Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Desăvârșirea este lucrarea lui Dumnezeu

  „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” Filipeni 1:6

  Noi nu vom deveni niciodată desăvârşiţi prin a stărui în a fi desăvârşiti. Numai stăruind asupra lui Isus, asupra iubirii Sale, asupra jertfei Sale, asupra caracterului Său fără pată, şi numai anagajându-ne în a împărtăşi semenilor noştri iubirea Lui, vom fi noi schimbaţi după chipul Său. Acela care se va ocupa cu a ajuta pe alţii să cunoască pe Isus, va fi acela care va stărui de fapt cel mai mult asupra caracterului lui Isus. Să dăm la o parte tot ceea ce a constituit o temelie străină pe care noi am zidit până acum, în loc de a zidi pe Isus, stânca mântuirii, fie că a fost vorba de îndreptăţire, de sfinţire sau de glorificare. Să-L facem din Isus temelia dependenţei noastre.

  Nu lăsaţi ca subiectul desăvârşirii să vă descurajeze. În primul rând, Isus însuşi a lăsat loc pentru creştere, iar în al doilea rând, chiar dacă tu eşti desăvârşit, tu vei fi ultimul care să ştie aceasta, întrucât atenţia ta va fi atât de mult concentrată asupra lui Isus, încât tu nu te vei mai uita de loc la tine. Verificându-te să vezi cât de aproape ai ajuns de desăvârşire, eşti pe un drum primejdios. Numai uitându-te la Isus poţi fi în siguranţă.

  Să ne amintim acest citat pe tot parcursul creşterii noastre spre dependenţă absolută de Dumnezeu: „Dacă în neputinţa noastră noi facem greşeli (A făcut Avraam greşeli? Da. Dar David? Da. Dar Ilie? Da. Dar ucenicii? Da.), Mântuitorul nu ne va respinge. Noi nu trebuie să ne simţim singuri nici măcar pentru o clipă. Îngerii lui Dumnezeu sunt mereu alături de noi. Mângâietorul pe care ni L-a promis Isus locuieşte în noi. Nu există nici o dificultate de neînvins pentru cei ce se încred în El pe drumul lor către cetatea lui Dumnezeu. Nu există nici un pericol din care ei să nu poată scăpa. Nu există nici o durere, nici o întristare, nici o slăbiciune omenească pentru care El să nu aibă un remediu.” – Divina Vindecare, pagina 249.

  Sunt recunoscător astăzi că, deşi am nevoie disperată de harul Domnului Isus datorită multelor greşeli pe care le-am săvârşit în nevrednicia mea. El nu m-a părăsit, şi El nu te-a părăsit nici pe tine.

  Să nu încercăm să coborâm standardul lui Dumnezeu la nivelul nostru. Nici să nu ne lăsăm descurajaţi de lipsurile noastre, ci, aţintindu-ne mereu privirea la Isus, continuând să ne lăsăm conduşi de El, să fim şi noi încredinţaţi ca şi Pavel, că Acela care a început în noi această bună lucrare, o va şi isprăvi.

  Desăvârșirea este lucrarea lui Dumnezeu - 2017. Nu lăsaţi ca subiectul desăvârşirii să vă descurajeze. În primul rând, Isus însuşi a lăsat loc pentru creştere, iar în al doilea rând, chiar dacă tu eşti desăvârşit, tu vei fi ultimul care să ştie aceasta, întrucât atenţia ta va fi atât de mult concentrată asupra lui Isus, încât tu nu te vei mai uita de loc la tine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...