Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Ascultarea perfectă e posibilă

  „Şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos’ 2 Corinteni 10:5

  Undeva trebuie să existe o soluţie la întrebările ce privesc ascultarea, biruinţa şi desăvârşirea, precum şi la alte întrebări ce se ridică astăzi în bisericile creştine. Nici măcar teologii nu pot ajunge la un deplin acord în privinţa apostolului Pavel. La fel şi în privinţa lui Luther. Cercetătorii limbii greceşti antice deasemeni nu sunt de comun acord în multe privinţe. Iar cei ce folosesc Spiritul Profetic citind paragrafe izolate de contextul lor, unul de aici, unul de dincolo, ajung şi ei la concluzii diferite. Dar, pentru că „nici o lumină n-a strălucit vreodată mai limpede asupra omenirii căzute ca aceea care izvorăşte din învăţăturile lui Isus” (HLL, p. 220), să ne îndreptăm şi noi atenţia la ele pentru a afla ce a avut Isus de spus cu privire la biruinţă, ascultare şi desăvârşire. Dacă vei studia cu atenţie cele patru evanghelii, împreună cu comentariile inspirate ale vieţii lui Isus, studiate în context, vei găsi răspunsuri clare la întrebările cele mai dificile. Mai jos avem câteva câtate din Scriptură şi din comentariile inspirate cu privire la biruinţă şi ascultare:

  Nici măcar printr-un gând n-a cedat Isus la ispită; şi pentru noi este posibil de realizat aceasta. Isus n-a avut nici un avantaj asupra noastră în ce priveşte biruinţa. Nu există vreo poruncă ce nu poate fi păzită de oricare din noi. Noi putem asculta asemenea lui Isus. Misiunea lui Isus a fost să ne aducă înapoi la ascultarea de Dumnezeu. Prin har, Legea poate fi păzită în mod desăvârşit de orice urmaş al lui Adam. Eu trebuie să fiu desăvârşit. Toţi putem ajunge la neprihănire; Dumnezeu poate realiza aceasta în noi. Viaţa lui Isus trăită în mine va produce aceleaşi rezultate ca şi în EL. Satana este acela care ne spune că noi nu ne putem corecta defectele. Cei ce nu au o relaţie corespunzătoare cu Isus cred că nu se poate ajunge la biruinţă în trupul acesta muritor. Scopul vieţii creştine este reproducerea în noi a caracterului lui Hristos. Caracterul lui Hristos trebuie reprodus pe deplin în vieţile urmaşilor Săi.

  Sunt prea multe astfel de declaraţii ca ele să poată fi ignorate. Aceste declaraţii nu pot fi ocolite fără a se mutila adevărul minunat al bisericii advente. E adevărat că Isus a fost şi om dar şi Dumnezeu, şi că noi suntem numai oameni. Dar noi putem realiza tot ceea ce a realizat Isus prin putere primită de la El. Noi nu vom fi niciodată ceea ce a fost Isus. Dar asta nu ne împiedică să obţinem, prin Duhul Sfânt, putere ca să trăim întocmai cum a trăit El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...