Abel

  Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa lui. (Geneza 4:4)

  De numele lui Abel se leagă prima jertfă umană din lumea noastră, primul deces înregistrat pe pământul acesta, primul exemplu de credincioșie cu preţul vieţii din istoria marii lupte dintre bine și rău și primul om credincios ale cărui fapte încă vorbesc, „măcar că este mort” (Evrei 11:4).
  Dezamăgiţi de consecinţele păcatului, Adam și Eva și-au educat copiii în așa fel încât să înţeleagă că neascultarea de Dumnezeu, chiar și în cele mai mici și neînsemnate detalii, înseamnă moarte. De asemenea, li s-a prezentat planul divin de salvare prin jertfa Domnului Isus Hristos, reprezentată la data aceea prin jertfele de animale ce trebuiau aduse în acest scop.

  „Abel avea un duh de credincioșie faţă de Dumnezeu; el vedea dreptate și milă în purtarea Creatorului faţă de neamul omenesc căzut în păcat și, plin de recunoștinţă, a primit nădejdea răscumpărării.” (Patriarhi și profeţi, p. 59)

  Istoria lui Abel ne învaţă că, în marea luptă dintre bine și rău – luptă ce se va încheia la revenirea Domnului Hristos –, Dumnezeu îngăduie ca oamenii buni și credincioși să sufere pentru credinţa lor. De ce? Pentru ca prin ei Dumnezeu să le arate lumilor necăzute urmările păcatului, dar și puterea iubirii divine în viaţa credincioșilor.

  Abel îi reprezintă pe cei care, în decursul istoriei, au plătit cu viaţa pentru credinţa lor.

  De asemenea, îi reprezintă pe aceia care se închină lui Dumnezeu pe calea prescrisă de El. De când a existat lumea și până la încheierea vremurilor, vor exista doar două clase de oameni. Unii care se închină cum cere Dumnezeu și alţii care se închină cum cred ei. Finalul va fi, fără îndoială, diferit. Ideea că fiecare poate avea credinţa sa și Dumnezeul său este nebiblică. Cei care cred că la Dumnezeu se poate ajunge pe orice cale greșesc. Unii spun că este suficient doar să fii sincer în cele ce crezi, dar sinceritatea nu te duce neapărat pe calea cea dreaptă și nici nu te scutește de răspundere. Istoria se repetă. Tu cui te închini și de partea cui ești?

  Titu Ghejan, pastor, Conferința Muntenia

  Abel - 2018. Cei care cred că la Dumnezeu se poate ajunge pe orice cale greșesc. Unii spun că este suficient doar să fii sincer în cele ce crezi, dar sinceritatea nu te duce neapărat pe calea cea dreaptă și nici nu te scutește de răspundere. Istoria se repetă. Tu cui te închini și de partea cui ești?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...