Nimrod

  Cuş a născut şi pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pământ. El a fost un viteaz vânător înaintea Domnului; iată de ce se zice: „Ca Nimrod, viteaz vânător înaintea Domnului.” El a domnit la început peste Babel, Erec, Acad şi Calne, în ţara Şinear. (Geneza 10:8-10)

  Nimrod este părintele pământesc al revoluției mondiale, modelul urmat (nu și recunoscut) de Marx, Engels, Mao și mulți alții. A fost primul om care și-a organizat semenii într-o formă socială ce a servit drept model în întreaga istorie. El a fost primul care a realizat că unitatea înseamnă putere, iar organizarea, eficiență.

  Nimrod a înțeles foarte devreme importanța a trei elemente – motivația, unitatea și organizarea (Geneza 11:1-4). De fapt, aceste elemente i-au fost inspirate de Satana, care a înțeles primul că succesul oricărui plan depinde de aceste elemente. El a văzut că universul Creatorului are la bază aceste elemente și a mai înțeles că, și dacă le aplici în sens invers celui ceresc, succesul vine ca urmare a construirii pe exact aceeași structură. Probabil că Nimrod a înțeles că o imoralitate totală aduce haosul prea devreme, ori haosul, ca să fie eficient, trebuie să fie organizat (vezi „soluția finală” nazistă, „revoluția culturală” a lui Mao, gulagul sovietic etc.).

  Motivația lui Dumnezeu este dragostea (Ioan 3:16), iar atunci când există dragoste în sens reciproc, unitatea și organizarea vin de la sine. Dragostea altruistă aduce cu sine un bagaj generos: respectul, răbdarea, umilința, pacea, bucuria, bunătatea etc. Iar acest bagaj, pentru a forma o atmosferă cerească autentică, are nevoie de o cheie – reciprocitatea (vezi Ioan 3:16 – Ioan 21:15-17).

  În 1 Petru 5:8 se vede că motivația lui Satana este haosul. În aceste condiții, unitatea și organizarea se fac prin forță și frică și, din acest motiv, Nimrod era „viteaz vânător înaintea (împotriva) Domnului”. El este prototipul celui care folosește structura cerului pentru a lupta împotriva lui.

  Azi, în biserică se folosește exact aceeași structură. Și pentru Dumnezeu, și împotriva Lui. Toți cei care luptă împotriva lui Dumnezeu sunt convinși că numai ei înțeleg, reprezintă și întruchipează binele suprem, care trebuie impus celorlalți neștiutori. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiți dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocității, libertatea de a alege. Închide ochii și decide astăzi dacă-ți vei da dragostea ta lui Hristos și aproapelui sau ți-o vei dărui ție personal, într-o manieră structurat organizată.

  Grigore Ciprian Mușuroi, pastor, Conferința Muntenia

  Nimrod - 2018. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiți dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocității, libertatea de a alege. Închide ochii și decide astăzi dacă-ți vei da dragostea ta lui Hristos și aproapelui sau ți-o vei dărui ție personal, într-o manieră structurat organizată.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...