Melhisedec

  Ascultă-ne, domnule! Tu ești ca un domnitor al lui Dumnezeu în mijlocul nostru… (Geneza 23:6)

  Da, știu. Cuvintele din textul de azi îi sunt adresate lui Avraam, dar ele vorbesc și mai mult de caracterul lui Melhisedec. E adevărat că Sfânta Scriptură nu acordă un spațiu larg descrierii vieții și caracterului acestui premergător al Domnului Hristos. Totuși cuvintele adresate lui Avraam descriu caracterul și reușita misiunii lui.

  Fiii lui Het îl compară pe Avraam cu un model impus, recunoscut în societatea vremii, ca fiind cel mai înalt și căruia, datorită caracterului său, i se cuvin respectul și orice bun pământesc. Expresia „domnitor al lui Dumnezeu în mijlocul nostru” face referire la un set de trăsături de caracter în contrast cu restul societății, dar care vorbesc de Cineva mai înalt și care conduc la o autoritate superioară, Dumnezeu. Avraam recunoaște statutul și misiunea lui Mehisedec prin zeciuiala adusă.

  „Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin – el era preot al Dumnezeului celui Preaînalt. Melhisedec a binecuvântat pe Avram” (Geneza 14:18,19). Într-o lume dominată de imoralitate și de lupte pentru supremație, împărăția lui Melhisedec era Salemul, Orașul Păcii, iar numele lui se traduce prin „Regele meu este Neprihănit”. Prin pâinea și vinul pe care le aduce, Melhisedec recunoaște în Avraam pe cel chemat de Dumnezeu să ducă mai departe misiunea ce îi fusese încredințată lui.

  „Domnul Hristos a fost Acela care a vorbit prin Melhisedec. Melhisedec nu a fost Hristos. El a fost vocea lui Dumnezeu în lume, reprezentantul Tatălui… Când l-a ales pe Avraam ca reprezentant al Adevărului Său, Dumnezeu l-a luat din țara lui, l-a dus departe de neamul lui, punându-l deoparte. El a dorit să-l formeze după propriul model.” (Solii alese, cartea 1, p. 200)

  Astăzi, poți să fii reprezentantul lui Dumnezeu, un model lângă care El să-i aducă pe cei pe care vrea să-i formeze pentru Împărăția păcii. Vocea Lui să fie auzită prin tine.

  Carol Potocian Bandean, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Melhisedec - 2018. Astăzi, poți să fii reprezentantul lui Dumnezeu, un model lângă care El să-i aducă pe cei pe care vrea să-i formeze pentru Împărăția păcii. Vocea Lui să fie auzită prin tine.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...