Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Hotărârea cea mai importantă

  „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

  Un tată dorea din toată inima ca fiul său să nu-şi mai roadă unghiile. Când şi-a exprimat această dorinţă faţă de fiul său, acesta i-a răspuns că şi pe el îl deranja mirosul de tutun al tatălui. În final s-au înţeles ca fiecare să se lase de obiceiul său rău. Acum însă tatăl a început să-şi roadă unghiile iar fiul să fumeze!

  Ce fel de hotărâri iei tu la început de an? Nu-i aşa că aproape toate hotărârile noastre au de a face cu o problemă de comportament? Ele sunt în legătură fie cu un lucru care trebuie făcut şi pe care am neglijat să-l facem, sau cu ceva care nu trebuie făcut dar obişnuim sau ne place să facem.

  Textul biblic de astăzi ne reaminteşte că Dumnezeu, căruia îi slujim, este destul de mare ca să poarte grija tuturor nevoilor noastre, dacă Îl vom căuta mai întâi pe El în fiecare zi. El va purta de grijă nu numai nevoilor noastre fizice, ci oricărei probleme pe care am avea-o, inclusiv cele asupra cărora obişnuim să ne luăm hotărâri la începutul unui an nou.

  Nu-i aşa că hotărârile noastre sunt ca nişte frânghii de nisip? Aşa ni se spune în Calea către Hristos, p. 47. Oare nu este adevărat că „inimile noastre sunt pline de răutate, iar noi nu ni le putem schimba” (ibidem, p. 18)?

  Toate eforturile pe care noi le-am îndrepta în direcţia corectării aparentelor, exteriorului, caracterelor noastre sunt lipsite de succes, pentru că ele nu fac altceva decât să ne îndepărteze atenția de la Isus, singura sursă de reală putere. El ne spune că toată puterea I s-a dat în cer şi pe pământ. El este în stare să aibă grijă de problema care ne-a tulburat viaţa de-a lungul întregului an care s-a scurs – da, aceea în privinţa căreia am luat hotărâri noi acum un an, hotărâri pe care le-am călcat chiar în următoarea zi. Da, Isus este destul de mare ca să poată avea grijă de acea problemă, şi oricare alta.

  Aş vrea să te invit să iei hotărârea de a nu mai lua nici o hotărâre în afară de una singură. Aceasta este singura hotărâre pe care merită s-o iei. Şi ea priveşte inima, lăuntrul ființei tale, nu exteriorul. Există o singură hotărâre care poate avea efect asupra inimii, motivelor şi scopurilor tale. Ea are de a face cu a ţi lua timp în fiecare zi, ca să-L întâlneşti pe Isus, să cauţi să-L cunoşti mai bine, să petreci timp cu El, cel care are un răspuns potrivit pentru fiecare problemă a vieţii noastre.

  Hotărârea cea mai importantă - 2017. Toate eforturile pe care noi le-am îndrepta în direcţia corectării aparentelor, exteriorului, caracterelor noastre sunt lipsite de succes, pentru că ele nu fac altceva decât să ne îndepărteze atenția de la Isus, singura sursă de reală putere.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...