Articolul precedentEl ne învață
  Articolul următorEl aduce înțelepciune și înțelegere

  Ismael – fiul ucenicului Avraam

  Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile 3:26)

  Trăim într-o perioadă a istoriei în care ne-am obișnuit ca lucrurile pe care ni le dorim sau la care visăm să devină realitate în viața noastră într-un ritm alert. Societatea din jurul nostru ne inspiră acest mod de gândire și de comportament.

  Găsim dinamica desfășurării evenimentelor în „ritm rapid” ca fiind o caracteristică definitorie a generațiilor noastre, dar ce putem spune atunci când analizăm modul de viață al patriarhilor?

  Să ne oprim pentru câteva momente la experiența de viață și credință a bine cunoscutului părinte Avraam.

  Dincolo de sintagma „părintele tuturor credincioșilor”, foarte bine cunoscută și corect folosită cu referire la el, Avraam dovedește în mod repetat ezitare și neîncredere în făgăduința divină. Analizând experiențele sale de viață, constatăm pe alocuri că sunt asemănări notabile între el și noi.

  Cu toate că nu era un novice în ceea ce privește relația cu Dumnezeu, Avraam, supus îndoielii, alunecă relativ ușor în zona conceperii soluțiilor personale la crizele generate de nevoia unor răspunsuri rapide. Acest lucru se amplifică atunci când trecerea vieții tinde să ducă spre imposibilitatea realizării obiectivului propus. Întâiul născut al lui Avraam, Ismael, stă mărturie a credinței slabe în promisiunea lui Dumnezeu, de care a dat dovadă Avraam la începuturi.

  Cât de bun este Dumnezeu chiar și cu cei care, lipsiți de maturitatea relației cu El, comit greșeli majore în încercarea de a-L ajuta pe Dumnezeu să-Și împlinească făgăduințele după calendarul lor personal.

  „Ismael nu avea să fie uitat de Dumnezeu; viaţa lui avea să fie păstrată, iar el avea să devină tatăl unui neam mare.” (Patriarhi și profeți, p. 143)

  Astăzi, mergând cu Dumnezeu pe calea credinței, rămâi ancorat în făgăduințele Lui și fii dispus să porți cu bucurie statutul de UCENIC AL CREDINȚEI! Intervențiile lui Dumnezeu pe parcursul istoriei planului mântuirii dovedesc faptul că El niciodată nu a uitat să-Și împlinească promisiunile făcute față de copiii Săi. Este însă esențial să conștientizezi faptul că, în calendarul lui Dumnezeu, este notată și promisiunea făcută ție.

  Ești dispus să aștepți împlinirea promisiunilor Sale în viața ta, indiferent de momentul la care se va întâmpla? Ești gata să-ți sincronizezi obiectivele tale cu planul lui Dumnezeu pentru tine?

  David Iordan, Editura Viață și Sănătate

  Ismael – fiul ucenicului Avraam - 2018. Ești dispus să aștepți împlinirea promisiunilor Sale în viața ta, indiferent de momentul la care se va întâmpla? Ești gata să-ți sincronizezi obiectivele tale cu planul lui Dumnezeu pentru tine?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...