Melhisedec

  Ascultă-ne, domnule! Tu ești ca un domnitor al lui Dumnezeu în mijlocul nostru… (Geneza 23:6)

  Da, știu. Cuvintele din textul de azi îi sunt adresate lui Avraam, dar ele vorbesc și mai mult de caracterul lui Melhisedec. E adevărat că Sfânta Scriptură nu acordă un spațiu larg descrierii vieții și caracterului acestui premergător al Domnului Hristos. Totuși cuvintele adresate lui Avraam descriu caracterul și reușita misiunii lui.

  Fiii lui Het îl compară pe Avraam cu un model impus, recunoscut în societatea vremii, ca fiind cel mai înalt și căruia, datorită caracterului său, i se cuvin respectul și orice bun pământesc. Expresia „domnitor al lui Dumnezeu în mijlocul nostru” face referire la un set de trăsături de caracter în contrast cu restul societății, dar care vorbesc de Cineva mai înalt și care conduc la o autoritate superioară, Dumnezeu. Avraam recunoaște statutul și misiunea lui Mehisedec prin zeciuiala adusă.

  „Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin – el era preot al Dumnezeului celui Preaînalt. Melhisedec a binecuvântat pe Avram” (Geneza 14:18,19). Într-o lume dominată de imoralitate și de lupte pentru supremație, împărăția lui Melhisedec era Salemul, Orașul Păcii, iar numele lui se traduce prin „Regele meu este Neprihănit”. Prin pâinea și vinul pe care le aduce, Melhisedec recunoaște în Avraam pe cel chemat de Dumnezeu să ducă mai departe misiunea ce îi fusese încredințată lui.

  „Domnul Hristos a fost Acela care a vorbit prin Melhisedec. Melhisedec nu a fost Hristos. El a fost vocea lui Dumnezeu în lume, reprezentantul Tatălui… Când l-a ales pe Avraam ca reprezentant al Adevărului Său, Dumnezeu l-a luat din țara lui, l-a dus departe de neamul lui, punându-l deoparte. El a dorit să-l formeze după propriul model.” (Solii alese, cartea 1, p. 200)

  Astăzi, poți să fii reprezentantul lui Dumnezeu, un model lângă care El să-i aducă pe cei pe care vrea să-i formeze pentru Împărăția păcii. Vocea Lui să fie auzită prin tine.

  Carol Potocian Bandean, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Melhisedec - 2018. Astăzi, poți să fii reprezentantul lui Dumnezeu, un model lângă care El să-i aducă pe cei pe care vrea să-i formeze pentru Împărăția păcii. Vocea Lui să fie auzită prin tine.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...