Îngerii, în vizită în Sodoma

  Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot… (Luca 17: 28)

  Unul dintre cele mai dramatice momente despre care vorbește Vechiul Testament se găsește în cartea Geneza, la capitolul 19, unde ni se spune cum au fost distruse cetățile Sodoma și Gomora.

  Geneza 19:23-25 prezintă dramatismul evenimentului respectiv: „Răsărea soarele pe pământ când a intrat Lot în Ţoar. Atunci, Domnul a făcut să plouă foc şi pucioasă din cer de la Domnul, peste Sodoma şi Gomora. Astfel, El a distrus acele cetăţi, toată câmpia, toţi locuitorii cetăţilor, precum şi ceea ce creştea pe pământ.”

  Despre acest moment amintește chiar Mântuitorul Hristos: „Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau, dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi. Tot aşa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului” (Luca 17:28-30).

  Dacă suntem atenți la afirmația Lui, Isus ne spune că, înainte de a doua Sa venire, va exista același tip de comportament.

  Interesant este că soarele a răsărit ca în fiecare zi, de parcă totul urma să fie normal, și în ziua când focul și pucioasa au distrus acele localități.

  Ellen G. White spune ce a dus la distrugerea acestor cetăți: ,,Sodoma era plină de veselie și petreceri, de banchete și beție. Pasiunile cele mai josnice și cele mai brutale erau fără frâu. Oamenii Îl nesocoteau fățiș pe Dumnezeu și Legea Sa și se complăceau în fapte de violență. Deși aveau înaintea lor exemplul oamenilor de dinainte de potop și cunoșteau felul în care mânia lui Dumnezeu se manifestase în nimicirea lor, cu toate acestea ei au mers pe aceeași cale a nelegiuirii.” (Patriarhi și profeți, cap. 14)

  Privind la experiența lui Lot, noi, cei de azi, ar trebui să învățăm din lecțiile trecutului, pentru că, dacă nu vom învăța, vom fi luați prin surprindere ca și ei. De aceea, Mântuitorul Hristos ne avertizează prin această întâmplare, similară cu cea a lui Noe din timpul potopului.

  Daniel Popa, pastor, Conferința Muntenia

  Îngerii, în vizită în Sodoma - 2018. Privind la experiența lui Lot, noi, cei de azi, ar trebui să învățăm din lecțiile trecutului, pentru că, dacă nu vom învăța, vom fi luați prin surprindere ca și ei. De aceea, Mântuitorul Hristos ne avertizează prin această întâmplare, similară cu cea a lui Noe din timpul potopului.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...