Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Ascultarea perfectă e posibilă

  „Şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos’ 2 Corinteni 10:5

  Undeva trebuie să existe o soluţie la întrebările ce privesc ascultarea, biruinţa şi desăvârşirea, precum şi la alte întrebări ce se ridică astăzi în bisericile creştine. Nici măcar teologii nu pot ajunge la un deplin acord în privinţa apostolului Pavel. La fel şi în privinţa lui Luther. Cercetătorii limbii greceşti antice deasemeni nu sunt de comun acord în multe privinţe. Iar cei ce folosesc Spiritul Profetic citind paragrafe izolate de contextul lor, unul de aici, unul de dincolo, ajung şi ei la concluzii diferite. Dar, pentru că „nici o lumină n-a strălucit vreodată mai limpede asupra omenirii căzute ca aceea care izvorăşte din învăţăturile lui Isus” (HLL, p. 220), să ne îndreptăm şi noi atenţia la ele pentru a afla ce a avut Isus de spus cu privire la biruinţă, ascultare şi desăvârşire. Dacă vei studia cu atenţie cele patru evanghelii, împreună cu comentariile inspirate ale vieţii lui Isus, studiate în context, vei găsi răspunsuri clare la întrebările cele mai dificile. Mai jos avem câteva câtate din Scriptură şi din comentariile inspirate cu privire la biruinţă şi ascultare:

  Nici măcar printr-un gând n-a cedat Isus la ispită; şi pentru noi este posibil de realizat aceasta. Isus n-a avut nici un avantaj asupra noastră în ce priveşte biruinţa. Nu există vreo poruncă ce nu poate fi păzită de oricare din noi. Noi putem asculta asemenea lui Isus. Misiunea lui Isus a fost să ne aducă înapoi la ascultarea de Dumnezeu. Prin har, Legea poate fi păzită în mod desăvârşit de orice urmaş al lui Adam. Eu trebuie să fiu desăvârşit. Toţi putem ajunge la neprihănire; Dumnezeu poate realiza aceasta în noi. Viaţa lui Isus trăită în mine va produce aceleaşi rezultate ca şi în EL. Satana este acela care ne spune că noi nu ne putem corecta defectele. Cei ce nu au o relaţie corespunzătoare cu Isus cred că nu se poate ajunge la biruinţă în trupul acesta muritor. Scopul vieţii creştine este reproducerea în noi a caracterului lui Hristos. Caracterul lui Hristos trebuie reprodus pe deplin în vieţile urmaşilor Săi.

  Sunt prea multe astfel de declaraţii ca ele să poată fi ignorate. Aceste declaraţii nu pot fi ocolite fără a se mutila adevărul minunat al bisericii advente. E adevărat că Isus a fost şi om dar şi Dumnezeu, şi că noi suntem numai oameni. Dar noi putem realiza tot ceea ce a realizat Isus prin putere primită de la El. Noi nu vom fi niciodată ceea ce a fost Isus. Dar asta nu ne împiedică să obţinem, prin Duhul Sfânt, putere ca să trăim întocmai cum a trăit El.

  Ascultarea perfectă e posibilă - 2017. Cei ce nu au o relaţie corespunzătoare cu Isus cred că nu se poate ajunge la biruinţă în trupul acesta muritor. Scopul vieţii creştine este reproducerea în noi a caracterului lui Hristos. Caracterul lui Hristos trebuie reprodus pe deplin în vieţile urmaşilor Săi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...