Sara

  Prin credinţă şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise. (Evrei 11:11)

  Una dintre cele mai mari dorinţe pe care le avea Sara era aceea de a deveni mamă. Câtă frustrare şi câtă amărăciune trebuie să se fi adunat în sufletul ei în timp ce anii treceau, iar ea era în continuare stearpă. Anii tinereţii au trecut şi a venit ziua în care, din punct de vedere biologic, Sara a trebuit să accepte faptul că pântecele său este „mort”. Ultima fărâmă de speranţă s-a spulberat în ziua în care a constatat că ei nu-i mai vine rânduiala femeilor, fiind în imposibilitatea de a mai zămisli. În disperarea ei, a recurs la soluţia Agar, pentru a avea un moştenitor legal. A fost suficient de convingătoare pentru a-l determina pe Avraam să intre la roaba lui, şi aşa s-a născut Ismael. Însă Dumnezeu avea un alt plan: copilul făgăduinţei, Isaac!

  Într-o bună zi, această familie primeşte vizita a trei bărbaţi, Isus, împreună cu doi îngeri, coborâţi din cer pentru o misiune specială. Pe lângă descoperirea hotărârii lui Dumnezeu în legătură cu Sodoma, Isus mai are un mesaj important de transmis Sarei, prin Avraam: „La anul, pe vremea aceasta, Mă voi întoarce negreşit la tine şi iată că Sara, nevastă-ta, va avea un fiu” (Geneza 18:10). Ea, Sara, la vârsta de nouăzeci de ani, să nască şi să ţină un copil pe genunchi? Pe Sara o pufneşte râsul gândindu-se la ridicolul situaţiei: o bătrânică proaspăt devenită mămică! Nu era un râs al necredinţei, ci un râs al neobişnuitei situaţii în care ea avea să fie pusă. Textul nostru ne spune că Sara, în ciuda situaţiei imposibile în care se afla, a crezut. Şi pentru că a crezut, a primit putere să zămislească! Ce lecţie uimitoare de credinţă!

  Ai auzit vreodată pe cineva spunând că este imposibil să împlineşti Legea lui Dumnezeu în spiritul şi în litera ei? Sunt de acord. Noi singuri nu suntem în stare să facem nimic bun. Dar Dumnezeu a promis: „Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi Legile Mele” (Ezechiel 36: 27). Crezi că Dumnezeu poate să facă aceasta? Dacă tu crezi din toată inima, Dumnezeu îţi va da putere să împlineşti!

  Florin Orodan, pastor, Conferința Banat

  Sara - 2018. Ai auzit vreodată pe cineva spunând că este imposibil să împlineşti Legea lui Dumnezeu în spiritul şi în litera ei? Sunt de acord. Noi singuri nu suntem în stare să facem nimic bun. Dumnezeu promite: „Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi Legile Mele” (Ezechiel 36: 27)
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...