Articolul precedentDespre becuri şi sănătate
  Articolul următorPromisiuni – promisiuni

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

  Ştii tu ce înseamnă să fii singur? Atât de singur încât să nu ai altă tovărăşie decât cea a gândurilor tale? Ştii tu ce înseamnă că, fiind copil, să vrei să te joci cu alți copii şi să fii luat în râs? Ştii tu ce înseamnă să vrei să te retragi în liniştea căminului, dar şi acolo să nu găseşti altceva decât batjocură şi sarcasm? Ştii tu cât doare să nu ai pe nimeni cu care să discuţi în mod serios, cu care să împărtăşeşti ceva important? Ai simţit vreodată durerea respingerii sau dezamăgirea amară a frângerii încrederii acordate cuiva?

  Ai fost invitat vreodată să cunoşti pe cineva, ca apoi să constaţi că persoana respectivă nu vrea să fie văzută în prezenţa ta? Ai fost vreodată urmărit peste tot ca să ţi se vâneze spusele, pentru ca prin răstălmăcirea lor să poţi fi acuzat şi apoi condamnat la moarte? Te-ai întors vreodată în oraşul tău natal, dorind să oferi prietenie, numai ca să fii împroşcat cu pietre?

  Ai dăruit vreodată atât de mult din ce era al tău încât să nu-ţi mai rămână nimic de dat? Te-ai luptat vreodată împotriva răului până acolo încât să transpiri sudoare cu sânge? Ai fost vreodată asaltat cu brutalitate, având posibilitatea să te răzbuni, dar nefăcând-o din iubire?

  Ai simţit vreodată durerea ascuţită a unor spini înfigindu-ţi-se în frunte şi în tâmple? Ţi-a scuipat cineva vreodată faţa rănită şi însângerată? Ai cărat vreodată buşteni la deal cu spinarea, orbit fiind de propriul tău sânge? Crezi că în astfel de împrejurări ai putea să înaintezi, dându-ţi de bună voie viaţa pentru nişte persoane care te urăsc, te dispreţuiesc şi te resping?

  Ai simţit vreodată durerea sfâşietoare a unor piroane străpungându-ţi mâinile şi picioarele? Ai atârnat vreodată în astfel de răni, în timp ce o mulţime de oameni îşi bateau joc de tine şi-ţi loveau trupul muribund cu pietre?

  Ţi s-au provocat vreodată dureri pe nedrept? Nevinovat fiind, ai suferit tu vreodată din dragoste pedeapsa altuia? Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Isus, cel mai bun prieten al tău - 2017. Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...