Metusala

  Toate zilele lui Metusala au fost de nouă sute şaizeci şi nouă de ani, apoi a murit.(Geneza 5:27)

  Pe primele pagini din cartea Geneza, găsim un personaj despre care Sfânta Scriptură nu ne oferă prea multe detalii, nici chiar o biografie mai sumară, ci doar punctează câteva evenimente legate de acest bărbat al credinţei, pe nume Metusala.

  În ciuda faptului că naşterea lui marchează începutul umblării cu Dumnezeu a tatălui său, Enoh, accentul cade pe finalul vieţii sale. Chiar şi semnificaţia numelui ne duce în direcţia aceasta: Metušélah înseamnă „moartea lui va aduce”, iar anul morţii lui Metusala a fost şi anul când a venit potopul asupra pământului.

  Însă lucrul cel mai de remarcat este faptul că Sfânta Scriptură menţionează că Metusala deţine recordul în ceea ce priveşte longevitatea. Să trăieşti nouă sute șaizeci și nouă de ani înseamnă ceva.

  Cred că fiecare dintre noi și-ar dori o viaţă atât de lungă, însă mai important decât longevitatea este „CUM” ai trăit sau trăieşti această viaţă. Pentru că poate să fie o viaţă lungă, dar nefericită sau neîmplinită din multe puncte de vedere. Importanţa acestui „CUM” nu este legată de bunăstare sau împlinire profesională, ci de legătura ta cu Dumnezeu. Ţi-ai trăit până în momentul de faţă viaţa fiind legat de Dumnezeu? Sau cum ai vrea să trăieşti de astăzi înainte? Ai vrea să conteze doar lungimea vieţii sau şi cum au fost trăiţi aceşti ani!

  Biblia nu ne oferă detalii clare despre felul cum şi-a trăit Metusala viaţa pe pământ, însă Ellen G. White ne oferă câteva indicii referitoare la acest aspect:

  „În mijlocul decăderii ce se întindea tot mai mult, Metusala, Noe şi mulţi alţii s-au străduit să păstreze vie cunoaşterea adevăratului Dumnezeu şi să pună stavilă puhoiului de decădere morală.” (Patriarhi şi profeţi, p. 84)

  „Adam, Set, Enoh, Metusala, Noe, Sem, într-o linie neîntreruptă, au păstrat din veac în veac descoperirile preţioase ale voinţei Sale.” (Ibidem, p. 118)

  Metusala este exemplul perfect care ne atrage atenţia că cel mai important aspect al vieţii este acela de a-ţi trăi viaţa lângă Dumnezeu, ascultând şi împlinind poruncile Lui, indiferent dacă anii sunt mulţi sau puţini. S-ar putea să fie puţini pe acest pământ, dar cu siguranţă nu se vor mai număra în Împărăţia cerurilor.

  Alin Cătinean, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Metusala - 2018. Cel mai important aspect al vieţii este acela de a-ţi trăi viaţa lângă Dumnezeu, ascultând şi împlinind poruncile Lui, indiferent dacă anii sunt mulţi sau puţini. S-ar putea să fie puţini pe acest pământ, dar cu siguranţă nu se vor mai număra în Împărăţia cerurilor.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...