Dumnezeu poate fi drept şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus (Romani 3,26). Hristos Lumina Lumii, pagina 762.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...