Cain

  Şi Domnul a hotărât un semn pentru Cain, ca oricine îl va găsi să nu-l omoare. (Geneza 4:15)

  În istoria lui Cain vedem mai întâi iubirea inegalabilă a lui Dumnezeu pentru cei care nu-L iubesc, căci sunt orbiţi de iubirea şi înălţarea de sine! Nicio robie nu este mai cumplită decât stăpânirea îngrozitoare a propriului eu. Cu toţii putem observa că lucrurile pe care le stăpânim cu gândirea noastră sunt cele care ne stăpânesc pe noi. Tragedia lui Cain a fost aceea că s-a concentrat asupra lui însuşi şi, astfel, a ajuns sclavul celui mai crunt tiran: EUL. Un stăpân ne face să fim mereu neliniştiţi, temători şi nefericiţi. Este oare aceasta şi starea noastră? Dacă vrem să fim stăpâniţi de Hristos, să-L avem pe El în gândirea noastră, căci ceea ce este obiectul gândirii noastre, aceea va stăpâni fiinţa noastră.

  Al doilea aspect relevant este eşecul mântuirii prin noi înşine, prin fapte. Câtă invidie, răutate, dorinţă de întâietate, pofte senzuale, lăcomie sunt în inima noastră „nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea” (Ieremia 17:9)! Fără „Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii”, cum am putea să scăpăm de vina noastră şi să biruim forţa colosală a poftelor rele din noi? În experienţa religioasă a lui Cain, „partea esenţială, recunoaşterea nevoii unui Mântuitor, a fost trecută cu vederea.” (Patriarhi şi profeţi, ed. 1999, p. 60)

  Dacă dorim să ajungem, așa cum spunea David, „pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!” (Psalmii 61:2), să recunoaştem că singura noastră salvare este prezenţa continuă a Domnului Isus în inima noastră.

  Cum am putea realiza acest lucru? Căutându-L pe Isus pentru o schimbare a inimii, însetând şi flămânzind după Isus clipă de clipă, căutându-L zilnic în rugăciune, auzind glasul Lui din Scriptură, dedicându-ne Lui şi slujindu-le tuturor semenilor noştri. „Căci aşa vorbeşte Domnul către casa lui Israel: «Căutaţi-Mă, şi veţi trăi!»” (Amos 5:4)

  Ioan Grama, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

  Cain - 2018. Căutându-L pe Isus pentru o schimbare a inimii, însetând şi flămânzind după Isus clipă de clipă, căutându-L zilnic în rugăciune, auzind glasul Lui din Scriptură, dedicându-ne Lui şi slujindu-le tuturor semenilor noştri vom putea recunoaște că singura noastră salvare este prezența Lui în inima noastră.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...