Enos

  Lui Set i s-a născut și lui un fiu și i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii să cheme Numele Domnului. (Geneza 4:26)

  Ziua de azi poartă cu sine toate oportunitățile unei zile noi, în care mii de binecuvântări luminoase se pot amesteca, din păcate, cu pustiul „văii plângerii”.

  În viața lui Adam și a Evei, pacea edenică a fost înlocuită de diversitatea zilelor săptămânii. Prin nașterea lui Cain au experimentat speranța mântuirii, iar prin nașterea lui Abel, plinătatea. Au văzut dezvoltarea, munca, jertfa copiilor lor, dar, între timp, și activitatea celui rău.

  Chiar și astăzi, abia observăm dacă ceva nu funcționează bine. Oare primii părinți au văzut că invidia lui Cain creștea mereu și și-au dat seama unde putea duce această situație? Dumnezeu însă a știut și a văzut totul.

  Adam și Eva au experimentat povara și consecințele păcatului mai mult decât s-ar fi așteptat pe baza declarațiilor lui Dumnezeu în urma căderii în păcat (Geneza 3:16-19). Au trebuit să privească la felul cum păcatul se moștenește, crește, apoi cum un frate îl omoară pe celălalt. Ce mai poate aduce ziua de astăzi?

  Ziua de astăzi – în ciuda greutății sau a provocării ei – poartă cu sine posibilitatea experimentării providenței lui Dumnezeu. După moartea lui Abel, Dumnezeu a binecuvântat familia cu un alt copil. Se naște Set, apoi copilul lui, Enos. Ei devin reprezentanții celor credincioși lui Dumnezeu.

  Dumnezeu Se îngrijește de viitorul copiilor Lui, ca să existe întotdeauna un popor al Lui, cu o credință vie. Cât de mult s-a mirat Ilie când a aflat că, în afară de el, mai sunt șapte mii de credincioși!

  Enos a devenit reprezentantul unei grupe care a început să cheme în ajutor Numele Domnului. „Cei credincioși s-au închinat lui Dumnezeu și mai înainte, dar, pe măsură ce oamenii se înmulțeau, deosebirea dintre cele două clase a devenit mai vizibilă. Exista o mărturisire deschisă de ascultare de Dumnezeu din partea unora, după cum, din partea altora, se dădea pe față dispreț și neascultare.” (Patriarhi și profeți, p. 80)

  „Fugi de poftele tinereții și urmărește neprihănirea, credința, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.” (2 Timotei 2:22)

  Sfatul lui Pavel corespunde cu acele calități pe care le reprezintă Enos. Aici putem vedea ce calități le corespund acelora care Îl caută pe Dumnezeu.

  Cheamă în ajutor Numele Domnului cu o credință deplină, în orice situație!

  Mago Zsolt, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Enos - 2018. Dumnezeu Se îngrijește de viitorul copiilor Lui, ca să existe întotdeauna un popor al Lui, cu o credință vie. Cât de mult s-a mirat Ilie când a aflat că, în afară de el, mai sunt șapte mii de credincioși!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...