Sara

  Prin credinţă şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise. (Evrei 11:11)

  Una dintre cele mai mari dorinţe pe care le avea Sara era aceea de a deveni mamă. Câtă frustrare şi câtă amărăciune trebuie să se fi adunat în sufletul ei în timp ce anii treceau, iar ea era în continuare stearpă. Anii tinereţii au trecut şi a venit ziua în care, din punct de vedere biologic, Sara a trebuit să accepte faptul că pântecele său este „mort”. Ultima fărâmă de speranţă s-a spulberat în ziua în care a constatat că ei nu-i mai vine rânduiala femeilor, fiind în imposibilitatea de a mai zămisli. În disperarea ei, a recurs la soluţia Agar, pentru a avea un moştenitor legal. A fost suficient de convingătoare pentru a-l determina pe Avraam să intre la roaba lui, şi aşa s-a născut Ismael. Însă Dumnezeu avea un alt plan: copilul făgăduinţei, Isaac!

  Într-o bună zi, această familie primeşte vizita a trei bărbaţi, Isus, împreună cu doi îngeri, coborâţi din cer pentru o misiune specială. Pe lângă descoperirea hotărârii lui Dumnezeu în legătură cu Sodoma, Isus mai are un mesaj important de transmis Sarei, prin Avraam: „La anul, pe vremea aceasta, Mă voi întoarce negreşit la tine şi iată că Sara, nevastă-ta, va avea un fiu” (Geneza 18:10). Ea, Sara, la vârsta de nouăzeci de ani, să nască şi să ţină un copil pe genunchi? Pe Sara o pufneşte râsul gândindu-se la ridicolul situaţiei: o bătrânică proaspăt devenită mămică! Nu era un râs al necredinţei, ci un râs al neobişnuitei situaţii în care ea avea să fie pusă. Textul nostru ne spune că Sara, în ciuda situaţiei imposibile în care se afla, a crezut. Şi pentru că a crezut, a primit putere să zămislească! Ce lecţie uimitoare de credinţă!

  Ai auzit vreodată pe cineva spunând că este imposibil să împlineşti Legea lui Dumnezeu în spiritul şi în litera ei? Sunt de acord. Noi singuri nu suntem în stare să facem nimic bun. Dar Dumnezeu a promis: „Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi Legile Mele” (Ezechiel 36: 27). Crezi că Dumnezeu poate să facă aceasta? Dacă tu crezi din toată inima, Dumnezeu îţi va da putere să împlineşti!

  Florin Orodan, pastor, Conferința Banat

  Sara - 2018. Ai auzit vreodată pe cineva spunând că este imposibil să împlineşti Legea lui Dumnezeu în spiritul şi în litera ei? Sunt de acord. Noi singuri nu suntem în stare să facem nimic bun. Dumnezeu promite: „Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi Legile Mele” (Ezechiel 36: 27)
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...