Nimrod

  Cuş a născut şi pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pământ. El a fost un viteaz vânător înaintea Domnului; iată de ce se zice: „Ca Nimrod, viteaz vânător înaintea Domnului.” El a domnit la început peste Babel, Erec, Acad şi Calne, în ţara Şinear. (Geneza 10:8-10)

  Nimrod este părintele pământesc al revoluției mondiale, modelul urmat (nu și recunoscut) de Marx, Engels, Mao și mulți alții. A fost primul om care și-a organizat semenii într-o formă socială ce a servit drept model în întreaga istorie. El a fost primul care a realizat că unitatea înseamnă putere, iar organizarea, eficiență.

  Nimrod a înțeles foarte devreme importanța a trei elemente – motivația, unitatea și organizarea (Geneza 11:1-4). De fapt, aceste elemente i-au fost inspirate de Satana, care a înțeles primul că succesul oricărui plan depinde de aceste elemente. El a văzut că universul Creatorului are la bază aceste elemente și a mai înțeles că, și dacă le aplici în sens invers celui ceresc, succesul vine ca urmare a construirii pe exact aceeași structură. Probabil că Nimrod a înțeles că o imoralitate totală aduce haosul prea devreme, ori haosul, ca să fie eficient, trebuie să fie organizat (vezi „soluția finală” nazistă, „revoluția culturală” a lui Mao, gulagul sovietic etc.).

  Motivația lui Dumnezeu este dragostea (Ioan 3:16), iar atunci când există dragoste în sens reciproc, unitatea și organizarea vin de la sine. Dragostea altruistă aduce cu sine un bagaj generos: respectul, răbdarea, umilința, pacea, bucuria, bunătatea etc. Iar acest bagaj, pentru a forma o atmosferă cerească autentică, are nevoie de o cheie – reciprocitatea (vezi Ioan 3:16 – Ioan 21:15-17).

  În 1 Petru 5:8 se vede că motivația lui Satana este haosul. În aceste condiții, unitatea și organizarea se fac prin forță și frică și, din acest motiv, Nimrod era „viteaz vânător înaintea (împotriva) Domnului”. El este prototipul celui care folosește structura cerului pentru a lupta împotriva lui.

  Azi, în biserică se folosește exact aceeași structură. Și pentru Dumnezeu, și împotriva Lui. Toți cei care luptă împotriva lui Dumnezeu sunt convinși că numai ei înțeleg, reprezintă și întruchipează binele suprem, care trebuie impus celorlalți neștiutori. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiți dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocității, libertatea de a alege. Închide ochii și decide astăzi dacă-ți vei da dragostea ta lui Hristos și aproapelui sau ți-o vei dărui ție personal, într-o manieră structurat organizată.

  Grigore Ciprian Mușuroi, pastor, Conferința Muntenia

  Nimrod - 2018. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiți dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocității, libertatea de a alege. Închide ochii și decide astăzi dacă-ți vei da dragostea ta lui Hristos și aproapelui sau ți-o vei dărui ție personal, într-o manieră structurat organizată.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...