Împărații biruiți

  Biruința este a Domnului. (1 Samuel 17:47)

  Amrafel, Arioc, Chedorlaomer, Tideal, Bera, Birșa, Șineab, Șemeeber; ce știi despre aceste persoane? Dar despre Avram? Hai să vedem astăzi de ce Avram este mai cunoscut decât toți acești împărați contemporani cu el.

  În capitolul 14 din cartea Geneza găsim prima descriere din Biblie a unui război între mai multe tabere. De o parte, cinci împărați cu armatele lor, care se războiesc cu alți patru împărați și armatele lor. Primul dintre cei menționați este împăratul Șinearului. Despre câmpia Șinear știm că este locul unde a fost construit turnul Babel, despre care oamenii au zis: „Să ne facem un nume!” Împăratul Șinearului și aliații săi au câștigat războiul împotriva alianței din care făcea parte împăratul Sodomei, luând toate bogățiile și merindele lor. Lot, care locuia în Sodoma, a fost luat și el împreună cu tot ce avea. Astfel, Avram, unchiul lui, împreună cu slujitorii săi, i-au urmărit pe acești împărați biruitori și i-au învins, aducându-l înapoi pe Lot și tot ce luaseră împărații.

  Acolo unde oamenii se înalță, se slăvesc pe ei înșiși, rezultatul este Babel, adică încurcătură. Toți cei nouă împărați care urmăreau câștiguri personale, slava lor și bogăție au sfârșit acest război înfrânți. Unii au fugit în munți, alții au ajuns căzuți în fântânile de smoală de pe câmpul de luptă. În schimb, Avram L-a slăvit pe Dumnezeu și, astfel, a primit biruința chiar împotriva împăraților care păreau a avea biruința, însă au sfârșit războiul fugind în noapte…

  Stimate cititor, cum ai vrea să termini această zi? Dar toată viața? Dacă îți dorești biruința în toate luptele tale, dacă astăzi vrei izbândă în planurile tale bune, dacă vrei cu adevărat un nume, urmează-L pe Hristos. În capitolul 2 din Epistola către filipeni găsim scris despre El că „S-a dezbrăcat pe Sine Însuși, S-a smerit, de aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și I-a dat Numele care este mai presus de orice nume”. Urmându-L, ascultând de El, ne putem bucura de promisiunea unui loc chiar lângă El, pe tronul lui Dumnezeu (Apocalipsa 3:20).

  Toader Brândzanic, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Împărații biruiți - 2018. Acolo unde oamenii se înalță, se slăvesc pe ei înșiși, rezultatul este Babel, adică încurcătură. Toți cei nouă împărați care urmăreau câștiguri personale, slava lor și bogăție au sfârșit acest război înfrânți. Avram L-a slăvit pe Dumnezeu și, astfel, a primit biruința chiar împotriva împăraților care păreau a avea biruința, însă au sfârșit războiul fugind în noapte…
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...