Articolul precedentEl ne învață
  Articolul următorEl aduce înțelepciune și înțelegere

  Ismael – fiul ucenicului Avraam

  Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile 3:26)

  Trăim într-o perioadă a istoriei în care ne-am obișnuit ca lucrurile pe care ni le dorim sau la care visăm să devină realitate în viața noastră într-un ritm alert. Societatea din jurul nostru ne inspiră acest mod de gândire și de comportament.

  Găsim dinamica desfășurării evenimentelor în „ritm rapid” ca fiind o caracteristică definitorie a generațiilor noastre, dar ce putem spune atunci când analizăm modul de viață al patriarhilor?

  Să ne oprim pentru câteva momente la experiența de viață și credință a bine cunoscutului părinte Avraam.

  Dincolo de sintagma „părintele tuturor credincioșilor”, foarte bine cunoscută și corect folosită cu referire la el, Avraam dovedește în mod repetat ezitare și neîncredere în făgăduința divină. Analizând experiențele sale de viață, constatăm pe alocuri că sunt asemănări notabile între el și noi.

  Cu toate că nu era un novice în ceea ce privește relația cu Dumnezeu, Avraam, supus îndoielii, alunecă relativ ușor în zona conceperii soluțiilor personale la crizele generate de nevoia unor răspunsuri rapide. Acest lucru se amplifică atunci când trecerea vieții tinde să ducă spre imposibilitatea realizării obiectivului propus. Întâiul născut al lui Avraam, Ismael, stă mărturie a credinței slabe în promisiunea lui Dumnezeu, de care a dat dovadă Avraam la începuturi.

  Cât de bun este Dumnezeu chiar și cu cei care, lipsiți de maturitatea relației cu El, comit greșeli majore în încercarea de a-L ajuta pe Dumnezeu să-Și împlinească făgăduințele după calendarul lor personal.

  „Ismael nu avea să fie uitat de Dumnezeu; viaţa lui avea să fie păstrată, iar el avea să devină tatăl unui neam mare.” (Patriarhi și profeți, p. 143)

  Astăzi, mergând cu Dumnezeu pe calea credinței, rămâi ancorat în făgăduințele Lui și fii dispus să porți cu bucurie statutul de UCENIC AL CREDINȚEI! Intervențiile lui Dumnezeu pe parcursul istoriei planului mântuirii dovedesc faptul că El niciodată nu a uitat să-Și împlinească promisiunile făcute față de copiii Săi. Este însă esențial să conștientizezi faptul că, în calendarul lui Dumnezeu, este notată și promisiunea făcută ție.

  Ești dispus să aștepți împlinirea promisiunilor Sale în viața ta, indiferent de momentul la care se va întâmpla? Ești gata să-ți sincronizezi obiectivele tale cu planul lui Dumnezeu pentru tine?

  David Iordan, Editura Viață și Sănătate

  Ismael – fiul ucenicului Avraam - 2018. Ești dispus să aștepți împlinirea promisiunilor Sale în viața ta, indiferent de momentul la care se va întâmpla? Ești gata să-ți sincronizezi obiectivele tale cu planul lui Dumnezeu pentru tine?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...