Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Ascultarea perfectă e posibilă

  „Şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos’ 2 Corinteni 10:5

  Undeva trebuie să existe o soluţie la întrebările ce privesc ascultarea, biruinţa şi desăvârşirea, precum şi la alte întrebări ce se ridică astăzi în bisericile creştine. Nici măcar teologii nu pot ajunge la un deplin acord în privinţa apostolului Pavel. La fel şi în privinţa lui Luther. Cercetătorii limbii greceşti antice deasemeni nu sunt de comun acord în multe privinţe. Iar cei ce folosesc Spiritul Profetic citind paragrafe izolate de contextul lor, unul de aici, unul de dincolo, ajung şi ei la concluzii diferite. Dar, pentru că „nici o lumină n-a strălucit vreodată mai limpede asupra omenirii căzute ca aceea care izvorăşte din învăţăturile lui Isus” (HLL, p. 220), să ne îndreptăm şi noi atenţia la ele pentru a afla ce a avut Isus de spus cu privire la biruinţă, ascultare şi desăvârşire. Dacă vei studia cu atenţie cele patru evanghelii, împreună cu comentariile inspirate ale vieţii lui Isus, studiate în context, vei găsi răspunsuri clare la întrebările cele mai dificile. Mai jos avem câteva câtate din Scriptură şi din comentariile inspirate cu privire la biruinţă şi ascultare:

  Nici măcar printr-un gând n-a cedat Isus la ispită; şi pentru noi este posibil de realizat aceasta. Isus n-a avut nici un avantaj asupra noastră în ce priveşte biruinţa. Nu există vreo poruncă ce nu poate fi păzită de oricare din noi. Noi putem asculta asemenea lui Isus. Misiunea lui Isus a fost să ne aducă înapoi la ascultarea de Dumnezeu. Prin har, Legea poate fi păzită în mod desăvârşit de orice urmaş al lui Adam. Eu trebuie să fiu desăvârşit. Toţi putem ajunge la neprihănire; Dumnezeu poate realiza aceasta în noi. Viaţa lui Isus trăită în mine va produce aceleaşi rezultate ca şi în EL. Satana este acela care ne spune că noi nu ne putem corecta defectele. Cei ce nu au o relaţie corespunzătoare cu Isus cred că nu se poate ajunge la biruinţă în trupul acesta muritor. Scopul vieţii creştine este reproducerea în noi a caracterului lui Hristos. Caracterul lui Hristos trebuie reprodus pe deplin în vieţile urmaşilor Săi.

  Sunt prea multe astfel de declaraţii ca ele să poată fi ignorate. Aceste declaraţii nu pot fi ocolite fără a se mutila adevărul minunat al bisericii advente. E adevărat că Isus a fost şi om dar şi Dumnezeu, şi că noi suntem numai oameni. Dar noi putem realiza tot ceea ce a realizat Isus prin putere primită de la El. Noi nu vom fi niciodată ceea ce a fost Isus. Dar asta nu ne împiedică să obţinem, prin Duhul Sfânt, putere ca să trăim întocmai cum a trăit El.

  Ascultarea perfectă e posibilă - 2017. Cei ce nu au o relaţie corespunzătoare cu Isus cred că nu se poate ajunge la biruinţă în trupul acesta muritor. Scopul vieţii creştine este reproducerea în noi a caracterului lui Hristos. Caracterul lui Hristos trebuie reprodus pe deplin în vieţile urmaşilor Săi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...