Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Hotărârea cea mai importantă

  „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

  Un tată dorea din toată inima ca fiul său să nu-şi mai roadă unghiile. Când şi-a exprimat această dorinţă faţă de fiul său, acesta i-a răspuns că şi pe el îl deranja mirosul de tutun al tatălui. În final s-au înţeles ca fiecare să se lase de obiceiul său rău. Acum însă tatăl a început să-şi roadă unghiile iar fiul să fumeze!

  Ce fel de hotărâri iei tu la început de an? Nu-i aşa că aproape toate hotărârile noastre au de a face cu o problemă de comportament? Ele sunt în legătură fie cu un lucru care trebuie făcut şi pe care am neglijat să-l facem, sau cu ceva care nu trebuie făcut dar obişnuim sau ne place să facem.

  Textul biblic de astăzi ne reaminteşte că Dumnezeu, căruia îi slujim, este destul de mare ca să poarte grija tuturor nevoilor noastre, dacă Îl vom căuta mai întâi pe El în fiecare zi. El va purta de grijă nu numai nevoilor noastre fizice, ci oricărei probleme pe care am avea-o, inclusiv cele asupra cărora obişnuim să ne luăm hotărâri la începutul unui an nou.

  Nu-i aşa că hotărârile noastre sunt ca nişte frânghii de nisip? Aşa ni se spune în Calea către Hristos, p. 47. Oare nu este adevărat că „inimile noastre sunt pline de răutate, iar noi nu ni le putem schimba” (ibidem, p. 18)?

  Toate eforturile pe care noi le-am îndrepta în direcţia corectării aparentelor, exteriorului, caracterelor noastre sunt lipsite de succes, pentru că ele nu fac altceva decât să ne îndepărteze atenția de la Isus, singura sursă de reală putere. El ne spune că toată puterea I s-a dat în cer şi pe pământ. El este în stare să aibă grijă de problema care ne-a tulburat viaţa de-a lungul întregului an care s-a scurs – da, aceea în privinţa căreia am luat hotărâri noi acum un an, hotărâri pe care le-am călcat chiar în următoarea zi. Da, Isus este destul de mare ca să poată avea grijă de acea problemă, şi oricare alta.

  Aş vrea să te invit să iei hotărârea de a nu mai lua nici o hotărâre în afară de una singură. Aceasta este singura hotărâre pe care merită s-o iei. Şi ea priveşte inima, lăuntrul ființei tale, nu exteriorul. Există o singură hotărâre care poate avea efect asupra inimii, motivelor şi scopurilor tale. Ea are de a face cu a ţi lua timp în fiecare zi, ca să-L întâlneşti pe Isus, să cauţi să-L cunoşti mai bine, să petreci timp cu El, cel care are un răspuns potrivit pentru fiecare problemă a vieţii noastre.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...