Slujitorii lui Avraam

  … Şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine. (Geneza 12:3)

  Multe au fost lecțiile pe care slujitorii le-au putut învăţa în preajma părintelui celor credincioși; multe au fost binecuvântările pe care tabăra întreagă le primea de la Dumnezeu prin slujitorul Său credincios în fiecare dimineaţă şi seară, în jurul altarului. Mulţi dintre cei din tabăra patriarhului nu erau din neamul lui şi foarte mulţi îl urmaseră din Ur „mânaţi de consideraţii mai înalte decât acelea de câştig şi interese personale” (Patriarhi și profeți, p. 127). În Avraam, ei simţiseră o puternică legătură cu Dumnezeu şi se încrezuseră în legătura aceasta, pentru a-și părăsi familiile şi zeii Haldeei.

  Încrederea pe care le-o inspira patriarhul îi făcea să dorească să cunoască sursa acelei păci care îl urma pretutindeni, indiferent de pericolele la care erau expuşi în timpul lungii lor călătorii. În preajma lui, oricine se simţea binecuvântat de Dumnezeul cu care patriarhul făcuse legământ şi, nu de puţine ori, Acesta intervenise în mod miraculos pentru salvarea omului pe care îl iubea.

  Din mâna stăpânului care inspira fermitate şi credinţă în acelaşi timp, adeseori slujitorii cei mai apropiaţi sau cei care erau la câmp primeau milă şi dreptate în măsuri care întreceau capacităţile unui om de rând.

  Când se întâmpla să păcătuiască cineva, patriarhul mijlocea înaintea lui Dumnezeu pentru iertare şi nu pleca de acolo până când păcătosul nu primea iertare şi greşeala era reparată… Adesea, o mijlocire a dragostei mergea până la uitarea de sine şi, nu de puţine ori, focul altarelor rămânea aprins până noaptea târziu.

  Astăzi, ca și altădată, acolo unde sunt copiii lui Dumnezeu, trebuie să renască spiritul credinţei lui Avraam, ca oamenii să vadă favoare şi bunăvoinţă, autenticitate, precum şi o relaţie mântuitoare cu Cerul. Astăzi, ca și altădată, familiile pământului au nevoie de oameni prin care să fie binecuvântate.

  „În fiecare zi, timpul de probă al unora se sfârşește. În fiecare ceas, unii trec dincolo de hotarul îndurării. Şi unde sunt oare glasurile de avertizare şi de îndemnare care să-l determine pe păcătos să fugă de această îngrozitoare nenorocire? Unde sunt oare mâinile acelea întinse care să-l tragă înapoi de la moarte? Unde sunt oare aceia care, în umilinţă şi cu o credinţă stăruitoare, să mijlocească la Dumnezeu pentru el?” (Ibidem, p. 140)

  Constantin Alex Stamatie, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Slujitorii lui Avraam - 2018. Astăzi, ca și altădată, acolo unde sunt copiii lui Dumnezeu, trebuie să renască spiritul credinţei lui Avraam, ca oamenii să vadă favoare şi bunăvoinţă, autenticitate, precum şi o relaţie mântuitoare cu Cerul. Astăzi, ca și altădată, familiile pământului au nevoie de oameni prin care să fie binecuvântate.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...