Articolul precedentDespre becuri şi sănătate
  Articolul următorPromisiuni – promisiuni

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

  Ştii tu ce înseamnă să fii singur? Atât de singur încât să nu ai altă tovărăşie decât cea a gândurilor tale? Ştii tu ce înseamnă că, fiind copil, să vrei să te joci cu alți copii şi să fii luat în râs? Ştii tu ce înseamnă să vrei să te retragi în liniştea căminului, dar şi acolo să nu găseşti altceva decât batjocură şi sarcasm? Ştii tu cât doare să nu ai pe nimeni cu care să discuţi în mod serios, cu care să împărtăşeşti ceva important? Ai simţit vreodată durerea respingerii sau dezamăgirea amară a frângerii încrederii acordate cuiva?

  Ai fost invitat vreodată să cunoşti pe cineva, ca apoi să constaţi că persoana respectivă nu vrea să fie văzută în prezenţa ta? Ai fost vreodată urmărit peste tot ca să ţi se vâneze spusele, pentru ca prin răstălmăcirea lor să poţi fi acuzat şi apoi condamnat la moarte? Te-ai întors vreodată în oraşul tău natal, dorind să oferi prietenie, numai ca să fii împroşcat cu pietre?

  Ai dăruit vreodată atât de mult din ce era al tău încât să nu-ţi mai rămână nimic de dat? Te-ai luptat vreodată împotriva răului până acolo încât să transpiri sudoare cu sânge? Ai fost vreodată asaltat cu brutalitate, având posibilitatea să te răzbuni, dar nefăcând-o din iubire?

  Ai simţit vreodată durerea ascuţită a unor spini înfigindu-ţi-se în frunte şi în tâmple? Ţi-a scuipat cineva vreodată faţa rănită şi însângerată? Ai cărat vreodată buşteni la deal cu spinarea, orbit fiind de propriul tău sânge? Crezi că în astfel de împrejurări ai putea să înaintezi, dându-ţi de bună voie viaţa pentru nişte persoane care te urăsc, te dispreţuiesc şi te resping?

  Ai simţit vreodată durerea sfâşietoare a unor piroane străpungându-ţi mâinile şi picioarele? Ai atârnat vreodată în astfel de răni, în timp ce o mulţime de oameni îşi bateau joc de tine şi-ţi loveau trupul muribund cu pietre?

  Ţi s-au provocat vreodată dureri pe nedrept? Nevinovat fiind, ai suferit tu vreodată din dragoste pedeapsa altuia? Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...