Metusala

  Toate zilele lui Metusala au fost de nouă sute şaizeci şi nouă de ani, apoi a murit.(Geneza 5:27)

  Pe primele pagini din cartea Geneza, găsim un personaj despre care Sfânta Scriptură nu ne oferă prea multe detalii, nici chiar o biografie mai sumară, ci doar punctează câteva evenimente legate de acest bărbat al credinţei, pe nume Metusala.

  În ciuda faptului că naşterea lui marchează începutul umblării cu Dumnezeu a tatălui său, Enoh, accentul cade pe finalul vieţii sale. Chiar şi semnificaţia numelui ne duce în direcţia aceasta: Metušélah înseamnă „moartea lui va aduce”, iar anul morţii lui Metusala a fost şi anul când a venit potopul asupra pământului.

  Însă lucrul cel mai de remarcat este faptul că Sfânta Scriptură menţionează că Metusala deţine recordul în ceea ce priveşte longevitatea. Să trăieşti nouă sute șaizeci și nouă de ani înseamnă ceva.

  Cred că fiecare dintre noi și-ar dori o viaţă atât de lungă, însă mai important decât longevitatea este „CUM” ai trăit sau trăieşti această viaţă. Pentru că poate să fie o viaţă lungă, dar nefericită sau neîmplinită din multe puncte de vedere. Importanţa acestui „CUM” nu este legată de bunăstare sau împlinire profesională, ci de legătura ta cu Dumnezeu. Ţi-ai trăit până în momentul de faţă viaţa fiind legat de Dumnezeu? Sau cum ai vrea să trăieşti de astăzi înainte? Ai vrea să conteze doar lungimea vieţii sau şi cum au fost trăiţi aceşti ani!

  Biblia nu ne oferă detalii clare despre felul cum şi-a trăit Metusala viaţa pe pământ, însă Ellen G. White ne oferă câteva indicii referitoare la acest aspect:

  „În mijlocul decăderii ce se întindea tot mai mult, Metusala, Noe şi mulţi alţii s-au străduit să păstreze vie cunoaşterea adevăratului Dumnezeu şi să pună stavilă puhoiului de decădere morală.” (Patriarhi şi profeţi, p. 84)

  „Adam, Set, Enoh, Metusala, Noe, Sem, într-o linie neîntreruptă, au păstrat din veac în veac descoperirile preţioase ale voinţei Sale.” (Ibidem, p. 118)

  Metusala este exemplul perfect care ne atrage atenţia că cel mai important aspect al vieţii este acela de a-ţi trăi viaţa lângă Dumnezeu, ascultând şi împlinind poruncile Lui, indiferent dacă anii sunt mulţi sau puţini. S-ar putea să fie puţini pe acest pământ, dar cu siguranţă nu se vor mai număra în Împărăţia cerurilor.

  Alin Cătinean, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Metusala - 2018. Cel mai important aspect al vieţii este acela de a-ţi trăi viaţa lângă Dumnezeu, ascultând şi împlinind poruncile Lui, indiferent dacă anii sunt mulţi sau puţini. S-ar putea să fie puţini pe acest pământ, dar cu siguranţă nu se vor mai număra în Împărăţia cerurilor.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...