Dumnezeu dezvinovățit

  „De aceea voi sfinţi Numele Meu cel mare, care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-aţi pângărit în mijlocul lor. Şi neamurile vor cunoaşte că Eu sunt Domnul, zice Domnul Dumnezeu, când voi fi sfinţit în voi sub ochii lor.” Ezechiel 36:23.

  Dumnezeu doreşte să Se îndreptăţească pe Sine însuşi prin noi, înaintea lumii. Noi nu-L vom putea îndreptăţi pe Dumnezeu niciodată, dar sunt dovezi că El vrea să Se îndreptăţească prin noi. Cum se poate întâmpla lucrul acesta? Există o singură modalitate, şi ea este descoperită în doctrina sanctuarului. Altarul pentru arderea de tot ne reaminteşte de jertfa lui Isus care ne dă posibilitatea de a intra chiar în sanctuar, acolo se găseşte masa cu pâinile pentru punerea înainte, care-L reprezintă pe Isus, Pâinea Vieţii şi Cuvântul lui Dumnezeu. Tot acolo este şi altarul tămâierii, care are de a face cu neprihănirea lui Hristos şi rugăciunile sfinţilor. De partea cealaltă a mesei cu pâinile este sfeşnicul cu uleiul şi lumina: Duhul Sfânt şi mărturisirea creştină, în sanctuar găsim tot ceea ce trebuie să stea la baza legăturii noastre cu Hristos: studiul Bibliei, rugăciunea, mărturisirea creştină, neprihănirea lui Isus şi Duhul Sfânt. Apoi în Sfânta Sfântelor se găsesc cele Zece Porunci, care, prin puterea şi prezenţa lui Isus în viaţă, pot fi păzite de orice credincios sincer.

  „Perfecţionismul nu este o doctrină sănătoasă. Dar doctrina desăvârşirii este o învăţătură biblică. Nu putem atinge o ţintă de care nu suntem conştienţi. Poate că acesta este motivul pentru care Scriptura ne prezintă doctrina desăvârşirii. Noi nu trebuie să irosim o grămadă de timp insistând asupra a ceea ce trebuie să fim, dar este necesar să petrecem câteva ore folositoare meditând la ceea ce putem deveni. Este o mare diferenţă între a spune: „Tu trebuie să ajungi la această ţintă înainte de încheierea timpului de probă”, şi a zice, „Dumnezeu va conduce pe poporul Său la biruinţă.” Este o diferenţă extraordinară între următoarele două declaraţii: „Eu trebuie…” şi „El poate…”

  Dând la o parte încercările de a ne baza siguranţa mântuirii pe nivelul nostru de desăvârşire, să nu dăm însă la o parte şi doctrina desăvârşirii însăşi, în ultimă esenţă, ascultarea, sau neascultarea, reprezintă punctul cel mai important la care trebuie să ne decidem (Hristos Lumina Lumii, p. 763). Siguranţa noastră se bazează numai pe continua acceptare de către noi a ceea ce Isus a realizat la cruce, şi când înţelegem aceasta, atunci putem accepta cu bucurie desăvârşirea, ascultarea şi biruinţa. Isus este Marele nostru Preot, şi El ne oferă nu numai iertare de păcat, dar şi putere pentru a scăpa din ispită şi a birui păcatul.

  Dumnezeu dezvinovățit - 2017. Siguranţa noastră se bazează numai pe continua acceptare de către noi a ceea ce Isus a realizat la cruce, şi când înţelegem aceasta, atunci putem accepta cu bucurie desăvârşirea, ascultarea şi biruinţa. Isus este Marele nostru Preot, şi El ne oferă nu numai iertare de păcat, dar şi putere pentru a scăpa din ispită şi a birui păcatul.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...