Împărații biruiți

  Biruința este a Domnului. (1 Samuel 17:47)

  Amrafel, Arioc, Chedorlaomer, Tideal, Bera, Birșa, Șineab, Șemeeber; ce știi despre aceste persoane? Dar despre Avram? Hai să vedem astăzi de ce Avram este mai cunoscut decât toți acești împărați contemporani cu el.

  În capitolul 14 din cartea Geneza găsim prima descriere din Biblie a unui război între mai multe tabere. De o parte, cinci împărați cu armatele lor, care se războiesc cu alți patru împărați și armatele lor. Primul dintre cei menționați este împăratul Șinearului. Despre câmpia Șinear știm că este locul unde a fost construit turnul Babel, despre care oamenii au zis: „Să ne facem un nume!” Împăratul Șinearului și aliații săi au câștigat războiul împotriva alianței din care făcea parte împăratul Sodomei, luând toate bogățiile și merindele lor. Lot, care locuia în Sodoma, a fost luat și el împreună cu tot ce avea. Astfel, Avram, unchiul lui, împreună cu slujitorii săi, i-au urmărit pe acești împărați biruitori și i-au învins, aducându-l înapoi pe Lot și tot ce luaseră împărații.

  Acolo unde oamenii se înalță, se slăvesc pe ei înșiși, rezultatul este Babel, adică încurcătură. Toți cei nouă împărați care urmăreau câștiguri personale, slava lor și bogăție au sfârșit acest război înfrânți. Unii au fugit în munți, alții au ajuns căzuți în fântânile de smoală de pe câmpul de luptă. În schimb, Avram L-a slăvit pe Dumnezeu și, astfel, a primit biruința chiar împotriva împăraților care păreau a avea biruința, însă au sfârșit războiul fugind în noapte…

  Stimate cititor, cum ai vrea să termini această zi? Dar toată viața? Dacă îți dorești biruința în toate luptele tale, dacă astăzi vrei izbândă în planurile tale bune, dacă vrei cu adevărat un nume, urmează-L pe Hristos. În capitolul 2 din Epistola către filipeni găsim scris despre El că „S-a dezbrăcat pe Sine Însuși, S-a smerit, de aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și I-a dat Numele care este mai presus de orice nume”. Urmându-L, ascultând de El, ne putem bucura de promisiunea unui loc chiar lângă El, pe tronul lui Dumnezeu (Apocalipsa 3:20).

  Toader Brândzanic, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Împărații biruiți - 2018. Acolo unde oamenii se înalță, se slăvesc pe ei înșiși, rezultatul este Babel, adică încurcătură. Toți cei nouă împărați care urmăreau câștiguri personale, slava lor și bogăție au sfârșit acest război înfrânți. Avram L-a slăvit pe Dumnezeu și, astfel, a primit biruința chiar împotriva împăraților care păreau a avea biruința, însă au sfârșit războiul fugind în noapte…
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...