Nimrod

  Cuş a născut şi pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pământ. El a fost un viteaz vânător înaintea Domnului; iată de ce se zice: „Ca Nimrod, viteaz vânător înaintea Domnului.” El a domnit la început peste Babel, Erec, Acad şi Calne, în ţara Şinear. (Geneza 10:8-10)

  Nimrod este părintele pământesc al revoluției mondiale, modelul urmat (nu și recunoscut) de Marx, Engels, Mao și mulți alții. A fost primul om care și-a organizat semenii într-o formă socială ce a servit drept model în întreaga istorie. El a fost primul care a realizat că unitatea înseamnă putere, iar organizarea, eficiență.

  Nimrod a înțeles foarte devreme importanța a trei elemente – motivația, unitatea și organizarea (Geneza 11:1-4). De fapt, aceste elemente i-au fost inspirate de Satana, care a înțeles primul că succesul oricărui plan depinde de aceste elemente. El a văzut că universul Creatorului are la bază aceste elemente și a mai înțeles că, și dacă le aplici în sens invers celui ceresc, succesul vine ca urmare a construirii pe exact aceeași structură. Probabil că Nimrod a înțeles că o imoralitate totală aduce haosul prea devreme, ori haosul, ca să fie eficient, trebuie să fie organizat (vezi „soluția finală” nazistă, „revoluția culturală” a lui Mao, gulagul sovietic etc.).

  Motivația lui Dumnezeu este dragostea (Ioan 3:16), iar atunci când există dragoste în sens reciproc, unitatea și organizarea vin de la sine. Dragostea altruistă aduce cu sine un bagaj generos: respectul, răbdarea, umilința, pacea, bucuria, bunătatea etc. Iar acest bagaj, pentru a forma o atmosferă cerească autentică, are nevoie de o cheie – reciprocitatea (vezi Ioan 3:16 – Ioan 21:15-17).

  În 1 Petru 5:8 se vede că motivația lui Satana este haosul. În aceste condiții, unitatea și organizarea se fac prin forță și frică și, din acest motiv, Nimrod era „viteaz vânător înaintea (împotriva) Domnului”. El este prototipul celui care folosește structura cerului pentru a lupta împotriva lui.

  Azi, în biserică se folosește exact aceeași structură. Și pentru Dumnezeu, și împotriva Lui. Toți cei care luptă împotriva lui Dumnezeu sunt convinși că numai ei înțeleg, reprezintă și întruchipează binele suprem, care trebuie impus celorlalți neștiutori. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiți dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocității, libertatea de a alege. Închide ochii și decide astăzi dacă-ți vei da dragostea ta lui Hristos și aproapelui sau ți-o vei dărui ție personal, într-o manieră structurat organizată.

  Grigore Ciprian Mușuroi, pastor, Conferința Muntenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...