Dumnezeu dezvinovățit

  „De aceea voi sfinţi Numele Meu cel mare, care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-aţi pângărit în mijlocul lor. Şi neamurile vor cunoaşte că Eu sunt Domnul, zice Domnul Dumnezeu, când voi fi sfinţit în voi sub ochii lor.” Ezechiel 36:23.

  Dumnezeu doreşte să Se îndreptăţească pe Sine însuşi prin noi, înaintea lumii. Noi nu-L vom putea îndreptăţi pe Dumnezeu niciodată, dar sunt dovezi că El vrea să Se îndreptăţească prin noi. Cum se poate întâmpla lucrul acesta? Există o singură modalitate, şi ea este descoperită în doctrina sanctuarului. Altarul pentru arderea de tot ne reaminteşte de jertfa lui Isus care ne dă posibilitatea de a intra chiar în sanctuar, acolo se găseşte masa cu pâinile pentru punerea înainte, care-L reprezintă pe Isus, Pâinea Vieţii şi Cuvântul lui Dumnezeu. Tot acolo este şi altarul tămâierii, care are de a face cu neprihănirea lui Hristos şi rugăciunile sfinţilor. De partea cealaltă a mesei cu pâinile este sfeşnicul cu uleiul şi lumina: Duhul Sfânt şi mărturisirea creştină, în sanctuar găsim tot ceea ce trebuie să stea la baza legăturii noastre cu Hristos: studiul Bibliei, rugăciunea, mărturisirea creştină, neprihănirea lui Isus şi Duhul Sfânt. Apoi în Sfânta Sfântelor se găsesc cele Zece Porunci, care, prin puterea şi prezenţa lui Isus în viaţă, pot fi păzite de orice credincios sincer.

  „Perfecţionismul nu este o doctrină sănătoasă. Dar doctrina desăvârşirii este o învăţătură biblică. Nu putem atinge o ţintă de care nu suntem conştienţi. Poate că acesta este motivul pentru care Scriptura ne prezintă doctrina desăvârşirii. Noi nu trebuie să irosim o grămadă de timp insistând asupra a ceea ce trebuie să fim, dar este necesar să petrecem câteva ore folositoare meditând la ceea ce putem deveni. Este o mare diferenţă între a spune: „Tu trebuie să ajungi la această ţintă înainte de încheierea timpului de probă”, şi a zice, „Dumnezeu va conduce pe poporul Său la biruinţă.” Este o diferenţă extraordinară între următoarele două declaraţii: „Eu trebuie…” şi „El poate…”

  Dând la o parte încercările de a ne baza siguranţa mântuirii pe nivelul nostru de desăvârşire, să nu dăm însă la o parte şi doctrina desăvârşirii însăşi, în ultimă esenţă, ascultarea, sau neascultarea, reprezintă punctul cel mai important la care trebuie să ne decidem (Hristos Lumina Lumii, p. 763). Siguranţa noastră se bazează numai pe continua acceptare de către noi a ceea ce Isus a realizat la cruce, şi când înţelegem aceasta, atunci putem accepta cu bucurie desăvârşirea, ascultarea şi biruinţa. Isus este Marele nostru Preot, şi El ne oferă nu numai iertare de păcat, dar şi putere pentru a scăpa din ispită şi a birui păcatul.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...