Articolul precedentDespre becuri şi sănătate
  Articolul următorPromisiuni – promisiuni

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

  Ştii tu ce înseamnă să fii singur? Atât de singur încât să nu ai altă tovărăşie decât cea a gândurilor tale? Ştii tu ce înseamnă că, fiind copil, să vrei să te joci cu alți copii şi să fii luat în râs? Ştii tu ce înseamnă să vrei să te retragi în liniştea căminului, dar şi acolo să nu găseşti altceva decât batjocură şi sarcasm? Ştii tu cât doare să nu ai pe nimeni cu care să discuţi în mod serios, cu care să împărtăşeşti ceva important? Ai simţit vreodată durerea respingerii sau dezamăgirea amară a frângerii încrederii acordate cuiva?

  Ai fost invitat vreodată să cunoşti pe cineva, ca apoi să constaţi că persoana respectivă nu vrea să fie văzută în prezenţa ta? Ai fost vreodată urmărit peste tot ca să ţi se vâneze spusele, pentru ca prin răstălmăcirea lor să poţi fi acuzat şi apoi condamnat la moarte? Te-ai întors vreodată în oraşul tău natal, dorind să oferi prietenie, numai ca să fii împroşcat cu pietre?

  Ai dăruit vreodată atât de mult din ce era al tău încât să nu-ţi mai rămână nimic de dat? Te-ai luptat vreodată împotriva răului până acolo încât să transpiri sudoare cu sânge? Ai fost vreodată asaltat cu brutalitate, având posibilitatea să te răzbuni, dar nefăcând-o din iubire?

  Ai simţit vreodată durerea ascuţită a unor spini înfigindu-ţi-se în frunte şi în tâmple? Ţi-a scuipat cineva vreodată faţa rănită şi însângerată? Ai cărat vreodată buşteni la deal cu spinarea, orbit fiind de propriul tău sânge? Crezi că în astfel de împrejurări ai putea să înaintezi, dându-ţi de bună voie viaţa pentru nişte persoane care te urăsc, te dispreţuiesc şi te resping?

  Ai simţit vreodată durerea sfâşietoare a unor piroane străpungându-ţi mâinile şi picioarele? Ai atârnat vreodată în astfel de răni, în timp ce o mulţime de oameni îşi bateau joc de tine şi-ţi loveau trupul muribund cu pietre?

  Ţi s-au provocat vreodată dureri pe nedrept? Nevinovat fiind, ai suferit tu vreodată din dragoste pedeapsa altuia? Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Isus, cel mai bun prieten al tău - 2017. Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...