Isus, cel mai bun prieten al tău

„Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

Ştii tu ce înseamnă să fii singur? Atât de singur încât să nu ai altă tovărăşie decât cea a gândurilor tale? Ştii tu ce înseamnă că, fiind copil, să vrei să te joci cu alți copii şi să fii luat în râs? Ştii tu ce înseamnă să vrei să te retragi în liniştea căminului, dar şi acolo să nu găseşti altceva decât batjocură şi sarcasm? Ştii tu cât doare să nu ai pe nimeni cu care să discuţi în mod serios, cu care să împărtăşeşti ceva important? Ai simţit vreodată durerea respingerii sau dezamăgirea amară a frângerii încrederii acordate cuiva?

Ai fost invitat vreodată să cunoşti pe cineva, ca apoi să constaţi că persoana respectivă nu vrea să fie văzută în prezenţa ta? Ai fost vreodată urmărit peste tot ca să ţi se vâneze spusele, pentru ca prin răstălmăcirea lor să poţi fi acuzat şi apoi condamnat la moarte? Te-ai întors vreodată în oraşul tău natal, dorind să oferi prietenie, numai ca să fii împroşcat cu pietre?

Ai dăruit vreodată atât de mult din ce era al tău încât să nu-ţi mai rămână nimic de dat? Te-ai luptat vreodată împotriva răului până acolo încât să transpiri sudoare cu sânge? Ai fost vreodată asaltat cu brutalitate, având posibilitatea să te răzbuni, dar nefăcând-o din iubire?

Ai simţit vreodată durerea ascuţită a unor spini înfigindu-ţi-se în frunte şi în tâmple? Ţi-a scuipat cineva vreodată faţa rănită şi însângerată? Ai cărat vreodată buşteni la deal cu spinarea, orbit fiind de propriul tău sânge? Crezi că în astfel de împrejurări ai putea să înaintezi, dându-ţi de bună voie viaţa pentru nişte persoane care te urăsc, te dispreţuiesc şi te resping?

Ai simţit vreodată durerea sfâşietoare a unor piroane străpungându-ţi mâinile şi picioarele? Ai atârnat vreodată în astfel de răni, în timp ce o mulţime de oameni îşi bateau joc de tine şi-ţi loveau trupul muribund cu pietre?

Ţi s-au provocat vreodată dureri pe nedrept? Nevinovat fiind, ai suferit tu vreodată din dragoste pedeapsa altuia? Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor