Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Hotărârea cea mai importantă

  „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

  Un tată dorea din toată inima ca fiul său să nu-şi mai roadă unghiile. Când şi-a exprimat această dorinţă faţă de fiul său, acesta i-a răspuns că şi pe el îl deranja mirosul de tutun al tatălui. În final s-au înţeles ca fiecare să se lase de obiceiul său rău. Acum însă tatăl a început să-şi roadă unghiile iar fiul să fumeze!

  Ce fel de hotărâri iei tu la început de an? Nu-i aşa că aproape toate hotărârile noastre au de a face cu o problemă de comportament? Ele sunt în legătură fie cu un lucru care trebuie făcut şi pe care am neglijat să-l facem, sau cu ceva care nu trebuie făcut dar obişnuim sau ne place să facem.

  Textul biblic de astăzi ne reaminteşte că Dumnezeu, căruia îi slujim, este destul de mare ca să poarte grija tuturor nevoilor noastre, dacă Îl vom căuta mai întâi pe El în fiecare zi. El va purta de grijă nu numai nevoilor noastre fizice, ci oricărei probleme pe care am avea-o, inclusiv cele asupra cărora obişnuim să ne luăm hotărâri la începutul unui an nou.

  Nu-i aşa că hotărârile noastre sunt ca nişte frânghii de nisip? Aşa ni se spune în Calea către Hristos, p. 47. Oare nu este adevărat că „inimile noastre sunt pline de răutate, iar noi nu ni le putem schimba” (ibidem, p. 18)?

  Toate eforturile pe care noi le-am îndrepta în direcţia corectării aparentelor, exteriorului, caracterelor noastre sunt lipsite de succes, pentru că ele nu fac altceva decât să ne îndepărteze atenția de la Isus, singura sursă de reală putere. El ne spune că toată puterea I s-a dat în cer şi pe pământ. El este în stare să aibă grijă de problema care ne-a tulburat viaţa de-a lungul întregului an care s-a scurs – da, aceea în privinţa căreia am luat hotărâri noi acum un an, hotărâri pe care le-am călcat chiar în următoarea zi. Da, Isus este destul de mare ca să poată avea grijă de acea problemă, şi oricare alta.

  Aş vrea să te invit să iei hotărârea de a nu mai lua nici o hotărâre în afară de una singură. Aceasta este singura hotărâre pe care merită s-o iei. Şi ea priveşte inima, lăuntrul ființei tale, nu exteriorul. Există o singură hotărâre care poate avea efect asupra inimii, motivelor şi scopurilor tale. Ea are de a face cu a ţi lua timp în fiecare zi, ca să-L întâlneşti pe Isus, să cauţi să-L cunoşti mai bine, să petreci timp cu El, cel care are un răspuns potrivit pentru fiecare problemă a vieţii noastre.

  Hotărârea cea mai importantă - 2017. Toate eforturile pe care noi le-am îndrepta în direcţia corectării aparentelor, exteriorului, caracterelor noastre sunt lipsite de succes, pentru că ele nu fac altceva decât să ne îndepărteze atenția de la Isus, singura sursă de reală putere.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...