Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Desăvârșirea este lucrarea lui Dumnezeu

  „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” Filipeni 1:6

  Noi nu vom deveni niciodată desăvârşiţi prin a stărui în a fi desăvârşiti. Numai stăruind asupra lui Isus, asupra iubirii Sale, asupra jertfei Sale, asupra caracterului Său fără pată, şi numai anagajându-ne în a împărtăşi semenilor noştri iubirea Lui, vom fi noi schimbaţi după chipul Său. Acela care se va ocupa cu a ajuta pe alţii să cunoască pe Isus, va fi acela care va stărui de fapt cel mai mult asupra caracterului lui Isus. Să dăm la o parte tot ceea ce a constituit o temelie străină pe care noi am zidit până acum, în loc de a zidi pe Isus, stânca mântuirii, fie că a fost vorba de îndreptăţire, de sfinţire sau de glorificare. Să-L facem din Isus temelia dependenţei noastre.

  Nu lăsaţi ca subiectul desăvârşirii să vă descurajeze. În primul rând, Isus însuşi a lăsat loc pentru creştere, iar în al doilea rând, chiar dacă tu eşti desăvârşit, tu vei fi ultimul care să ştie aceasta, întrucât atenţia ta va fi atât de mult concentrată asupra lui Isus, încât tu nu te vei mai uita de loc la tine. Verificându-te să vezi cât de aproape ai ajuns de desăvârşire, eşti pe un drum primejdios. Numai uitându-te la Isus poţi fi în siguranţă.

  Să ne amintim acest citat pe tot parcursul creşterii noastre spre dependenţă absolută de Dumnezeu: „Dacă în neputinţa noastră noi facem greşeli (A făcut Avraam greşeli? Da. Dar David? Da. Dar Ilie? Da. Dar ucenicii? Da.), Mântuitorul nu ne va respinge. Noi nu trebuie să ne simţim singuri nici măcar pentru o clipă. Îngerii lui Dumnezeu sunt mereu alături de noi. Mângâietorul pe care ni L-a promis Isus locuieşte în noi. Nu există nici o dificultate de neînvins pentru cei ce se încred în El pe drumul lor către cetatea lui Dumnezeu. Nu există nici un pericol din care ei să nu poată scăpa. Nu există nici o durere, nici o întristare, nici o slăbiciune omenească pentru care El să nu aibă un remediu.” – Divina Vindecare, pagina 249.

  Sunt recunoscător astăzi că, deşi am nevoie disperată de harul Domnului Isus datorită multelor greşeli pe care le-am săvârşit în nevrednicia mea. El nu m-a părăsit, şi El nu te-a părăsit nici pe tine.

  Să nu încercăm să coborâm standardul lui Dumnezeu la nivelul nostru. Nici să nu ne lăsăm descurajaţi de lipsurile noastre, ci, aţintindu-ne mereu privirea la Isus, continuând să ne lăsăm conduşi de El, să fim şi noi încredinţaţi ca şi Pavel, că Acela care a început în noi această bună lucrare, o va şi isprăvi.

  Desăvârșirea este lucrarea lui Dumnezeu - 2017. Nu lăsaţi ca subiectul desăvârşirii să vă descurajeze. În primul rând, Isus însuşi a lăsat loc pentru creştere, iar în al doilea rând, chiar dacă tu eşti desăvârşit, tu vei fi ultimul care să ştie aceasta, întrucât atenţia ta va fi atât de mult concentrată asupra lui Isus, încât tu nu te vei mai uita de loc la tine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...