Set

  Dar cetățenia noastră este în ceruri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

  Frumusețea Scripturii stă în felul simplu în care relatează viața personajelor sale, fără ocolișuri și fără glorii omenești. Accentul nu cade pe înzestrările lor deosebite și nici pe realizările uimitoare, ci pe puterea lui Dumnezeu care, din măreția și slava Sa veșnică, Se apleacă să dea farmec vieților lor mărunte și să le îndrepte spre împlinirea unor scopuri cu mult mai mari decât pot ei cere sau gândi. Așa este și relatarea despre Set.

  Pare că a trecut destul de mult timp de la nașterea lui Cain și Abel și până la nașterea lui Set. Adam și Eva au așteptat să vadă ce se va întâmpla cu fiii lor și dacă nu cumva timpul de așteptare până când vor putea intra din nou în căminul lor ceresc urma să fie foarte scurt. Prezența Edenului și cea a îngerilor de la poarta lui erau o reamintire continuă atât a păcatului lor, cât și a făgăduinței făcute de Dumnezeu.

  Dar durerea pierderii Edenului va fi dublată de o altă dramă petrecută în familia lor – moartea lui Abel și fuga lui Cain. Adam și Eva îi vor pierde, într-un anumit sens, într-o zi, pe amândoi fiii lor și, odată cu ei, speranța că așteptarea lor după patria pierdută va fi scurtă.

  În momentul acesta atât de dramatic, Dumnezeu le trimite o nouă rază de speranță prin nașterea lui Set. Odată cu venirea sa pe lume, Adam și Eva încep să spere din nou că promisiunea făcută de Dumnezeu la poarta Edenului se va împlini într-o zi. Cu câtă grijă l-au crescut și educat pe acest copil și ce responsabilități mari au fost puse pe umerii lui!

  Biblia spune foarte puține despre el, dar, din cele câteva cuvinte, putem înțelege felul curat și liniștit în care acest om al lui Dumnezeu a păstrat speranța întoarcerii acasă, deși lumea în care trăia se îndepărta tot mai mult de poarta Edenului.

  Fără să se teamă că ar putea avea aceeași soartă ca a lui Abel, Set va trăi cu aceeași credință, povestindu-le generațiilor viitoare despre jertfa lui Abel, dar mai ales despre dragostea unui Dumnezeu care va veni să plătească prețul eliberării lor și să le deschidă din nou porțile Edenului mult dorit.

  Alege astăzi să trăiești și tu cu aceeași speranță și cu același dor! Edenul este acum mai aproape ca niciodată!

  Adrian Neagu, redactor-șef, Editura Viață și Sănătate

  Set - 2018. Set a trăit povestindu-le generațiilor viitoare despre jertfa lui Abel, dar mai ales despre dragostea unui Dumnezeu care va veni să plătească prețul eliberării lor și să le deschidă din nou porțile Edenului mult dorit. Alege astăzi să trăiești și tu cu aceeași speranță și cu același dor! Edenul este acum mai aproape ca niciodată!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...